Muhasebecilerden 'iş yükümüz hafifletilsin' açıklaması

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 24.04.2024 - 17:14, Güncelleme: 24.04.2024 - 17:15
 

Muhasebecilerden 'iş yükümüz hafifletilsin' açıklaması

Muhasebecilerden 'iş yükümüz hafifletilsin' açıklaması
 BURDUR Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Gürhan Özveren, mali müşavirlerin iş yükünü hafifletecek çözümlerin acilen hayata geçirilmesini istedi. Burdur Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Gürhan Özveren, odaya kayıtlı muhasebecilerle basın açıklaması yaptı. Muhasebeci ve mali müşavirlerin sırtındaki yükün dayanılmaz boyutlara ulaştığını, meslek mensupları aracılığıyla alınan beyan ve bildirimlerin sayısının her geçen gün arttığını, bu beyan ve bildirimlerin içeriklerinin zorlaştığını vurgulayan Özveren, "Gelişmiş ülkelerde iş verimini artırmak için haftalık çalışma günlerinin dört güne indirilmesi tartışılırken biz mali müşavirler olarak neredeyse 7/24 ofislerimize hapsediliyoruz. Görünürde mükellef veya işverenlerden istenilmekle beraber, iktisadi ve sosyal hayata ilişkin ihtiyaç duyulan hemen her veri mali müşavirler aracılığıyla toplanılır hale gelmiştir. Bu durum meslek mensuplarının zaten çok ağır bir iş yükü altında ezilmelerine sebebiyet vermekteyken bir de beyan ve bildirimleri almak için kullanılan sistemlerin sağlıklı çalışmaması ve yoğunluk dönemlerinde tıkanması, zamanla yarışan meslektaşlarımızın streslerini katbekat artırmaktadır. Meslektaşlarımız, rutin dönemlerde dahi beyan ve bildirimleri sağlıklı bir şekilde hazırlayamaz hale gelmiştir" dedi. Muhasebeci ve mali müşavirlerin ağır iş yükü altında çalışmak zorunda bırakıldığını aktaran Özveren, şöyle dedi: "Sadece nisan ayında GİB tarafından ilan edilen vergi takviminde toplam 56 beyan ve bildirimin verileceği açıkça görülmektedir. Bu beyan ve bildirimlerin yanında bir de en son 20 yıl önce uygulanan ve genel tebliği ile sirküleri henüz 2- 3 ay önce yayımlanan, hala uygulamada birçok tereddüdü barındıran enflasyon düzeltme işlemlerine ilişkin yapılacak çalışmaları da aynı takvimde tamamlanmak zorunda bırakılmasını adil ve uygulanabilir bulmuyoruz. Resmi, idari ve hafta sonu tatilleri Ramazan Bayramı ile birleşince toplam 12 günlük tatil nedeniyle nisan ayında çalışma günü olarak sadece 18 gün kalmaktadır. Bu kadar kısa süreye bu kadar beyan ve bildirimin sağlıklı şekilde verilmesine imkân yoktur. Mali müşavirlerin iş yükünü hafifletecek çözüm önerilerini Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine hem yazılı hem de sözlü olarak birçok kez aktardık. Yaptığımız her görüşmede, mali müşavirlerin ağır iş yükü altında ezildiği, omuzlarındaki yükün artık dayanılmaz bir seviyeye geldiğini, meslektaşlarımızın beden ve ruh sağlıklarının bu yükü kaldırmadığı sıklıkla ifade edilmiştir. Önerilerimize yıllardır sessiz kalınması sebebiyle büyüyen bu sorunların ortadan kaldırılması için beyan ve bildirimlerin sadeleştirilmesi, bilgi sistemleri alt yapılarının modernizasyonu şarttır."         
Muhasebecilerden 'iş yükümüz hafifletilsin' açıklaması

 BURDUR Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Gürhan Özveren, mali müşavirlerin iş yükünü hafifletecek çözümlerin acilen hayata geçirilmesini istedi.

Burdur Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Gürhan Özveren, odaya kayıtlı muhasebecilerle basın açıklaması yaptı. Muhasebeci ve mali müşavirlerin sırtındaki yükün dayanılmaz boyutlara ulaştığını, meslek mensupları aracılığıyla alınan beyan ve bildirimlerin sayısının her geçen gün arttığını, bu beyan ve bildirimlerin içeriklerinin zorlaştığını vurgulayan Özveren, "Gelişmiş ülkelerde iş verimini artırmak için haftalık çalışma günlerinin dört güne indirilmesi tartışılırken biz mali müşavirler olarak neredeyse 7/24 ofislerimize hapsediliyoruz. Görünürde mükellef veya işverenlerden istenilmekle beraber, iktisadi ve sosyal hayata ilişkin ihtiyaç duyulan hemen her veri mali müşavirler aracılığıyla toplanılır hale gelmiştir. Bu durum meslek mensuplarının zaten çok ağır bir iş yükü altında ezilmelerine sebebiyet vermekteyken bir de beyan ve bildirimleri almak için kullanılan sistemlerin sağlıklı çalışmaması ve yoğunluk dönemlerinde tıkanması, zamanla yarışan meslektaşlarımızın streslerini katbekat artırmaktadır. Meslektaşlarımız, rutin dönemlerde dahi beyan ve bildirimleri sağlıklı bir şekilde hazırlayamaz hale gelmiştir" dedi.

Muhasebeci ve mali müşavirlerin ağır iş yükü altında çalışmak zorunda bırakıldığını aktaran Özveren, şöyle dedi:

"Sadece nisan ayında GİB tarafından ilan edilen vergi takviminde toplam 56 beyan ve bildirimin verileceği açıkça görülmektedir. Bu beyan ve bildirimlerin yanında bir de en son 20 yıl önce uygulanan ve genel tebliği ile sirküleri henüz 2- 3 ay önce yayımlanan, hala uygulamada birçok tereddüdü barındıran enflasyon düzeltme işlemlerine ilişkin yapılacak çalışmaları da aynı takvimde tamamlanmak zorunda bırakılmasını adil ve uygulanabilir bulmuyoruz. Resmi, idari ve hafta sonu tatilleri Ramazan Bayramı ile birleşince toplam 12 günlük tatil nedeniyle nisan ayında çalışma günü olarak sadece 18 gün kalmaktadır. Bu kadar kısa süreye bu kadar beyan ve bildirimin sağlıklı şekilde verilmesine imkân yoktur. Mali müşavirlerin iş yükünü hafifletecek çözüm önerilerini Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine hem yazılı hem de sözlü olarak birçok kez aktardık. Yaptığımız her görüşmede, mali müşavirlerin ağır iş yükü altında ezildiği, omuzlarındaki yükün artık dayanılmaz bir seviyeye geldiğini, meslektaşlarımızın beden ve ruh sağlıklarının bu yükü kaldırmadığı sıklıkla ifade edilmiştir. Önerilerimize yıllardır sessiz kalınması sebebiyle büyüyen bu sorunların ortadan kaldırılması için beyan ve bildirimlerin sadeleştirilmesi, bilgi sistemleri alt yapılarının modernizasyonu şarttır." 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.