Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.10.2022 - 14:23, Güncelleme: 13.10.2022 - 14:23
 

Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi
  Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi ekipleri, Demre'ye bağlı Çevreli Mahallesi Bozoğlu - Tarkun İlk ve Ortaokulu ile İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi verdi. Eğitim öncesi etkinliğe katılan protokol üyeleri, öğrencilerle AHENK Projesi kapsamında kitap okudu. İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi Müdürlüğü ve Demre İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi ekipleri tarafından, Demre'nin Çevreli Mahallesi'nde eğitim öğretim yapan Çevreli Bozoğlu - Tarkun İlk ve Ortaokulu ile İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi verildi. Jandarma Trafik Timi tarafından okul bahçesine pist kuruldu. Eğitime, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Demre İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mücahit Yılmaz, İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü Turgay Sarıoğlan, İlçe Emniyet Müdür vekili Tarık Sarıtaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Yakupoğlu, Okul Müdürü Ercan Aydemir, Çevreli Mahallesi Muhtarı Kadir Özaslan, öğretmenler, jandarma trafik timi ekipleri ve öğrenciler katıldı. Eğitim saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Antalya Valiliği'nin başlattığı AHENK Projesi kapsamında, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler 15 dakika kitap okudu. Öğrenciler, trafikle ilgili şiirler okudu. Bir grup öğrenci, hazırladıkları şarkılı, türkülü skeçle kask, emniyet kemeri takmanın, trafik ışıklarına uymanın önemini anlattı. Ardından Demre İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Yunus Emre Tüzün, öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verdi. Kaza yapan kasksız ve kask takan bisiklet sürücünün kaza anındaki durumu uygulamalı olarak gösterildi. Emniyet kemeri takan ve takmayan sürücülerin kaza anında nelerle karşılaşacağı uygulamalı olarak gösterildi. Uygulamalı olarak trafik ışıkları ve yaya geçidini kullanma eğitimi verildi. Servis araçlarına binme, inme, servis araçlarında emniyet kemeri takma, ellerini, kollarını dışarı çıkarmama uygulamaları yapıldı. Diğer yaya ve sürücülere saygı göstermenin önemi anlatıldı. Arama kurtarma köpeği 'Ocak' ile iz sürme köpeği 'Taş' birer gösteri yaptı. Trafik dedektifi eğitimini tamamlayan öğrencilere, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu tarafından kartları verildi. Öğrencilere trafik andı söyletildi. Eğitim fotoğraf çekimi ile sona erdi. FOTOĞRAFLI
Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi ekipleri, Demre'ye bağlı Çevreli Mahallesi Bozoğlu - Tarkun İlk ve Ortaokulu ile İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi verdi. Eğitim öncesi etkinliğe katılan protokol üyeleri, öğrencilerle AHENK Projesi kapsamında kitap okudu.
İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi Müdürlüğü ve Demre İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi ekipleri tarafından, Demre'nin Çevreli Mahallesi'nde eğitim öğretim yapan Çevreli Bozoğlu - Tarkun İlk ve Ortaokulu ile İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi verildi. Jandarma Trafik Timi tarafından okul bahçesine pist kuruldu. Eğitime, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Demre İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mücahit Yılmaz, İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü Turgay Sarıoğlan, İlçe Emniyet Müdür vekili Tarık Sarıtaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Yakupoğlu, Okul Müdürü Ercan Aydemir, Çevreli Mahallesi Muhtarı Kadir Özaslan, öğretmenler, jandarma trafik timi ekipleri ve öğrenciler katıldı.
Eğitim saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Antalya Valiliği'nin başlattığı AHENK Projesi kapsamında, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler 15 dakika kitap okudu. Öğrenciler, trafikle ilgili şiirler okudu. Bir grup öğrenci, hazırladıkları şarkılı, türkülü skeçle kask, emniyet kemeri takmanın, trafik ışıklarına uymanın önemini anlattı. Ardından Demre İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Yunus Emre Tüzün, öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verdi. Kaza yapan kasksız ve kask takan bisiklet sürücünün kaza anındaki durumu uygulamalı olarak gösterildi. Emniyet kemeri takan ve takmayan sürücülerin kaza anında nelerle karşılaşacağı uygulamalı olarak gösterildi. Uygulamalı olarak trafik ışıkları ve yaya geçidini kullanma eğitimi verildi. Servis araçlarına binme, inme, servis araçlarında emniyet kemeri takma, ellerini, kollarını dışarı çıkarmama uygulamaları yapıldı. Diğer yaya ve sürücülere saygı göstermenin önemi anlatıldı. Arama kurtarma köpeği 'Ocak' ile iz sürme köpeği 'Taş' birer gösteri yaptı. Trafik dedektifi eğitimini tamamlayan öğrencilere, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu tarafından kartları verildi. Öğrencilere trafik andı söyletildi. Eğitim fotoğraf çekimi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.