Serik'te Akıl ve Zeka Oyunları Merkezi açıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.03.2024 - 16:16, Güncelleme: 07.03.2024 - 16:16
 

Serik'te Akıl ve Zeka Oyunları Merkezi açıldı

Serik'te Akıl ve Zeka Oyunları Merkezi açıldı
SERİK, (DHA)- SERİK Belediyesi Akıl ve Zeka Oyunları Merkezi ile Kurs Eğitim Merkezi törenle açıldı.Serik Belediyesi tarafından 9 Mart Parkı içerisinde inşa edilen kurs merkezinde düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Burak Erdoğan, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Usta, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ayhan Aktürk, STK başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.Açılışta konuşan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, şunları söyledi:"Belediyemizin asli görevlerinden bir tanesi eğitime katkı koymak. Eğitim kurumlarına özellikle fiziki şartlarının iyileştirilmesi konusunda destek olmak önemli. Göreve geldiğimiz 5 yıldan beri asli görev olarak gördüğümüz çalışma arkadaşlarımızla birlikte dokunmadığımız okul neredeyse kalmadı. Bundan da ayrı bir zevk alıyoruz. Daha 3,5- 4 yıl öncesine kadar ilçemizde Atatürk Caddesi'nde Ziraat Bankamızın karşısında kütüphanemiz vardı. O kütüphanemizden zaman zaman bize şikayetler geliyordu. İlçemize yakışmadığı konusunda. Basit tek katlı, üzeri kiremit bir kütüphane. Zaman zaman da yağmurlarda akar ve orada ders çalışan öğrencilerimiz rahatsız olurdu. Arkadaşlarımızla bunun ilçemize yakışmadığını, bunun büyük bir eksiklik olduğunu görerek yeni bir kütüphane inşasına, projesiyle beraber başladık. Kütüphaneyi belediyede çalışan arkadaşlarımız ve hayırseverlerimizin katkısıyla bitirdik. Şu anda da öğrencilerimize hizmet veriyor. Aynı şekilde ikinci bir kütüphane de millet bahçesi içerisinde hizmet veriyor. Orada da hem yüksekokul öğrencilerimiz hem de üniversiteye hazırlanan lisede okuyan öğrencilerimiz orada gidip ders çalışabiliyor. Bugün açılışını yaptığımız kurs merkezi ve zeka oyunları da aynı şekilde belediyemiz tarafından hem çocuklarımızın hem de tabii Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği içerisinde çocuklarımızın burada zeka oyunları ve hanımefendilerin de el işi becerilerini geliştirmek için kurslar açılıyor. Şu anda da devam eden 4 tane kursumuz var. Talep edildiği zaman Halk Eğitim Müdürlüğümüz tarafından diğer kursların da açılabileceğini buradan ifade etmek istiyorum. Ben bu kurs merkezimizin yapımında gayret eden çalışma arkadaşlarımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum."Açılışa katılan protokol üyeleri, kurdele kesiminin ardından birlikte kurs binasını gezdi. (DHAFOTOĞRAFLI
Serik'te Akıl ve Zeka Oyunları Merkezi açıldı

SERİK, (DHA)- SERİK Belediyesi Akıl ve Zeka Oyunları Merkezi ile Kurs Eğitim Merkezi törenle açıldı.

Serik Belediyesi tarafından 9 Mart Parkı içerisinde inşa edilen kurs merkezinde düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Burak Erdoğan, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Usta, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ayhan Aktürk, STK başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, şunları söyledi:

"Belediyemizin asli görevlerinden bir tanesi eğitime katkı koymak. Eğitim kurumlarına özellikle fiziki şartlarının iyileştirilmesi konusunda destek olmak önemli. Göreve geldiğimiz 5 yıldan beri asli görev olarak gördüğümüz çalışma arkadaşlarımızla birlikte dokunmadığımız okul neredeyse kalmadı. Bundan da ayrı bir zevk alıyoruz. Daha 3,5- 4 yıl öncesine kadar ilçemizde Atatürk Caddesi'nde Ziraat Bankamızın karşısında kütüphanemiz vardı. O kütüphanemizden zaman zaman bize şikayetler geliyordu. İlçemize yakışmadığı konusunda. Basit tek katlı, üzeri kiremit bir kütüphane. Zaman zaman da yağmurlarda akar ve orada ders çalışan öğrencilerimiz rahatsız olurdu. Arkadaşlarımızla bunun ilçemize yakışmadığını, bunun büyük bir eksiklik olduğunu görerek yeni bir kütüphane inşasına, projesiyle beraber başladık. Kütüphaneyi belediyede çalışan arkadaşlarımız ve hayırseverlerimizin katkısıyla bitirdik. Şu anda da öğrencilerimize hizmet veriyor. Aynı şekilde ikinci bir kütüphane de millet bahçesi içerisinde hizmet veriyor. Orada da hem yüksekokul öğrencilerimiz hem de üniversiteye hazırlanan lisede okuyan öğrencilerimiz orada gidip ders çalışabiliyor. Bugün açılışını yaptığımız kurs merkezi ve zeka oyunları da aynı şekilde belediyemiz tarafından hem çocuklarımızın hem de tabii Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği içerisinde çocuklarımızın burada zeka oyunları ve hanımefendilerin de el işi becerilerini geliştirmek için kurslar açılıyor. Şu anda da devam eden 4 tane kursumuz var. Talep edildiği zaman Halk Eğitim Müdürlüğümüz tarafından diğer kursların da açılabileceğini buradan ifade etmek istiyorum. Ben bu kurs merkezimizin yapımında gayret eden çalışma arkadaşlarımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum."

Açılışa katılan protokol üyeleri, kurdele kesiminin ardından birlikte kurs binasını gezdi. (DHA

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.