Milletvekili Kaya'dan, Yazıcıoğlu'nun vefatına yol açan kazaya ilişkin araştırma önergesi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.01.2024 - 10:17, Güncelleme: 09.01.2024 - 10:17
 

Milletvekili Kaya'dan, Yazıcıoğlu'nun vefatına yol açan kazaya ilişkin araştırma önergesi

Milletvekili Kaya'dan, Yazıcıoğlu'nun vefatına yol açan kazaya ilişkin araştırma önergesi
  ANTALYA, (DHA) - İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin Meclis Araştırma Önergesi verdi. Aykut Kaya, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yediden yetmişe milletin gönlüne taht kurmuş, her türlü siyasi akımdan vatandaşın takdirini toplamış, ülkenin ortak bir değeri olduğunu söyledi. Söz konusu acı olayın üzerinden bunca süre geçmesine rağmen, yürütülen çalışmaların yetersiz kalmasının, toplumdaki şüphe ve iddiaların yeterince aydınlatılamamasının milletin vicdanını kanattığını aktaran Aykut Kaya, “Yaşamını Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Türk Milleti'ne adayan şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün tam anlamıyla aydınlatılması, bizlerin rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'na ve milletimize karşı sorumluluğudur" ifadelerini kullandı. 'KAZA YERİ TESPİTİNDEKİ GECİKMELER ARAŞTIRILMALI' Milletvekili Kaya'nın, TBMM Başkanlığı'na sunduğu Meclis Araştırma Önergesi'nde “Toplumda derin üzüntü yaratan acı olay sonrasında yapılan çalışmalarda, kaza yerinin zamanında tespit edilemediği anlaşılmıştır. Kaza haberinin saat 15.55'te emniyet güçlerine bildirildiği anlaşılmasına rağmen, helikopterin yerinin 47 saat sonra tespit edilmesi kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratmıştır. Ayrıca yaklaşık 3 bin kişilik ekip tarafından yürütülen arama çalışmalarından sonuç alınamazken, kaza yerinin yöredeki köylüler tarafından tespit edilmesi de düşündürücüdür" ifadeleri yer aldı. 'ÇALIŞMALAR YETERSİZ KALDI, ŞÜPHE VE İDDİALAR AYDINLATILAMADI' Önergenin devamında, çeşitli basın organlarında ve kamuoyunda dile getirilen birtakım iddiaların sağlıklı şekilde incelenmesi gerektiğini vurgulayan Milletvekili Kaya, "Konuyla ilişkili olarak Gazi Meclisimizin uhdesinde yürütülen komisyon çalışmalarının iyi niyetli girişimler olduklarından şüphe edilmemekle birlikte, toplumdaki rahatsızlığın giderilmesi bakımından tatmin edici seviyede olmadıkları görülmektedir. Bu bağlamda, 23. dönemin 3. yasama yılında gündeme alınan 10/333, 334, 335 esas numaralı Meclis Araştırma Önergeleri sonucunda oluşturulan komisyonun raporunu tamamlayamadığı görülmektedir. Aynı dönemin 5. yasama yılında yayımlanan komisyon raporu ise aydınlatıcı birtakım bilgiler içermesi bakımından önemli bir adım olmakla birlikte, yine de kamuoyu vicdanında oluşan tahribatı onarmaktan uzaktır. Sonraki dönemlerde ise birtakım girişimler kaydedilmekle birlikte, yeni bir komisyon oluşturulmamıştır. Dolayısıyla toplumun geniş kesimlerinde yankı uyandıran bu durum karşısında, Meclisimizin daha nitelikli ve toplumsal hassasiyetleri merkeze koyan bir tavır sergilemesi elzemdir" ifadelerini kullandı. Milletvekili Kaya, “Gelin, Gazi Meclisimizde bu konuyu tüm yönleriyle yeniden araştıralım" diyerek milletvekillerine çağrıda bulundu. FOTOĞRAFLI
Milletvekili Kaya'dan, Yazıcıoğlu'nun vefatına yol açan kazaya ilişkin araştırma önergesi

 

ANTALYA, (DHA) - İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin Meclis Araştırma Önergesi verdi.
Aykut Kaya, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yediden yetmişe milletin gönlüne taht kurmuş, her türlü siyasi akımdan vatandaşın takdirini toplamış, ülkenin ortak bir değeri olduğunu söyledi. Söz konusu acı olayın üzerinden bunca süre geçmesine rağmen, yürütülen çalışmaların yetersiz kalmasının, toplumdaki şüphe ve iddiaların yeterince aydınlatılamamasının milletin vicdanını kanattığını aktaran Aykut Kaya, “Yaşamını Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Türk Milleti'ne adayan şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün tam anlamıyla aydınlatılması, bizlerin rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'na ve milletimize karşı sorumluluğudur" ifadelerini kullandı.
'KAZA YERİ TESPİTİNDEKİ GECİKMELER ARAŞTIRILMALI'
Milletvekili Kaya'nın, TBMM Başkanlığı'na sunduğu Meclis Araştırma Önergesi'nde “Toplumda derin üzüntü yaratan acı olay sonrasında yapılan çalışmalarda, kaza yerinin zamanında tespit edilemediği anlaşılmıştır. Kaza haberinin saat 15.55'te emniyet güçlerine bildirildiği anlaşılmasına rağmen, helikopterin yerinin 47 saat sonra tespit edilmesi kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratmıştır. Ayrıca yaklaşık 3 bin kişilik ekip tarafından yürütülen arama çalışmalarından sonuç alınamazken, kaza yerinin yöredeki köylüler tarafından tespit edilmesi de düşündürücüdür" ifadeleri yer aldı.
'ÇALIŞMALAR YETERSİZ KALDI, ŞÜPHE VE İDDİALAR AYDINLATILAMADI'
Önergenin devamında, çeşitli basın organlarında ve kamuoyunda dile getirilen birtakım iddiaların sağlıklı şekilde incelenmesi gerektiğini vurgulayan Milletvekili Kaya, "Konuyla ilişkili olarak Gazi Meclisimizin uhdesinde yürütülen komisyon çalışmalarının iyi niyetli girişimler olduklarından şüphe edilmemekle birlikte, toplumdaki rahatsızlığın giderilmesi bakımından tatmin edici seviyede olmadıkları görülmektedir. Bu bağlamda, 23. dönemin 3. yasama yılında gündeme alınan 10/333, 334, 335 esas numaralı Meclis Araştırma Önergeleri sonucunda oluşturulan komisyonun raporunu tamamlayamadığı görülmektedir. Aynı dönemin 5. yasama yılında yayımlanan komisyon raporu ise aydınlatıcı birtakım bilgiler içermesi bakımından önemli bir adım olmakla birlikte, yine de kamuoyu vicdanında oluşan tahribatı onarmaktan uzaktır. Sonraki dönemlerde ise birtakım girişimler kaydedilmekle birlikte, yeni bir komisyon oluşturulmamıştır. Dolayısıyla toplumun geniş kesimlerinde yankı uyandıran bu durum karşısında, Meclisimizin daha nitelikli ve toplumsal hassasiyetleri merkeze koyan bir tavır sergilemesi elzemdir" ifadelerini kullandı. Milletvekili Kaya, “Gelin, Gazi Meclisimizde bu konuyu tüm yönleriyle yeniden araştıralım" diyerek milletvekillerine çağrıda bulundu.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.