Vali Yazıcı: Tüm gözler eğitimin üstünde olacak

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.12.2021 - 14:32, Güncelleme: 28.12.2021 - 14:33
 

Vali Yazıcı: Tüm gözler eğitimin üstünde olacak

Vali Yazıcı: Tüm gözler eğitimin üstünde olacak
- VALİ Ersin Yazıcı, Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi kapsamında İnönü Ortaokulu'nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Vali Yazıcı, AHENK Projesi'nin olumlu geri dönüşlerinin birkaç yıl içinde başlayacağını ifade etti. Antalya'da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi kapsamında Vali Ersin Yazıcı, Zeytinköy olarak bilinen Gebizli Mahallesinde bulunan İnönü Ortaokulu'nu ziyaret etti. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı'ya, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er eşlik etti. Ziyaret kapsamında öğrencilerle kitap okuyup merak ettikleri soruları cevaplayan Vali Ersin Yazıcı öğrencilere, kitap okumanın faydalarını ve kitap okuma alışkanlığının önemini anlattı. Öğrencilere hayallerini, hedeflerini ve ilgi alanlarını soran Vali Yazıcı, doğru hedefler belirleyerek bu doğrultuda çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Okul çıkışı basın mensuplarına AHENK Projesi hakkında bilgi veren Vali Yazıcı, “AHENK Projemiz ile Gazipaşa'dan Kaş'a kadar değerler eğitimi, okuma alışkanlığı, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere tüm okullarda bir sinerji oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu sadece okul içi faaliyetlerle de yapmıyoruz. Sivil toplum kuruluşları, eğitimin dışındaki kurum ve kuruluşları da projemize dahil ediyoruz. Tüm gözleri eğitimin üstüne çekmeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki gözler eğitime çevrildiğinde birçok aksayan konumuz halledilmiş olacak. AHENK Projemiz ile bunu hedefliyoruz" şeklinde konuştu. FOTOĞRAFLI  
Vali Yazıcı: Tüm gözler eğitimin üstünde olacak

- VALİ Ersin Yazıcı, Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi kapsamında İnönü Ortaokulu'nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Vali Yazıcı, AHENK Projesi'nin olumlu geri dönüşlerinin birkaç yıl içinde başlayacağını ifade etti.

Antalya'da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi kapsamında Vali Ersin Yazıcı, Zeytinköy olarak bilinen Gebizli Mahallesinde bulunan İnönü Ortaokulu'nu ziyaret etti. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı'ya, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er eşlik etti.

Ziyaret kapsamında öğrencilerle kitap okuyup merak ettikleri soruları cevaplayan Vali Ersin Yazıcı öğrencilere, kitap okumanın faydalarını ve kitap okuma alışkanlığının önemini anlattı. Öğrencilere hayallerini, hedeflerini ve ilgi alanlarını soran Vali Yazıcı, doğru hedefler belirleyerek bu doğrultuda çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Okul çıkışı basın mensuplarına AHENK Projesi hakkında bilgi veren Vali Yazıcı, “ AHENK Projemiz ile Gazipaşa'dan Kaş'a kadar değerler eğitimi, okuma alışkanlığı, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere tüm okullarda bir sinerji oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu sadece okul içi faaliyetlerle de yapmıyoruz. Sivil toplum kuruluşları, eğitimin dışındaki kurum ve kuruluşları da projemize dahil ediyoruz. Tüm gözleri eğitimin üstüne çekmeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki gözler eğitime çevrildiğinde birçok aksayan konumuz halledilmiş olacak. AHENK Projemiz ile bunu hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.