Bucak'ın eski mahallelerini turizm cenneti haline getireceğiz

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 20.03.2024 - 08:54, Güncelleme: 20.03.2024 - 08:54
 

Bucak'ın eski mahallelerini turizm cenneti haline getireceğiz

İYİ Parti Bucak Belediye Başkan adayı Safa Sönmez, Bucak'ın tarihini koruyarak eski mahallelerin yeniden canlanmasını hedefleyen önemli bir projeyi açıkladı. Sönmez, "Bucak'ımızın tarihini yıkmayacağız. Ab destekleri ile eski mahallelerimizi restore ederek, evlere işletme ruhsatı verilecek" dedi.
Sönmez'in açıklamalarına göre, Antalya'ya sadece 80 kilometre uzaklıkta bulunan Bucak, turizm potansiyeli açısından önemli bir konumda bulunuyor. Bu avantajı kullanarak, Bucak'ın eski mahallelerini turizm cenneti haline getirmeyi planlayan Sönmez, tarihi dokuyu koruyarak gelişmeyi sağlamayı hedefliyor. "Tarihimizi silmeyeceğiz, yıkmayacağız" diyen Sönmez, mahallelerin tarihini ve kültürel mirasını yok etmek yerine, bu değerleri tanıtarak ve koruyarak tüm Türkiye'ye ve dünyaya duyurmayı planlıyor. Bu proje ile birlikte, mahallelerde yaşayan vatandaşların gelir elde etmelerini sağlamak da amaçlanıyor. Söz konusu mahallelerde oturan vatandaşlara otel ruhsatı ve işletme ruhsatı verilerek, evlerini turizme açmaları teşvik edilecek. Bu sayede, Bucak sadece tarihini koruyarak değil, aynı zamanda vatandaşların ekonomik olarak da kalkınmasını sağlayacak. Safa Sönmez'in projeleri arasında yer alan bu girişim, Bucak'ın kültürel mirasını koruyarak turizm potansiyelini artırmayı ve mahalle sakinlerinin refah düzeyini yükseltmeyi amaçlıyor. Sönmez, bu proje ile Bucak'ın hem kazanacağını hem de hemşehrilerinin kazanacağını vurguluyor.
İYİ Parti Bucak Belediye Başkan adayı Safa Sönmez, Bucak'ın tarihini koruyarak eski mahallelerin yeniden canlanmasını hedefleyen önemli bir projeyi açıkladı. Sönmez, "Bucak'ımızın tarihini yıkmayacağız. Ab destekleri ile eski mahallelerimizi restore ederek, evlere işletme ruhsatı verilecek" dedi.

Sönmez'in açıklamalarına göre, Antalya'ya sadece 80 kilometre uzaklıkta bulunan Bucak, turizm potansiyeli açısından önemli bir konumda bulunuyor. Bu avantajı kullanarak, Bucak'ın eski mahallelerini turizm cenneti haline getirmeyi planlayan Sönmez, tarihi dokuyu koruyarak gelişmeyi sağlamayı hedefliyor.

"Tarihimizi silmeyeceğiz, yıkmayacağız" diyen Sönmez, mahallelerin tarihini ve kültürel mirasını yok etmek yerine, bu değerleri tanıtarak ve koruyarak tüm Türkiye'ye ve dünyaya duyurmayı planlıyor. Bu proje ile birlikte, mahallelerde yaşayan vatandaşların gelir elde etmelerini sağlamak da amaçlanıyor.

Söz konusu mahallelerde oturan vatandaşlara otel ruhsatı ve işletme ruhsatı verilerek, evlerini turizme açmaları teşvik edilecek. Bu sayede, Bucak sadece tarihini koruyarak değil, aynı zamanda vatandaşların ekonomik olarak da kalkınmasını sağlayacak.

Safa Sönmez'in projeleri arasında yer alan bu girişim, Bucak'ın kültürel mirasını koruyarak turizm potansiyelini artırmayı ve mahalle sakinlerinin refah düzeyini yükseltmeyi amaçlıyor. Sönmez, bu proje ile Bucak'ın hem kazanacağını hem de hemşehrilerinin kazanacağını vurguluyor.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.