Korkutelili üreticilere buğday tohumu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 04.10.2022 - 16:17, Güncelleme: 04.10.2022 - 16:17
 

Korkutelili üreticilere buğday tohumu

Korkutelili üreticilere buğday tohumu
  Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde üreticilere 50 ton buğday tohumu üreticilere dağıtıldı. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi projesi kapsamında Korkuteli'nde buğday yetiştiriciliğini geliştirmek ve sertifikalı tohum ekimini yaygınlaştırmak maksadıyla yüzde 75 hibeli 50 ton buğday tohumu üreticilere dağıtıldı. Proje hakkında bilgiler veren İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce üretimi yapılan sertifikalı buğday tohumunun yüzde 75'lik kısmının çiftçilere hibe olarak verildiğini belirterek, "Korkuteli'nde 200 çiftçimize 50 ton tohumluk buğday dağıttık. Biz her zaman çiftçimizin yanındayız. Proje ile özellikle çiftçilerimizin yıllarca üst üste kullandıkları ve verim düşüklüğüne neden olan tohumluklarının yenilenmesi ve kuru tarıma elverişli atıl durumda bulunan tarım arazilerinin tekrardan üretime kazandırılması hedeflenmektedir. Emeğiyle, alın teriyle, üretim yapan, insanımızı besleyen, eli nasırlı çiftçimizle gurur duyuyoruz. Geçen yıl maalesef bir kuraklık yaşadık. Kuraklığın sonucu olarak tarımsal üretimde bir azalma yaşadık. İnşallah bu sene bir kuraklık yaşamayız, bol ve bereketli bir tarım sezonu geçiririz" dedi. Konuşmaların ardından tohum almaya hak kazanan çiftçilere tohumları İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, Korkuteli Tarım ve Orman İlçe Müdürü Selda Sert, Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin tarafından temsili olarak teslim edildi. FOTOĞRAFLI
Korkutelili üreticilere buğday tohumu

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde üreticilere 50 ton buğday tohumu üreticilere dağıtıldı.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi projesi kapsamında Korkuteli'nde buğday yetiştiriciliğini geliştirmek ve sertifikalı tohum ekimini yaygınlaştırmak maksadıyla yüzde 75 hibeli 50 ton buğday tohumu üreticilere dağıtıldı.

Proje hakkında bilgiler veren İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce üretimi yapılan sertifikalı buğday tohumunun yüzde 75'lik kısmının çiftçilere hibe olarak verildiğini belirterek, "Korkuteli'nde 200 çiftçimize 50 ton tohumluk buğday dağıttık. Biz her zaman çiftçimizin yanındayız. Proje ile özellikle çiftçilerimizin yıllarca üst üste kullandıkları ve verim düşüklüğüne neden olan tohumluklarının yenilenmesi ve kuru tarıma elverişli atıl durumda bulunan tarım arazilerinin tekrardan üretime kazandırılması hedeflenmektedir. Emeğiyle, alın teriyle, üretim yapan, insanımızı besleyen, eli nasırlı çiftçimizle gurur duyuyoruz. Geçen yıl maalesef bir kuraklık yaşadık. Kuraklığın sonucu olarak tarımsal üretimde bir azalma yaşadık. İnşallah bu sene bir kuraklık yaşamayız, bol ve bereketli bir tarım sezonu geçiririz" dedi.

Konuşmaların ardından tohum almaya hak kazanan çiftçilere tohumları İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, Korkuteli Tarım ve Orman İlçe Müdürü Selda Sert, Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin tarafından temsili olarak teslim edildi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.