Marketler indirim için üzerine düşeni yapacak

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 22.12.2021 - 13:56, Güncelleme: 22.12.2021 - 13:59
 

Marketler indirim için üzerine düşeni yapacak

Marketler indirim için üzerine düşeni yapacak
BURSA Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Haşim Kılıç, dövizdeki düşüşün kalıcı olmasıyla birlikte maliyetlerde oluşacak düşüşü ürünlere indirim olarak yansıtmaya hazır olduklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kur korumalı TL vadeli mevduatı uygulamasının hayata geçirildiğini açıklamasının ardından, dövizde yaşanan hızlı düşüş, marketlerde indirim konusunu gündeme getirdi. PERDER Bursa Şube Başkanı Haşim Kılıç, önümüzdeki süreçte yerel marketlerin indirim konusunda üzerine düşeni yapacağını söyledi. ‘AŞIRI KAR İDDİASI DOĞRU DEĞİL’ Ekonomideki gelişmelere paralel olarak market raflarındaki ürünlerin fiyatlarında son dönemde yükseliş yaşandığını hatırlatan, Kılıç, “Yüksek fiyatların en büyük nedeni, hammadde temininde yaşanan sorunlar ve artan aşırı maliyetlerdir. Özellikle son birkaç ayda hem gıda, hem de gıda dışındaki ürünlerin fiyatları dünyayla paralel şekilde arttı. Perakendecilerin bu süreçte aşırı kar elde ettiği iddiası, doğru değil. Maliyet artışı, tüm sektörleri olumsuz etkiledi. Döviz kurlarında düşüşün kalıcı olmasıyla birlikte maliyetlerin kademeli olarak düşmesi de kaçınılmaz olacaktır” diye konuştu. ‘TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ’ Fiyat artışlarının sektörün geleceği adına olumlu olarak yorumlanamayacağını da dile getiren Kılıç, “Biz, yerel marketler olarak dövizdeki düşüşün kalıcı olmasına paralel olarak önümüzdeki süreçte üzerimize düşen ne varsa yapacağız. PERDER üyeleri, maliyetlerdeki azalışlar doğrultusunda ürünlerde indirime gitmek için tüm imkanlarını seferber edecektir. Biz, ülkemizin bu süreçten güçlenerek çıkması için müşterilerimize en makul şartlarda hizmet vermeyi hedefliyoruz. Hammadde ve tedarik boyutundaki düzelmeye biz de indirimler ile eşlik etmeye hazırız” dedi. ‘PANİK YÜZÜNDEN FİYATLAR ARTIYOR’ Son günlerde tüketicinin, panikle ihtiyaç fazlası alışveriş yapması nedeniyle ürün yetiştirmekte zorlandıklarını da dile getiren Kılıç, “İlk kez böyle bir tabloyla karşılaşıyoruz. Özellikle şeker, un, yağ, tuvalet kâğıdı ve kağıt havlu konusunda aşırı talep söz konusu. Bu davranış şekli, yanlış olduğu gibi ürünlerdeki fiyat artışlarını da ister istemez tetikliyor. Paniğe gerek yok. Ülkemiz, geniş imkanlarıyla tüm tüketicilerin ihtiyaçlarına yanıt verebilecek güçte. Özellikle temel gıda maddelerinin temininde sıkıntı yaşanması söz konusu değil” ifadelerini kullandı.    
Marketler indirim için üzerine düşeni yapacak

BURSA Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Haşim Kılıç, dövizdeki düşüşün kalıcı olmasıyla birlikte maliyetlerde oluşacak düşüşü ürünlere indirim olarak yansıtmaya hazır olduklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kur korumalı TL vadeli mevduatı uygulamasının hayata geçirildiğini açıklamasının ardından, dövizde yaşanan hızlı düşüş, marketlerde indirim konusunu gündeme getirdi. PERDER Bursa Şube Başkanı Haşim Kılıç, önümüzdeki süreçte yerel marketlerin indirim konusunda üzerine düşeni yapacağını söyledi.

‘AŞIRI KAR İDDİASI DOĞRU DEĞİL’

Ekonomideki gelişmelere paralel olarak market raflarındaki ürünlerin fiyatlarında son dönemde yükseliş yaşandığını hatırlatan, Kılıç, “Yüksek fiyatların en büyük nedeni, hammadde temininde yaşanan sorunlar ve artan aşırı maliyetlerdir. Özellikle son birkaç ayda hem gıda, hem de gıda dışındaki ürünlerin fiyatları dünyayla paralel şekilde arttı. Perakendecilerin bu süreçte aşırı kar elde ettiği iddiası, doğru değil. Maliyet artışı, tüm sektörleri olumsuz etkiledi. Döviz kurlarında düşüşün kalıcı olmasıyla birlikte maliyetlerin kademeli olarak düşmesi de kaçınılmaz olacaktır” diye konuştu.

‘TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ’

Fiyat artışlarının sektörün geleceği adına olumlu olarak yorumlanamayacağını da dile getiren Kılıç, “Biz, yerel marketler olarak dövizdeki düşüşün kalıcı olmasına paralel olarak önümüzdeki süreçte üzerimize düşen ne varsa yapacağız. PERDER üyeleri, maliyetlerdeki azalışlar doğrultusunda ürünlerde indirime gitmek için tüm imkanlarını seferber edecektir. Biz, ülkemizin bu süreçten güçlenerek çıkması için müşterilerimize en makul şartlarda hizmet vermeyi hedefliyoruz. Hammadde ve tedarik boyutundaki düzelmeye biz de indirimler ile eşlik etmeye hazırız” dedi.

‘PANİK YÜZÜNDEN FİYATLAR ARTIYOR’

Son günlerde tüketicinin, panikle ihtiyaç fazlası alışveriş yapması nedeniyle ürün yetiştirmekte zorlandıklarını da dile getiren Kılıç, “İlk kez böyle bir tabloyla karşılaşıyoruz. Özellikle şeker, un, yağ, tuvalet kâğıdı ve kağıt havlu konusunda aşırı talep söz konusu. Bu davranış şekli, yanlış olduğu gibi ürünlerdeki fiyat artışlarını da ister istemez tetikliyor. Paniğe gerek yok. Ülkemiz, geniş imkanlarıyla tüm tüketicilerin ihtiyaçlarına yanıt verebilecek güçte. Özellikle temel gıda maddelerinin temininde sıkıntı yaşanması söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

 

 

Bursa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.