Bursa'da 269 parça tarihi eser ele geçirildi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.01.2024 - 16:04, Güncelleme: 09.01.2024 - 16:04
 

Bursa'da 269 parça tarihi eser ele geçirildi

Bursa'da 269 parça tarihi eser ele geçirildi
Tülay POYRAZ/İZNİK (Bursa), (DHA)- BURSA’nın İznik ilçesinde jandarmanın alıcı gibi davranıp düzenlediği operasyonda Roma ve Osmanlı dönemine ait 153 sikke ile 116 parça tarihi obje ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı. İznik İlçe Jandarma Komutanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan Planlı İstihbarat Faaliyeti (PİF) kapsamında yapılan çalışmalarda İbrahim Y.’nin (41), Çamoluk Mahallesi’nde bulunan bir evde sakladığı tarihi eserleri satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaşıldı. Fiziki ve teknik takibin ardından jandarma, alıcı gibi şüpheli İbrahim Y. ile iletişime geçti. Aynı mahallede yaşayan Veysel G.’nin (41) de tarihi eser satışı yaptığını belirleyen ekipler, sabah saatlerinde 2 şüphelinin evine operasyon düzenledi. Şüpheliler gözaltına alındı. İbrahim Y.’nin evinde yapılan aramada Roma-Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait 153 sikke ile aynı dönemlere ait 116 parça tarihi obje ele geçirildi. Veysel G.’nin evinde ise el dedektörü ile kurusıkı tabanca bulundu. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor. (DHA) FOTOĞRAFLI
Bursa'da 269 parça tarihi eser ele geçirildi

Tülay POYRAZ/İZNİK (Bursa), (DHA)- BURSA’nın İznik ilçesinde jandarmanın alıcı gibi davranıp düzenlediği operasyonda Roma ve Osmanlı dönemine ait 153 sikke ile 116 parça tarihi obje ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.
İznik İlçe Jandarma Komutanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan Planlı İstihbarat Faaliyeti (PİF) kapsamında yapılan çalışmalarda İbrahim Y.’nin (41), Çamoluk Mahallesi’nde bulunan bir evde sakladığı tarihi eserleri satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaşıldı. Fiziki ve teknik takibin ardından jandarma, alıcı gibi şüpheli İbrahim Y. ile iletişime geçti. Aynı mahallede yaşayan Veysel G.’nin (41) de tarihi eser satışı yaptığını belirleyen ekipler, sabah saatlerinde 2 şüphelinin evine operasyon düzenledi. Şüpheliler gözaltına alındı. İbrahim Y.’nin evinde yapılan aramada Roma-Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait 153 sikke ile aynı dönemlere ait 116 parça tarihi obje ele geçirildi. Veysel G.’nin evinde ise el dedektörü ile kurusıkı tabanca bulundu.
Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.