MAKÜ, Milli Takımların Kamp Merkezi Haline Geldi

Spor (Akca Gazete) - Akca Gazete | 26.02.2024 - 14:56, Güncelleme: 26.02.2024 - 14:56
 

MAKÜ, Milli Takımların Kamp Merkezi Haline Geldi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi milli takımlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Birçok branşa ağırlayan MAKÜ, U 16 Erkek Milli Hentbol Takımın da tercihi oldu. MAKÜ Spor Bilimleri ve Sporcu Yetiştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPOR ARGEM) bünyesinde bulunan “Sporcu Performans Ölçüm Analiz Merkezi’ Laboratuvarlarında Hentbol Milli Takımının performans ve gelişim izleme testleri yapıldı. MAKÜ Spor Salonu’nda da antrenmanlarını gerçekleştiren Hentbol Milli Takımı, savunma ve hücum ağırlıklı çalışmalar yaparak 2025 yılı müsabakalarına oldukça sıkı hazırlanıyor. “Evimizde Kamp Yapıyor Gibiyiz” Baş Antrenör Aydemir Aslankaya kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirterek şunları söyledi: “23 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında Burdur’dayız. Bu yaş grubuyla planladığımız 4. kampımız. Bu kampta bize tüm olanakları sağlayan Rektörümüze, il müdürümüze, hocalarımıza ve ilgili tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendi evimizde kamp yapıyormuş gibi her türlü konforu, rahatlığı sağladılar. Çocuklar da gayet mutlular. Bu kamp dönemi içinde 13 antrenman planladık. Bireysel savunma ve hücum teknikleri ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Her şey gayet yolunda ve güzel gidiyor. Fizyoterapist desteğini Üniversite Spor ARGEM birimindeki fizyoterapist hocalarımız sağlıyor. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Hedefimiz burada bir kamp daha yapıp, çocuklarınız gelişimlerini inceleyebilmek.  32 sporcu ve 7 antrenör toplamda 39 kişilik bir kadroyuz. U 16 Erkek Milli Hentbol Takımı, U 17 olduklarında yani 2025 yılında Avrupa Şampiyonası Grup Elemelerinde oynayacaklar. Bu elemelere hazırlanıyoruz. 2024 yılında maçımız yok ama 2025 yılındaki resmi müsabakalara hazırlanıyoruz. Amacımız çok sayıda çocuğumuzu A Milli Takıma taşımak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmelerini sağlamak.”
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi milli takımlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Birçok branşa ağırlayan MAKÜ, U 16 Erkek Milli Hentbol Takımın da tercihi oldu. MAKÜ Spor Bilimleri ve Sporcu Yetiştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPOR ARGEM) bünyesinde bulunan “Sporcu Performans Ölçüm Analiz Merkezi’ Laboratuvarlarında Hentbol Milli Takımının performans ve gelişim izleme testleri yapıldı.

MAKÜ Spor Salonu’nda da antrenmanlarını gerçekleştiren Hentbol Milli Takımı, savunma ve hücum ağırlıklı çalışmalar yaparak 2025 yılı müsabakalarına oldukça sıkı hazırlanıyor.

“Evimizde Kamp Yapıyor Gibiyiz”

Baş Antrenör Aydemir Aslankaya kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirterek şunları söyledi:

“23 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında Burdur’dayız. Bu yaş grubuyla planladığımız 4. kampımız. Bu kampta bize tüm olanakları sağlayan Rektörümüze, il müdürümüze, hocalarımıza ve ilgili tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendi evimizde kamp yapıyormuş gibi her türlü konforu, rahatlığı sağladılar. Çocuklar da gayet mutlular. Bu kamp dönemi içinde 13 antrenman planladık. Bireysel savunma ve hücum teknikleri ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Her şey gayet yolunda ve güzel gidiyor. Fizyoterapist desteğini Üniversite Spor ARGEM birimindeki fizyoterapist hocalarımız sağlıyor. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Hedefimiz burada bir kamp daha yapıp, çocuklarınız gelişimlerini inceleyebilmek.  32 sporcu ve 7 antrenör toplamda 39 kişilik bir kadroyuz. U 16 Erkek Milli Hentbol Takımı, U 17 olduklarında yani 2025 yılında Avrupa Şampiyonası Grup Elemelerinde oynayacaklar. Bu elemelere hazırlanıyoruz. 2024 yılında maçımız yok ama 2025 yılındaki resmi müsabakalara hazırlanıyoruz. Amacımız çok sayıda çocuğumuzu A Milli Takıma taşımak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmelerini sağlamak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.