Gazze'ye ilaç ve tıbbi malzeme götüren uçak Kayseri'den havalandı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.11.2023 - 08:57, Güncelleme: 29.11.2023 - 08:57
 

Gazze'ye ilaç ve tıbbi malzeme götüren uçak Kayseri'den havalandı

Gazze'ye ilaç ve tıbbi malzeme götüren uçak Kayseri'den havalandı
Oğuzhan SARI- Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE'den Gazze'ye ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan askeri uçak, Kayseri'den Mısır'a hareket etti. Türkiye'den Gazze'ye sağlık yardımı taşıyan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait C-130 tipi askeri nakliye uçağı, gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra yaklaşık 8 ton ilaç ve tıbbi malzeme ile Kayseri 12'nci Ulaştırma Ana Jet Üssü'nden havalandı. Uçakta, uzman doktor ve hemşirelerin de aralarında olduğu 9 sağlık çalışanı bulunuyor. Sağlık ekibi, Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan çalışmalar çerçevesinde yaralı sivillerin tedavisinde görev alacak. Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'na inecek olan uçak Gazzeli yaralı ve hastaları Türkiye'ye getirecek. Çatışmaların başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana Türkiye, bugünkü uçakla birlikte toplamda; 12 uçak, 1 gemi, 700 ton insanı yardım ve tıbbi malzeme, 8 sahra hastanesi ve 20 ambulansı bölgeye sevk etti. (DHA) FOTOĞRAFLI
Gazze'ye ilaç ve tıbbi malzeme götüren uçak Kayseri'den havalandı

Oğuzhan SARI- Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE'den Gazze'ye ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan askeri uçak, Kayseri'den Mısır'a hareket etti.
Türkiye'den Gazze'ye sağlık yardımı taşıyan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait C-130 tipi askeri nakliye uçağı, gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra yaklaşık 8 ton ilaç ve tıbbi malzeme ile Kayseri 12'nci Ulaştırma Ana Jet Üssü'nden havalandı. Uçakta, uzman doktor ve hemşirelerin de aralarında olduğu 9 sağlık çalışanı bulunuyor. Sağlık ekibi, Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan çalışmalar çerçevesinde yaralı sivillerin tedavisinde görev alacak. Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'na inecek olan uçak Gazzeli yaralı ve hastaları Türkiye'ye getirecek. Çatışmaların başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana Türkiye, bugünkü uçakla birlikte toplamda; 12 uçak, 1 gemi, 700 ton insanı yardım ve tıbbi malzeme, 8 sahra hastanesi ve 20 ambulansı bölgeye sevk etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.