GELENEKSEL TÜRK SÜSLEME SANATLARI VE EL SANATLARI 100. YIL SERGİSİ AÇILDI

Asayiş (Akca Gazete) - Akca Gazete | 16.01.2024 - 09:00, Güncelleme: 16.01.2024 - 09:00
 

GELENEKSEL TÜRK SÜSLEME SANATLARI VE EL SANATLARI 100. YIL SERGİSİ AÇILDI

Burdur Valisi Türker Öksüz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve El Sanatları 100. Yıl Sergisi'nin açılış törenine katıldı.
Açılışın ardından tezhip, minyatür, ebru, deri ve keçe kurslarına katılan kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı sergiyi gezen Vali Öksüz, eserler hakkında bilgi aldı, çalışmaları dolayısıyla kursiyerleri tebrik etti.   Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen kurslarla, Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatlarının bozulmasını ve yok olmasını önlemek, aslına uygun olarak öğretilerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak hedefleniyor.   Vali Öksüz, Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve El Sanatları 100. Yıl Sergisi'nin açılış programı sonrası YEDAM danışanları tarafından yapılan eserlerin sergisini ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bünyesinde açılan kursları ziyaret etti.   Vali Öksüz, Yeşilay Danışmanlık Merkezi tarafından düzenlenen YEDAM Atölye Sergisini gezerek, bilgiler aldı.   15-16 Ocak tarihlerinde Burdur Kültür Merkezinde ziyaret edilebilecek sergide, YEDAM'ın bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek için düzenlediği, danışmanlar tarafından YEDAM Atölyesinde tasarlanan eserler yer alıyor.   Vali Öksüz son olarak Burdur Kültür Merkezinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açılan "Hüsn-i Hat Sanatı, Dekoratif Ahşap Süsleme ve Geleneksel El Sanatları kurslarını ziyaret ederek usta öğretici ve kursiyerlerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.   Kültür Merkezinde 15-19 Ocak 2023 tarihleri arasında açık kalacak serginin açılış törenine başta Vali Türker Öksüz olmak üzere Vali Yardımcısı Yasin Özcan, Vali Yardımcısı Yunus Emre Akpınar, Hukuk Müşaviri Osman Dölek, Kaymakamlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bozkurt, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Burdur Valisi Türker Öksüz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve El Sanatları 100. Yıl Sergisi'nin açılış törenine katıldı.

Açılışın ardından tezhip, minyatür, ebru, deri ve keçe kurslarına katılan kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı sergiyi gezen Vali Öksüz, eserler hakkında bilgi aldı, çalışmaları dolayısıyla kursiyerleri tebrik etti.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen kurslarla, Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatlarının bozulmasını ve yok olmasını önlemek, aslına uygun olarak öğretilerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak hedefleniyor.

 

Vali Öksüz, Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve El Sanatları 100. Yıl Sergisi'nin açılış programı sonrası YEDAM danışanları tarafından yapılan eserlerin sergisini ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bünyesinde açılan kursları ziyaret etti.

 

Vali Öksüz, Yeşilay Danışmanlık Merkezi tarafından düzenlenen YEDAM Atölye Sergisini gezerek, bilgiler aldı.

 

15-16 Ocak tarihlerinde Burdur Kültür Merkezinde ziyaret edilebilecek sergide, YEDAM'ın bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek için düzenlediği, danışmanlar tarafından YEDAM Atölyesinde tasarlanan eserler yer alıyor.

 

Vali Öksüz son olarak Burdur Kültür Merkezinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açılan "Hüsn-i Hat Sanatı, Dekoratif Ahşap Süsleme ve Geleneksel El Sanatları kurslarını ziyaret ederek usta öğretici ve kursiyerlerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

Kültür Merkezinde 15-19 Ocak 2023 tarihleri arasında açık kalacak serginin açılış törenine başta Vali Türker Öksüz olmak üzere Vali Yardımcısı Yasin Özcan, Vali Yardımcısı Yunus Emre Akpınar, Hukuk Müşaviri Osman Dölek, Kaymakamlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bozkurt, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.