Isparta'da el dokuma halıcılık yeniden hayat buluyor

Ekonomi (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 04.03.2022 - 16:35, Güncelleme: 04.03.2022 - 16:52
 

Isparta'da el dokuma halıcılık yeniden hayat buluyor

Isparta'da el dokuma halıcılık yeniden hayat buluyor
ISPARTA'da belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çalışma ve İŞ-KUR Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projeyle kursa katılan 12 kadın ilk halılarını dokudu. Prof. Dr. Turan Yazgan Halı Kilim ve Etnografya Müzesi'nde başlayan halı dokuma kursunda 12 kadın kursiyer, 3 aylık çalışmalarını tamamladı. Kadınların dokuduğu ilk halıları kesti. Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi kadınların heyecanına ortak oldu. Vali Seymenoğlu, "Isparta'nın geçmişten bugüne örfünü, adetini, kültürünü ve geleneklerini yansıtan halıların tekrar gün yüzüne çıkarılması adına çalışmayı destekliyoruz. Kursumuz Isparta halısını merak edenler için en azından bir sergi alanı, atölye olarak müzede yer almakta. Halılara emek veren tezgah başındaki tüm kursiyerler için de bir iş kapısı olur. Halıcılığı bir iş kolu olarak tekrar Isparta'ya kazandırmış olacağız" dedi. Vali Seymenoğlu, halı dokuyan kursiyerlerden halıların hikayelerini dinledi. Yünden ve tüm renkleri kök boyasından elde edilen halılarda Anadolu kültüründe yüz yıllardır kullanılan motifler işleniyor. Haziran ayına kadar sürecek kurs sonunda ortaya çıkan eserler satışa sunularak kursiyerlere gelir sağlanecek.  
Isparta'da el dokuma halıcılık yeniden hayat buluyor

ISPARTA'da belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çalışma ve İŞ-KUR Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projeyle kursa katılan 12 kadın ilk halılarını dokudu.

Prof. Dr. Turan Yazgan Halı Kilim ve Etnografya Müzesi'nde başlayan halı dokuma kursunda 12 kadın kursiyer, 3 aylık çalışmalarını tamamladı. Kadınların dokuduğu ilk halıları kesti. Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi kadınların heyecanına ortak oldu. Vali Seymenoğlu, "Isparta'nın geçmişten bugüne örfünü, adetini, kültürünü ve geleneklerini yansıtan halıların tekrar gün yüzüne çıkarılması adına çalışmayı destekliyoruz. Kursumuz Isparta halısını merak edenler için en azından bir sergi alanı, atölye olarak müzede yer almakta. Halılara emek veren tezgah başındaki tüm kursiyerler için de bir iş kapısı olur. Halıcılığı bir iş kolu olarak tekrar Isparta'ya kazandırmış olacağız" dedi.

Vali Seymenoğlu, halı dokuyan kursiyerlerden halıların hikayelerini dinledi. Yünden ve tüm renkleri kök boyasından elde edilen halılarda Anadolu kültüründe yüz yıllardır kullanılan motifler işleniyor. Haziran ayına kadar sürecek kurs sonunda ortaya çıkan eserler satışa sunularak kursiyerlere gelir sağlanecek.

 

Isparta HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.