Kuzuköy Barajı su tutmaya başladı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 05.01.2022 - 15:18, Güncelleme: 05.01.2022 - 15:30
 

Kuzuköy Barajı su tutmaya başladı

Kuzuköy Barajı su tutmaya başladı
-MANİSA'nın Demirci ilçesindeki, 1500 dekar tarım arazisini modern sulamayla buluşturacak olan Kuzuköy Barajı'nın tamamlandığı ve su tutmaya başladığı bildirildi. 2017 yılında sözleşmesi imzalanarak inşasına başlanan Demirci Kuzuköy Barajı için yaklaşık 190 bin m3 dolgu yapıldı. Temelden yüksekliği 39 metre olup, gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirilen barajın yapımı geçen aralık ayı itibariyle tamamlandı. Barajın su tutmaya başladığını belirten Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, " 1500 dekar araziye can suyu verecek Kuzuköy Barajı'nda 870 bin metreküp su depolanacak. Kuzuköy Barajı'ndan tarlalara su verebilmek amacıyla çalışmalar hız kesmeden sürüyor. 22 Ocak'ta sulama ihalesini de yaparak bir an evvel tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.    
Kuzuköy Barajı su tutmaya başladı

-MANİSA'nın Demirci ilçesindeki, 1500 dekar tarım arazisini modern sulamayla buluşturacak olan Kuzuköy Barajı'nın tamamlandığı ve su tutmaya başladığı bildirildi.

2017 yılında sözleşmesi imzalanarak inşasına başlanan Demirci Kuzuköy Barajı için yaklaşık 190 bin m3 dolgu yapıldı. Temelden yüksekliği 39 metre olup, gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirilen barajın yapımı geçen aralık ayı itibariyle tamamlandı. Barajın su tutmaya başladığını belirten Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, " 1500 dekar araziye can suyu verecek Kuzuköy Barajı'nda 870 bin metreküp su depolanacak. Kuzuköy Barajı'ndan tarlalara su verebilmek amacıyla çalışmalar hız kesmeden sürüyor. 22 Ocak'ta sulama ihalesini de yaparak bir an evvel tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.
 

 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.