Şehit Teğmen Günay'ın annesi: Benim hakkım helal sana, sen de helal et aslanım

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 26.12.2023 - 16:25, Güncelleme: 26.12.2023 - 16:25
 

Şehit Teğmen Günay'ın annesi: Benim hakkım helal sana, sen de helal et aslanım

Şehit Teğmen Günay'ın annesi: Benim hakkım helal sana, sen de helal et aslanım
Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)-PENÇE-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Piyade Teğmen Ramazan Günay (25), memleketi Afyonkarahisar'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Firdevs Günay, oğlunun tabutu başında, "Benim hakkım helal sana, sen de bana helal et annem, aslanım" dedi. Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Teğmen Ramazan Günay için Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesindeki Çalışlar Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit Günay'ın naaşının bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabut, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgundan alınarak önce helallik için babaevine, ardından törenin yapılacağı alana getirildi. Şehidin babası Ahmet, annesi Firdevs ve kız kardeşi Yasemin Günay'ı, askerler yalnız bırakmadı. MERASİM KILICINI ÖPEREK, TABUTUN BAŞINA KOYDU Yasemin Günay, ağabeyinin törenlerde kullandığı merasim kılıcını öperek, tabutunun başına koydu. Bazı akrabaları da şehidin tabutu başında asker selamı verdi. Anne Günay ise askerlerin kollarında geldiği naaşın yanında oğlundan helallik istedi. Firdevs Günay, "Aslan gibisin maşallah, sen bizi korudun hem de şehit düştün annem. Bu da benim imtihanım, yavrum benim. Benim hakkım helal sana, sen de bana helal et annem, aslanım" diyerek oğlu ile helalleşti. Günay'ın cenazesi, kılınan namazın ardından silah arkadaşlarının omuzlarında götürülerek, toprağa verildi. Törene kent protokolü ve milletvekillerinin yanı sıra çevre belde ve ilçelerden de katılanlar oldu. 'SİZ DEM'LENİRKEN BİZ ŞEHİT VERDİK' PANKARTI Cenaze töreninin yapıldığı mahalledeki evlerin tamamında Türk bayrakları dalgalanırken; bir evin tören alanına bakan duvarına 'Siz DEM'lenirken, biz şehit verdik' yazılı pankart asıldı. (DHA) FOTOĞRAFLI
Şehit Teğmen Günay'ın annesi: Benim hakkım helal sana, sen de helal et aslanım

Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)-PENÇE-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Piyade Teğmen Ramazan Günay (25), memleketi Afyonkarahisar'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Firdevs Günay, oğlunun tabutu başında, "Benim hakkım helal sana, sen de bana helal et annem, aslanım" dedi.
Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Teğmen Ramazan Günay için Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesindeki Çalışlar Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit Günay'ın naaşının bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabut, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgundan alınarak önce helallik için babaevine, ardından törenin yapılacağı alana getirildi. Şehidin babası Ahmet, annesi Firdevs ve kız kardeşi Yasemin Günay'ı, askerler yalnız bırakmadı.
MERASİM KILICINI ÖPEREK, TABUTUN BAŞINA KOYDU
Yasemin Günay, ağabeyinin törenlerde kullandığı merasim kılıcını öperek, tabutunun başına koydu. Bazı akrabaları da şehidin tabutu başında asker selamı verdi. Anne Günay ise askerlerin kollarında geldiği naaşın yanında oğlundan helallik istedi. Firdevs Günay, "Aslan gibisin maşallah, sen bizi korudun hem de şehit düştün annem. Bu da benim imtihanım, yavrum benim. Benim hakkım helal sana, sen de bana helal et annem, aslanım" diyerek oğlu ile helalleşti. Günay'ın cenazesi, kılınan namazın ardından silah arkadaşlarının omuzlarında götürülerek, toprağa verildi. Törene kent protokolü ve milletvekillerinin yanı sıra çevre belde ve ilçelerden de katılanlar oldu.
'SİZ DEM'LENİRKEN BİZ ŞEHİT VERDİK' PANKARTI
Cenaze töreninin yapıldığı mahalledeki evlerin tamamında Türk bayrakları dalgalanırken; bir evin tören alanına bakan duvarına 'Siz DEM'lenirken, biz şehit verdik' yazılı pankart asıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.