Samsun'da 6 yılda 29 bin 904 öğrenci, tarihini müzelerde öğrendi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 20.12.2023 - 13:35, Güncelleme: 20.12.2023 - 13:35
 

Samsun'da 6 yılda 29 bin 904 öğrenci, tarihini müzelerde öğrendi

Samsun'da 6 yılda 29 bin 904 öğrenci, tarihini müzelerde öğrendi
Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA)-SAMSUN İl Milli Müdürlüğü tarafından 2017 yılında başlatılan Müzede Bir Gün projesi ile 29 bin 904 öğrenci, tarihi ve kültürel mirasını müze ziyareti ile öğrendi. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenciler arasında kültür, sanat, estetik ve tarih bilincini geliştirmek, milli mücadele ruhunu yaşatmak ve bu ruhu gelecek kuşaklara aktarmak ve kültürel mirasın korunmasına katkıda bulunmak amacıyla 2017 yılında 'Müzede Bir Gün' isimli proje başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün iş birliğinde yürütülen projede başladığı günden bu güne kadar 29 bin 904 öğrenci müzeleri ziyaret etti. KIBRIS GAZİSİ ÖĞRENCİLERE EŞLİK EDİYOR Görevli rehberler eşliğinde yapılan müze ziyaretlerinde, ayrıca atölye çalışmaları yapılarak farklı ve zengin içerikli etkinliklerle öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirmeleri sağlanıyor. Proje kapsamında Kıbrıs Gazisi Mehmet Yüksel, Müzelerde öğrencilerle buluşuyor ve milli mücadele ve vatan sevgisi konularında söyleşi gerçekleştiriyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında toplamda 5 bin öğrencinin müze ziyareti gerçekleştireceğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar,Panorama Müzesinde öğrencilerle bir araya geldi. Projeye katılan öğrencilerle sohbet eden Ağar, etkinliklere de eşlik etti. Ağar, Kıbrıs Gazisi Mehmet Yüksel’ e ve projede emeği geçenlere teşekkür etti. (DHA) FOTOĞRAFLI
Samsun'da 6 yılda 29 bin 904 öğrenci, tarihini müzelerde öğrendi

Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA)-SAMSUN İl Milli Müdürlüğü tarafından 2017 yılında başlatılan Müzede Bir Gün projesi ile 29 bin 904 öğrenci, tarihi ve kültürel mirasını müze ziyareti ile öğrendi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenciler arasında kültür, sanat, estetik ve tarih bilincini geliştirmek, milli mücadele ruhunu yaşatmak ve bu ruhu gelecek kuşaklara aktarmak ve kültürel mirasın korunmasına katkıda bulunmak amacıyla 2017 yılında 'Müzede Bir Gün' isimli proje başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün iş birliğinde yürütülen projede başladığı günden bu güne kadar 29 bin 904 öğrenci müzeleri ziyaret etti.

KIBRIS GAZİSİ ÖĞRENCİLERE EŞLİK EDİYOR

Görevli rehberler eşliğinde yapılan müze ziyaretlerinde, ayrıca atölye çalışmaları yapılarak farklı ve zengin içerikli etkinliklerle öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirmeleri sağlanıyor. Proje kapsamında Kıbrıs Gazisi Mehmet Yüksel, Müzelerde öğrencilerle buluşuyor ve milli mücadele ve vatan sevgisi konularında söyleşi gerçekleştiriyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında toplamda 5 bin öğrencinin müze ziyareti gerçekleştireceğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar,Panorama Müzesinde öğrencilerle bir araya geldi. Projeye katılan öğrencilerle sohbet eden Ağar, etkinliklere de eşlik etti. Ağar, Kıbrıs Gazisi Mehmet Yüksel’ e ve projede emeği geçenlere teşekkür etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.