Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi ziyarete açıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.01.2024 - 15:31, Güncelleme: 19.01.2024 - 15:31
 

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi ziyarete açıldı

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi ziyarete açıldı
Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)-BALIKESİR'in Ayvalık ilçesindeki, yağhane ve sabunhane olmak üzere iki bölümden oluşan 2 asırlık tarihi zeytinyağı fabrikası Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi'ne dönüştürülerek ziyarete açıldı. Resmi açılışı mayıs ayında yapılacak müzede, dünya endüstri tarihinin seçkin örneklerine yer verildi. Türkiye'nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan Rahmi M. Koç Müzesi, kültür sanat dünyasına yeni bir müze daha kazandırdı. İstanbul, Ankara ve Cunda'daki üç müzenin ardından bugün de Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi ziyaretçilere açılarak, dünya endüstri tarihinin seçkin örneklerini ziyaretçileriyle buluşturuldu. Ayvalık Hükümet Konağı yanındaki 200 yıllık zeytinyağı fabrikasının 3 yıl süren kapsamlı restorasyonu sonucunda düzenlenen müzenin giriş katında klasik otomobiller, motosikletler, bebek arabaları, buharlı makine modellerinden oluşan kıymetli objeler yer alıyor. Binanın üst kat sergileme alanında ise birbirinden değerli lokomotif modelleri, oyuncaklar ve denizcilik ile ilgili objeler bulunuyor. Müzenin resmi açılışının mayıs ayında yapılacağı şu an ziyaretçiler için açılan müzede yetişkinler için 100, öğrenciler için 75 lira ücret alınacağı bildirildi. Müzede arkeolojik eserler de görülebilecek. Açılışın ardından müze, pazartesi günleri hariç 10.00-17.00 saatlerinde gezilebilecek.(DHA) FOTOĞRAFLI
Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi ziyarete açıldı

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)-BALIKESİR'in Ayvalık ilçesindeki, yağhane ve sabunhane olmak üzere iki bölümden oluşan 2 asırlık tarihi zeytinyağı fabrikası Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi'ne dönüştürülerek ziyarete açıldı. Resmi açılışı mayıs ayında yapılacak müzede, dünya endüstri tarihinin seçkin örneklerine yer verildi.

Türkiye'nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan Rahmi M. Koç Müzesi, kültür sanat dünyasına yeni bir müze daha kazandırdı. İstanbul, Ankara ve Cunda'daki üç müzenin ardından bugün de Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi ziyaretçilere açılarak, dünya endüstri tarihinin seçkin örneklerini ziyaretçileriyle buluşturuldu. Ayvalık Hükümet Konağı yanındaki 200 yıllık zeytinyağı fabrikasının 3 yıl süren kapsamlı restorasyonu sonucunda düzenlenen müzenin giriş katında klasik otomobiller, motosikletler, bebek arabaları, buharlı makine modellerinden oluşan kıymetli objeler yer alıyor. Binanın üst kat sergileme alanında ise birbirinden değerli lokomotif modelleri, oyuncaklar ve denizcilik ile ilgili objeler bulunuyor. Müzenin resmi açılışının mayıs ayında yapılacağı şu an ziyaretçiler için açılan müzede yetişkinler için 100, öğrenciler için 75 lira ücret alınacağı bildirildi. Müzede arkeolojik eserler de görülebilecek. Açılışın ardından müze, pazartesi günleri hariç 10.00-17.00 saatlerinde gezilebilecek.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.