Özel güvenlik görevlileri, 'göz yaşartıcı sprey'in etkilerini, önce kendileri deneyimledi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 26.12.2023 - 15:25, Güncelleme: 26.12.2023 - 15:25
 

Özel güvenlik görevlileri, 'göz yaşartıcı sprey'in etkilerini, önce kendileri deneyimledi

Özel güvenlik görevlileri, 'göz yaşartıcı sprey'in etkilerini, önce kendileri deneyimledi
Hasan BOZBEY/ BURSA, (DHA)- BURSA Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alanlarında görevli özel güvenlik personeline, 'Göz Yaşartıcı Sprey Kullanımı' eğitimi verildi. Olası durumlarda kullanacak kişilerin insandaki etkisini bilmeleri amacıyla, biber gazı, ilk olarak eğitime katılan güvenlik personeline uygulandı. Eğitmenin yüzlerine biber gazı sıktığı personel, yakıcı etkiyi hissettiği gibi alandaki hortumların başına koşup yüzlerini yıkadı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundaki 17 ilçedeki açık ve kapalı alanlarda görevli özel güvenlik personeline, 2023 eğitim programları kapsamında 'Göz Yaşartıcı Sprey Kullanımı Eğitimi' verildi. Sadece, sertifikası olan özel güvenlik görevlilerinin kullanılabileceği biber gazının, doğru kullanım tekniklerini kapsayan eğitim, teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı yapıldı. GÖZLERİNİ UZUN SÜRE AÇAMADILAR Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi BİNTED Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen pratik eğitimi, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler verdi. Eğitimde, yaşanabilecek olaylar ya da denetim sırasındaki olası saldırılar karşısında, biber gazının nasıl kullanılması gerektiği ayrıntılarıyla anlatıldı. Biber gazının yasal dayanakları, kullanım şekli ve hangi hallerde kullanılabileceğinin ele alındığı eğitimin ikinci bölümünde ise açık alanda uygulama yapıldı. İnsanda bıraktığı etkinin bilinmesi ve ona göre kullanması gerektiği belirtilen biber gazı, ilk olarak eğitime katılan güvenlik personeline uygulandı. Eğitmenin yüzlerine biber gazı sıktığı personel, yakıcı etkiyi hisseder hissetmez alanda hazırlanan hortumlardan akan suyla yüzlerini yıkadı. Biber gazının etkilerini bizzat deneyimleyen güvenlik görevlileri, uzun süre gözlerini açmakta zorlandıklarını belirtti. (DHA) FOTOĞRAFLI
Özel güvenlik görevlileri, 'göz yaşartıcı sprey'in etkilerini, önce kendileri deneyimledi

Hasan BOZBEY/ BURSA, (DHA)- BURSA Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alanlarında görevli özel güvenlik personeline, 'Göz Yaşartıcı Sprey Kullanımı' eğitimi verildi. Olası durumlarda kullanacak kişilerin insandaki etkisini bilmeleri amacıyla, biber gazı, ilk olarak eğitime katılan güvenlik personeline uygulandı. Eğitmenin yüzlerine biber gazı sıktığı personel, yakıcı etkiyi hissettiği gibi alandaki hortumların başına koşup yüzlerini yıkadı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundaki 17 ilçedeki açık ve kapalı alanlarda görevli özel güvenlik personeline, 2023 eğitim programları kapsamında 'Göz Yaşartıcı Sprey Kullanımı Eğitimi' verildi. Sadece, sertifikası olan özel güvenlik görevlilerinin kullanılabileceği biber gazının, doğru kullanım tekniklerini kapsayan eğitim, teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı yapıldı.
GÖZLERİNİ UZUN SÜRE AÇAMADILAR
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi BİNTED Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen pratik eğitimi, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler verdi. Eğitimde, yaşanabilecek olaylar ya da denetim sırasındaki olası saldırılar karşısında, biber gazının nasıl kullanılması gerektiği ayrıntılarıyla anlatıldı. Biber gazının yasal dayanakları, kullanım şekli ve hangi hallerde kullanılabileceğinin ele alındığı eğitimin ikinci bölümünde ise açık alanda uygulama yapıldı. İnsanda bıraktığı etkinin bilinmesi ve ona göre kullanması gerektiği belirtilen biber gazı, ilk olarak eğitime katılan güvenlik personeline uygulandı. Eğitmenin yüzlerine biber gazı sıktığı personel, yakıcı etkiyi hisseder hissetmez alanda hazırlanan hortumlardan akan suyla yüzlerini yıkadı. Biber gazının etkilerini bizzat deneyimleyen güvenlik görevlileri, uzun süre gözlerini açmakta zorlandıklarını belirtti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.