Burdur'da 'arama, kurtarma' tatbikatı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 24.02.2024 - 10:45, Güncelleme: 24.02.2024 - 10:45
 

Burdur'da 'arama, kurtarma' tatbikatı

BURDUR'da trafik kazası, afet, yangın gibi olağan dışı durumlara müdahale amacıyla belediyesi bünyesinde kurulan arama kurtarma ekibi ilk tatbikatını yaptı.
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Burdur Belediyesi bünyesinde Arama Kurtarma Ekibi kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı. Oluşturulan ekipte itfaiye personeli ve gönüllüler yer aldı. Eğitim çalışmaları yapan ekip, ilk tatbikatını gerçekleştirdi. Tatbikatta ekipler senaryo gereği trafik kazasında yaralananlara müdahale, deprem sonrası enkazdan canlı kurtarma, yangın ve afetlere yönelik acil müdahale eğitimini çalıştı. Tatbikat hakkında bilgi veren Burdur Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, ekipte yer alanların sayısının 250'şü yükselmesini planladıklarını söyledi. Say, kentte oluşturulan ve 'Deprem Mahallesi' adıyla anılan bölgede afet durumunda kullanılması için 25 konteyner hazırlandığını ve bu sayınını 800'e çıkarılması için çalıştıklarını belirtti. Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak ise arama kurtarma ekibine katılması için gönüllülere çağrı yaptı. Ballak, "Ülkede meydana gelebilecek deprem, yangın, çığ, heyelan, büyük yangınlar, büyük trafik kazalarına müdahale edebilecek kapasitede bir ekip oluşturduk. Ekipte mühendis, mimar, demir doğramacı, inşaat ustası gibi her meslekten gönüllülerimiz var. 4 ayda 50 saatin üzerinde teorik eğitim aldık" diye konuştu. (DHA)
BURDUR'da trafik kazası, afet, yangın gibi olağan dışı durumlara müdahale amacıyla belediyesi bünyesinde kurulan arama kurtarma ekibi ilk tatbikatını yaptı.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Burdur Belediyesi bünyesinde Arama Kurtarma Ekibi kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı. Oluşturulan ekipte itfaiye personeli ve gönüllüler yer aldı. Eğitim çalışmaları yapan ekip, ilk tatbikatını gerçekleştirdi. Tatbikatta ekipler senaryo gereği trafik kazasında yaralananlara müdahale, deprem sonrası enkazdan canlı kurtarma, yangın ve afetlere yönelik acil müdahale eğitimini çalıştı.

Tatbikat hakkında bilgi veren Burdur Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, ekipte yer alanların sayısının 250'şü yükselmesini planladıklarını söyledi. Say, kentte oluşturulan ve 'Deprem Mahallesi' adıyla anılan bölgede afet durumunda kullanılması için 25 konteyner hazırlandığını ve bu sayınını 800'e çıkarılması için çalıştıklarını belirtti.

Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak ise arama kurtarma ekibine katılması için gönüllülere çağrı yaptı. Ballak, "Ülkede meydana gelebilecek deprem, yangın, çığ, heyelan, büyük yangınlar, büyük trafik kazalarına müdahale edebilecek kapasitede bir ekip oluşturduk. Ekipte mühendis, mimar, demir doğramacı, inşaat ustası gibi her meslekten gönüllülerimiz var. 4 ayda 50 saatin üzerinde teorik eğitim aldık" diye konuştu. (DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.