ATB, Mart Ayı Hal Endeksini açıkladı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 02.04.2024 - 11:13, Güncelleme: 02.04.2024 - 11:13
 

ATB, Mart Ayı Hal Endeksini açıkladı

ATB, Mart Ayı Hal Endeksini açıkladı
ANTALYA, (DHA) - ANTALYA hallerinde işlem gören domates miktar endeksi yıllık yüzde 0,10 azalırken, fiyat endeksi yüzde 105,81 arttı. Sebze miktar endeksi yıllık yüzde 12,98, fiyat endeksi ise 80,33 arttı. Meyve miktar endeksi yıllık yüzde 6,47 azalırken, fiyat endeksi yüzde 78,42 arttı. Antalya Ticaret Borsası Mart Ayı Hal Endeksini açıkladı. Antalya hallerinde işlem gören domates, sebze ve meyvelerin işlem miktar ve fiyatlarıyla ilgili endeks değerleri, 2024 mart ayında bir önceki aya göre ve geçen yılın aynı ayına göre değişim gösterdi. Mart ayı endeksleri miktarda bir önceki aya göre (aylık) domateste yüzde 19,23 ve sebzede yüzde 2,46 artarken, meyvede yüzde 15,52 azaldı. Miktar endeksleri geçen yılın aynı ayına göre (yıllık) domateste yüzde 0,10, meyvede yüzde 6,47 azalırken, sebzede yüzde 12,98 arttı. Mart ayında endekslerdeki yıllık değişimler, miktarda domates ve sebze için 9 yıllık ortalama üstü, meyvede ise ortalama altı değerlerde gerçekleşti. Yıllık fiyat endekslerindeki değişimler ise domates, sebze ve meyvede ortalama üstünde oldu.Mart ayında domates fiyat endeksi yıllık yüzde 105,81 artarken, miktardaki yüzde 0,10'luk azalış bu yükselişte etkili oldu. Sebzenin yıllık miktar endeksi yüzde 12,98 artarken, fiyat endeksindeki artış da devam etti. Sebze fiyat endeksi yıllık yüzde 80,33 arttı. Meyve fiyat endeksi yıllık yüzde 78,42 artarken, meyvenin yıllık işlem miktarındaki yüzde 6,47 azalış bu artışta etkili oldu. Mart ayında miktar ve fiyat endekslerindeki aylık değişimler, domates için son 6 yılın miktarda ortalama üstünde azalış, fiyatta ise rekor azalış olarak tabloya yansıdı. Bir önceki aya göre (aylık) domates işlem miktar endeksi, mart ayında yüzde 19,23'lük artış gösterirken, işlem fiyat endeksi aylık yüzde 20,69 azaldı. Bir önceki aya göre (aylık) sebze işlem miktar endeksi mart ayında yüzde 2,46'lık artış gösterirken, işlem fiyat endeksi aylık yüzde 3,23 azaldı. Son 6 yılın mart ayları dikkate alındığında sebze miktar endeksinde rekor düşüş, fiyat endeksinde ise ortalama düzeyinde değişim gerçekleşti. MEYVE MİKTARI DÜŞTÜ, FİYAT ARTTIBir önceki aya göre (aylık) meyve işlem miktar endeksi, Mart ayında yüzde 15,52 azalırken, işlem fiyat endeksi yüzde 9,89 arttı. Son 6 yılın mart ayları dikkate alındığında aylık değişimler, meyve miktar endeksinde rekor düşüş, fiyat endeksinde ise ortalama artış olarak tabloya yansıdı.FOTOĞRAFLI
ATB, Mart Ayı Hal Endeksini açıkladı

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA hallerinde işlem gören domates miktar endeksi yıllık yüzde 0,10 azalırken, fiyat endeksi yüzde 105,81 arttı. Sebze miktar endeksi yıllık yüzde 12,98, fiyat endeksi ise 80,33 arttı. Meyve miktar endeksi yıllık yüzde 6,47 azalırken, fiyat endeksi yüzde 78,42 arttı.

Antalya Ticaret Borsası Mart Ayı Hal Endeksini açıkladı. Antalya hallerinde işlem gören domates, sebze ve meyvelerin işlem miktar ve fiyatlarıyla ilgili endeks değerleri, 2024 mart ayında bir önceki aya göre ve geçen yılın aynı ayına göre değişim gösterdi. Mart ayı endeksleri miktarda bir önceki aya göre (aylık) domateste yüzde 19,23 ve sebzede yüzde 2,46 artarken, meyvede yüzde 15,52 azaldı. Miktar endeksleri geçen yılın aynı ayına göre (yıllık) domateste yüzde 0,10, meyvede yüzde 6,47 azalırken, sebzede yüzde 12,98 arttı. Mart ayında endekslerdeki yıllık değişimler, miktarda domates ve sebze için 9 yıllık ortalama üstü, meyvede ise ortalama altı değerlerde gerçekleşti. Yıllık fiyat endekslerindeki değişimler ise domates, sebze ve meyvede ortalama üstünde oldu.

Mart ayında domates fiyat endeksi yıllık yüzde 105,81 artarken, miktardaki yüzde 0,10'luk azalış bu yükselişte etkili oldu. Sebzenin yıllık miktar endeksi yüzde 12,98 artarken, fiyat endeksindeki artış da devam etti. Sebze fiyat endeksi yıllık yüzde 80,33 arttı. Meyve fiyat endeksi yıllık yüzde 78,42 artarken, meyvenin yıllık işlem miktarındaki yüzde 6,47 azalış bu artışta etkili oldu. Mart ayında miktar ve fiyat endekslerindeki aylık değişimler, domates için son 6 yılın miktarda ortalama üstünde azalış, fiyatta ise rekor azalış olarak tabloya yansıdı.

Bir önceki aya göre (aylık) domates işlem miktar endeksi, mart ayında yüzde 19,23'lük artış gösterirken, işlem fiyat endeksi aylık yüzde 20,69 azaldı. Bir önceki aya göre (aylık) sebze işlem miktar endeksi mart ayında yüzde 2,46'lık artış gösterirken, işlem fiyat endeksi aylık yüzde 3,23 azaldı. Son 6 yılın mart ayları dikkate alındığında sebze miktar endeksinde rekor düşüş, fiyat endeksinde ise ortalama düzeyinde değişim gerçekleşti.

MEYVE MİKTARI DÜŞTÜ, FİYAT ARTTI

Bir önceki aya göre (aylık) meyve işlem miktar endeksi, Mart ayında yüzde 15,52 azalırken, işlem fiyat endeksi yüzde 9,89 arttı. Son 6 yılın mart ayları dikkate alındığında aylık değişimler, meyve miktar endeksinde rekor düşüş, fiyat endeksinde ise ortalama artış olarak tabloya yansıdı.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.