En çok siber saldırı Rusya'dan

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.01.2024 - 13:32, Güncelleme: 29.01.2024 - 13:32
 

En çok siber saldırı Rusya'dan

En çok siber saldırı Rusya'dan
Oğuzhan SAR/ANKARA, (DHA)- SAVUNMA Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ'nin (STM) raporuna göre, en çok siber saldırı yapan ülke Rusya olurken, onu Amerika Birleşik Devletleri (ABD) izledi. STM Teknolojik Düşünce Merkezi ThinkTech, Ekim-Aralık 2023 tarihlerini içeren yeni Siber Tehdit Durum Raporu'nu yayımladı. STM'nin siber güvenlik uzmanları tarafından hazırlanan raporda, 8 ayrı konu başlığı yer aldı. Raporda, kuruluşların siber tehditlere karşı direncini artırmada ön plana çıkan Siber Dayanıklılık Tüzüğü, yapay zeka aracı ChatGPT'ye yapılan siber saldırılar, dünya genelinde en çok siber saldırı yapan ülkeler gibi konu başlıkları yer aldı. CHATGPT'YE YÖNELİK SİBER SALDIRILAR ARTTI Son dönemin popüler yapay zeka aracı ChatGPT'ye yönelik siber saldırılar artarak devam etti. STM raporunda, 8 Kasım 2023'te ChatGPT'nin, DDOS (Dağıtık Hizmet Engelleme) saldırısı yaşadığı ve bunun OpenAI CEO'su tarafından doğrulandığı belirtildi. Saldırıyı ise 2023 yılının başından itibaren birçok ülkede DDOS saldırısını kullanarak, çok sayıda web sitesini veya altyapısını kötü amaçlı trafik akışına maruz bırakan Anonymus Sudan üstlendi. 1 MİLYON 836 BİN SALDIRI YAPILDI STM'nin verileri, dünya genelinde en çok siber saldırı toplanan ülkeleri de ortaya koydu. 2023'ün ekim, kasım ve aralık ayları boyunca STM'nin Honeypot'larına (tuzak sunucu) toplam 1 milyon 836 bin saldırı yansıdı. En çok saldırıyı yapan ülke, 227 bin ile Rusya olurken, 141 bin ile ABD ikinci sırada yer aldı. Bu ülkeleri sırasıyla; Polonya, Estonya, Ukrayna, Hindistan, Vietnam, Singapur, Bulgaristan ve İran izledi. (DHA) FOTOĞRAFLI
En çok siber saldırı Rusya'dan

Oğuzhan SAR/ANKARA, (DHA)- SAVUNMA Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ'nin (STM) raporuna göre, en çok siber saldırı yapan ülke Rusya olurken, onu Amerika Birleşik Devletleri (ABD) izledi.
STM Teknolojik Düşünce Merkezi ThinkTech, Ekim-Aralık 2023 tarihlerini içeren yeni Siber Tehdit Durum Raporu'nu yayımladı. STM'nin siber güvenlik uzmanları tarafından hazırlanan raporda, 8 ayrı konu başlığı yer aldı. Raporda, kuruluşların siber tehditlere karşı direncini artırmada ön plana çıkan Siber Dayanıklılık Tüzüğü, yapay zeka aracı ChatGPT'ye yapılan siber saldırılar, dünya genelinde en çok siber saldırı yapan ülkeler gibi konu başlıkları yer aldı.
CHATGPT'YE YÖNELİK SİBER SALDIRILAR ARTTI
Son dönemin popüler yapay zeka aracı ChatGPT'ye yönelik siber saldırılar artarak devam etti. STM raporunda, 8 Kasım 2023'te ChatGPT'nin, DDOS (Dağıtık Hizmet Engelleme) saldırısı yaşadığı ve bunun OpenAI CEO'su tarafından doğrulandığı belirtildi. Saldırıyı ise 2023 yılının başından itibaren birçok ülkede DDOS saldırısını kullanarak, çok sayıda web sitesini veya altyapısını kötü amaçlı trafik akışına maruz bırakan Anonymus Sudan üstlendi.
1 MİLYON 836 BİN SALDIRI YAPILDI
STM'nin verileri, dünya genelinde en çok siber saldırı toplanan ülkeleri de ortaya koydu. 2023'ün ekim, kasım ve aralık ayları boyunca STM'nin Honeypot'larına (tuzak sunucu) toplam 1 milyon 836 bin saldırı yansıdı. En çok saldırıyı yapan ülke, 227 bin ile Rusya olurken, 141 bin ile ABD ikinci sırada yer aldı. Bu ülkeleri sırasıyla; Polonya, Estonya, Ukrayna, Hindistan, Vietnam, Singapur, Bulgaristan ve İran izledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.