Türkiye’deki su kaynakları 2030 yılına kadar yüzde 20 azalacak

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.12.2023 - 15:53, Güncelleme: 14.12.2023 - 15:53
 

Türkiye’deki su kaynakları 2030 yılına kadar yüzde 20 azalacak

Türkiye’deki su kaynakları 2030 yılına kadar yüzde 20 azalacak
Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Türkiye’de su kaynakları üzerindeki baskı her geçen gün artarken, 2030 yılına kadar su kaynakları miktarının yüzde 20 oranında azalacağı öngörülüyor” dedi.  Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilkokullarda ‘Su Verimliliği ve Gıda Güvenilirliği’ konularında il genelinde eğitim ve farkındalık çalışmaları düzenledi. Bu kapsamda Canik ilçesinde bulunan Fatih Temiz İlkokulu ve 100. Yıl İlkokulunda yaklaşık 320 öğrenciye eğitici sunumlar ve eğitici video gösterimleri yapıldı.  Eğitim sunumlarında konuşan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Akdeniz havzası ülkelerinden biri olan ve iklim değişikliğinin etkilerinin belirgin şekilde hissedildiği Türkiye'de, su kaynakları üzerindeki baskı her geçen gün artarken, 2030 yılına kadar su kaynakları miktarının yüzde 20 oranında azalacağı öngörülüyor. Su kaynaklarının sürdürülebilir, verimli ve duyarlı kullanılması için ülke ölçeğinde büyük bir dönüşümü başlatan Tarım ve Orman Bakanlığımız, hiçbir paydaşı geride bırakmadan aralıksız yürüttüğü çalışmalar ile toplumsal farkındalığın güçlendirilmesini hedefliyor” diye konuştu. Su sıkıntısıyla ilgili sadece çocukları değil, toplumun her kesiminin bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Sağlam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu doğrultuda başlatılan ‘Ulusal Su Verimliliği Seferberliği’ kapsamında, ‘Suyumuza sahip çıkalım’ ve ‘Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam’ teması ile her bir paydaşımızı ve bütün su kullanıcılarını kapsayacak eğitimler, farkındalığı artırıcı yayınlar ve benzeri etkinlikler ile su verimliliği kültürünün yaygınlaştırılmasını ve su verimliliği uygulamalarının hayata geçirilmesini hedeflemekteyiz. İlkokullarda eğitim çalışmalarımıza başlamış olup, diğer ilçelerimizde de bu çalışmalara devam edeceğiz. Temel yaşam kaynağımız olan suyun olmadığı bir dünya ve gelecek hayal edemediğimiz için, geleceğimiz olan çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek bizim nezdimizde önemli bir görevdir. Sadece çocuklarımızı da değil toplumun her kesimini bilinçlendirip, çocuklarımıza su sıkıntısı yaşamayacakları, fakat sıkıntı yaşamasalar dahi suyun her damlasının kıymetli olduğunun bilinciyle var olacakları bir dünya bırakmak istiyoruz” dedi. (DHA) FOTOĞRAFLI  
Türkiye’deki su kaynakları 2030 yılına kadar yüzde 20 azalacak

Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Türkiye’de su kaynakları üzerindeki baskı her geçen gün artarken, 2030 yılına kadar su kaynakları miktarının yüzde 20 oranında azalacağı öngörülüyor” dedi. 

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilkokullarda ‘Su Verimliliği ve Gıda Güvenilirliği’ konularında il genelinde eğitim ve farkındalık çalışmaları düzenledi. Bu kapsamda Canik ilçesinde bulunan Fatih Temiz İlkokulu ve 100. Yıl İlkokulunda yaklaşık 320 öğrenciye eğitici sunumlar ve eğitici video gösterimleri yapıldı. 

Eğitim sunumlarında konuşan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Akdeniz havzası ülkelerinden biri olan ve iklim değişikliğinin etkilerinin belirgin şekilde hissedildiği Türkiye'de, su kaynakları üzerindeki baskı her geçen gün artarken, 2030 yılına kadar su kaynakları miktarının yüzde 20 oranında azalacağı öngörülüyor. Su kaynaklarının sürdürülebilir, verimli ve duyarlı kullanılması için ülke ölçeğinde büyük bir dönüşümü başlatan Tarım ve Orman Bakanlığımız, hiçbir paydaşı geride bırakmadan aralıksız yürüttüğü çalışmalar ile toplumsal farkındalığın güçlendirilmesini hedefliyor” diye konuştu.

Su sıkıntısıyla ilgili sadece çocukları değil, toplumun her kesiminin bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Sağlam, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu doğrultuda başlatılan ‘Ulusal Su Verimliliği Seferberliği’ kapsamında, ‘Suyumuza sahip çıkalım’ ve ‘Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam’ teması ile her bir paydaşımızı ve bütün su kullanıcılarını kapsayacak eğitimler, farkındalığı artırıcı yayınlar ve benzeri etkinlikler ile su verimliliği kültürünün yaygınlaştırılmasını ve su verimliliği uygulamalarının hayata geçirilmesini hedeflemekteyiz. İlkokullarda eğitim çalışmalarımıza başlamış olup, diğer ilçelerimizde de bu çalışmalara devam edeceğiz. Temel yaşam kaynağımız olan suyun olmadığı bir dünya ve gelecek hayal edemediğimiz için, geleceğimiz olan çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek bizim nezdimizde önemli bir görevdir. Sadece çocuklarımızı da değil toplumun her kesimini bilinçlendirip, çocuklarımıza su sıkıntısı yaşamayacakları, fakat sıkıntı yaşamasalar dahi suyun her damlasının kıymetli olduğunun bilinciyle var olacakları bir dünya bırakmak istiyoruz” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.