Nar üreticisinin rekolte sevinci

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 24.10.2022 - 10:22, Güncelleme: 24.10.2022 - 11:46
 

Nar üreticisinin rekolte sevinci

Nar üreticisinin rekolte sevinci
- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde hasadına başlanan narde üreticiler rekolte yüksekliğinin sevincini yaşıyor. İlçede yaklaşık 7 bin dekar alanda 20 bin ton nar üretilen narın hasadı devam ediyor. Ürün verimi ile rekolte yüksekliğinden üreticiler, satış fiyatlarının memnuniyetini yaşıyor. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, "Geçmiş dönemde daha çok nar üretimimiz vardı. Ancak para etmediği için birçok vatandaşımız söktü yerine zeytin gibi çeşitli meyveler dikti. 15-20 gün sonra hasadımız bitecek" dedi. Nar üreticisi Fatma Uysal (32) ise "Günlük kişi başı 40-45 kasa nar topluyoruz. Her işin zorluğu var. Yere düşürmememiz lazım. Yere düşüncü, hemen çürümeye başlıyor. Onun için narlarımızı toplarken yumurta gibi özen gösteriyoruz" diye konuştu. Üretici Halil İbrahim Kuşaklı (57) ise narın hassas olması için özenle toplayıp raf ömrünün uzun olması için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Geçen yıl nar ağaçlarını sökmeyi düşündüğü bahçesinde bu sene hasattan duyduğu memnuniyetini anlatdan Metin Küçüklacan (52) "Hasadımız çok güzel. Narlarımız da çok güzel. Bu sene satış fiyatlarından memnunuz. Gelecek sene de üretim ve kazanç iyi olursa üretime devam edeceğim" dedi. Nar kasalarını kamyona taşımakla görevli Kemal Kırdal (47) ise günde 500-600 kasa taşıdığını dile getirdi. FOTOĞRAFLI  
Nar üreticisinin rekolte sevinci

- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde hasadına başlanan narde üreticiler rekolte yüksekliğinin sevincini yaşıyor.

İlçede yaklaşık 7 bin dekar alanda 20 bin ton nar üretilen narın hasadı devam ediyor. Ürün verimi ile rekolte yüksekliğinden üreticiler, satış fiyatlarının memnuniyetini yaşıyor. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, "Geçmiş dönemde daha çok nar üretimimiz vardı. Ancak para etmediği için birçok vatandaşımız söktü yerine zeytin gibi çeşitli meyveler dikti. 15-20 gün sonra hasadımız bitecek" dedi.

Nar üreticisi Fatma Uysal (32) ise "Günlük kişi başı 40-45 kasa nar topluyoruz. Her işin zorluğu var. Yere düşürmememiz lazım. Yere düşüncü, hemen çürümeye başlıyor. Onun için narlarımızı toplarken yumurta gibi özen gösteriyoruz" diye konuştu. Üretici Halil İbrahim Kuşaklı (57) ise narın hassas olması için özenle toplayıp raf ömrünün uzun olması için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Geçen yıl nar ağaçlarını sökmeyi düşündüğü bahçesinde bu sene hasattan duyduğu memnuniyetini anlatdan Metin Küçüklacan (52) "Hasadımız çok güzel. Narlarımız da çok güzel. Bu sene satış fiyatlarından memnunuz. Gelecek sene de üretim ve kazanç iyi olursa üretime devam edeceğim" dedi. Nar kasalarını kamyona taşımakla görevli Kemal Kırdal (47) ise günde 500-600 kasa taşıdığını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.