Hatay'da 52'nci saatte Eymen ve Esra kurtarıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 08.02.2023 - 13:50, Güncelleme: 08.02.2023 - 13:50
 

Hatay'da 52'nci saatte Eymen ve Esra kurtarıldı

Hatay'da 52'nci saatte Eymen ve Esra kurtarıldı
MUĞLA, (DHA) - HATAY'ın Kırıkhan ilçesinde yıkılan apartmanın enkazında kalan Eymen (3) ve Esra (7), Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MABKE) ekiplerince kurtarıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerin ardından Hatay'da da arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Afetlerde arama kurtarma yapmak amacıyla Marmaris Belediyesi bünyesinde kurulan MABKE, 6 kişilik bir grupla  Hatay'ın Kırıkhan ilçesine ulaştı. MABKE, AFAD ekipleriyle koordineli bir şekilde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir enkazda çalışmaya başladı. Ekip, 52'nci saatte Eymen ve Esra adında iki küçük çocuğu enkazdan sağ olarak kurtarmayı başardı. Sağlık ekiplerine teslim edilen 2 çocuk hastaneye kaldırıldı. MABKE Kırıkhan'ın ardından Antakya'ya geçti. 'UMUDUMUZU KAYBETMİYORUZ' Tüm gücüyle depremzedelerin yanında olacaklarını belirten Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da “Arama kurtarmada eğitimlerini tamamlayan ve her an hazır durumda olan MABKE'nin destek olduğu çalışmalarda enkazdan iki küçük çocuğumuzun canlı olarak çıkarıldığı haberini büyük bir sevinçle aldık. Ekibimiz buradan Antakya'ya geçerek çalışmalara destek olmaya devam edecek. Tüm ekiplere kolaylıklar diliyoruz ve umudumuzu kaybetmeden alacağımız güzel haberleri bekliyoruz" dedi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Hatay'da 52'nci saatte Eymen ve Esra kurtarıldı

MUĞLA, (DHA) - HATAY'ın Kırıkhan ilçesinde yıkılan apartmanın enkazında kalan Eymen (3) ve Esra (7), Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MABKE) ekiplerince kurtarıldı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerin ardından Hatay'da da arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Afetlerde arama kurtarma yapmak amacıyla Marmaris Belediyesi bünyesinde kurulan MABKE, 6 kişilik bir grupla  Hatay'ın Kırıkhan ilçesine ulaştı. MABKE, AFAD ekipleriyle koordineli bir şekilde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir enkazda çalışmaya başladı. Ekip, 52'nci saatte Eymen ve Esra adında iki küçük çocuğu enkazdan sağ olarak kurtarmayı başardı. Sağlık ekiplerine teslim edilen 2 çocuk hastaneye kaldırıldı. MABKE Kırıkhan'ın ardından Antakya'ya geçti.

'UMUDUMUZU KAYBETMİYORUZ'
Tüm gücüyle depremzedelerin yanında olacaklarını belirten Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da “Arama kurtarmada eğitimlerini tamamlayan ve her an hazır durumda olan MABKE'nin destek olduğu çalışmalarda enkazdan iki küçük çocuğumuzun canlı olarak çıkarıldığı haberini büyük bir sevinçle aldık. Ekibimiz buradan Antakya'ya geçerek çalışmalara destek olmaya devam edecek. Tüm ekiplere kolaylıklar diliyoruz ve umudumuzu kaybetmeden alacağımız güzel haberleri bekliyoruz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.