Sokak ve yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.01.2024 - 10:02, Güncelleme: 29.01.2024 - 10:02
 

Sokak ve yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Sokak ve yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı
İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE’de sokak ve yaban hayvanları için karla kaplanan Amanos Dağları eteklerine yem bırakıldı. Amanos Dağlarına yılın ilk karı düşmesiyle birlikte hayvanseverler de harekete geçti. Soğuk hava şartları nedeniyle sahipsiz sokak hayvanları ve yabani hayvanları için Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından özel araçların gidebildiği Amanosların zirvesindeki Keldaz mevkisine kuru mama, et ve manav artıkları bırakıldı. Toplam 75 kilo kuru mama, 10 kilo et ve et ürünü, 50 kilo yeşillik dağ eteklerine serpildi. Özellikle yabani hayvanlar kara yoluna yaklaşmadıkları için ormanın iç kısımlarına kar kızakları ile transfer sağlanarak yaklaşık 50 kilo gıda doğaya bırakıldı. Besleme faaliyetinde bulunan HAYTAP Genel Sekreteri Veteriner Hekim Ali Laçinbala, “Amanos Dağlarına yılın ilk karı yağdı. Burada kalan sahipsiz sokak canları ve yaban hayvanları için yiyecek getirdik ve onların beslenmesi için getirmiş olduğumuz özel kutular içerisine dökeceğiz. İçerisine de tarihi geçmemiş et ve et ürünlerinden dökeceğiz ki kokusunu alsınlar ve taze taze yesinler” dedi.   Ali Laiçnbala, sadece özel arazi araçları ile gidilebilen Keldaz mevkisinde de besleme faaliyetinde bulunduklarını belirterek, “Buraya en uçlara kızakla çekerek getirdik yiyecekleri. Çünkü araçlar burada batıyor. Özellikle bu bölgeye geldik ki yabani hayvanlar kara yolunun olduğu bölgelere pek yaklaşmıyorlar. Bölgeye gıda ürünlerini karton kutular içerisine bırakıyoruz. Ayrıca, buralara hava şartlarında sadece arazi tipi araçlar ulaşabiliyor. Bundan dolayı bu tip araç sahiplerinin doğa gezilerinde yeşillik ve kuru mama gibi gıdalar getirmesini diliyoruz” diye konuştu. (DHA) FOTOĞRAFLI
Sokak ve yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE’de sokak ve yaban hayvanları için karla kaplanan Amanos Dağları eteklerine yem bırakıldı.
Amanos Dağlarına yılın ilk karı düşmesiyle birlikte hayvanseverler de harekete geçti. Soğuk hava şartları nedeniyle sahipsiz sokak hayvanları ve yabani hayvanları için Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından özel araçların gidebildiği Amanosların zirvesindeki Keldaz mevkisine kuru mama, et ve manav artıkları bırakıldı. Toplam 75 kilo kuru mama, 10 kilo et ve et ürünü, 50 kilo yeşillik dağ eteklerine serpildi. Özellikle yabani hayvanlar kara yoluna yaklaşmadıkları için ormanın iç kısımlarına kar kızakları ile transfer sağlanarak yaklaşık 50 kilo gıda doğaya bırakıldı.
Besleme faaliyetinde bulunan HAYTAP Genel Sekreteri Veteriner Hekim Ali Laçinbala, “Amanos Dağlarına yılın ilk karı yağdı. Burada kalan sahipsiz sokak canları ve yaban hayvanları için yiyecek getirdik ve onların beslenmesi için getirmiş olduğumuz özel kutular içerisine dökeceğiz. İçerisine de tarihi geçmemiş et ve et ürünlerinden dökeceğiz ki kokusunu alsınlar ve taze taze yesinler” dedi.  
Ali Laiçnbala, sadece özel arazi araçları ile gidilebilen Keldaz mevkisinde de besleme faaliyetinde bulunduklarını belirterek, “Buraya en uçlara kızakla çekerek getirdik yiyecekleri. Çünkü araçlar burada batıyor. Özellikle bu bölgeye geldik ki yabani hayvanlar kara yolunun olduğu bölgelere pek yaklaşmıyorlar. Bölgeye gıda ürünlerini karton kutular içerisine bırakıyoruz. Ayrıca, buralara hava şartlarında sadece arazi tipi araçlar ulaşabiliyor. Bundan dolayı bu tip araç sahiplerinin doğa gezilerinde yeşillik ve kuru mama gibi gıdalar getirmesini diliyoruz” diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.