Depremde hayatını kaybeden 10 kişinin cenazesi memleketleri Ordu'ya getirildi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 08.02.2023 - 15:41, Güncelleme: 08.02.2023 - 15:41
 

Depremde hayatını kaybeden 10 kişinin cenazesi memleketleri Ordu'ya getirildi

Depremde hayatını kaybeden 10 kişinin cenazesi memleketleri Ordu'ya getirildi
  Mustafa KIRLAK/ORDU, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ merkezli 10 ilde yıkımlara neden olan depremde, enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 10 kişinin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketleri Ordu'ya getirildi. . Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremde, yıkılan binalarda bir yandan arama-kurtarma çalışmaları yürütülürken, diğer yandan enkazdan çıkartılan cenazeler memleketlerine gönderilmeye başladı. Kahramanmaraş, İskenderun ve Adıyaman’da hayatını kaybeden Ordu nüfusuna kayıtlı 10 kişi, cenaze nakil aracı ile alınarak kentte getirildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Cenaze ve Mezarlık Müdürlüğü’ndeki gasilhaneye getirilen cenazeler, yakınları tarafından teslim alındı. 5 KİŞİLİK AİLE YOK OLDU Kahramanmaraş’ta yakınlarının yanına gezmeye giden aynı aileden Ahmet Öngören, eşi Dursiye, kızları Nazlı Su, oğulları Emirhan ve Eren de, depremde enkaz altında hayatını kaybetti.  5 kişilik ailenin cansız bedenleri ekiplerce enkaz altından çıkartıldı. Öngören ailesi, yarın Ordu’nun Ünye ilçesinde toprağa verilecek. Ordu’nun Gürgentepe ilçesi nüfusuna kayıtlı Taliye Topçu ile Ozan Koç da depreme Kahramanmaraş’ta yakalandı. Öğretmen kızının yanına giden Taliye Topçu ile bir otelde çalışan Ozan Koç’un enkazdan cansız bedenleri çıkarıldı. Topçu ile Koç’un cenazesi, yakınları tarafından teslim alındı. Kahramanmaraş’ta öğretmen olarak görev yapan Reyhan Şen ile İskenderun’da çalışan İmdat Çilci de deprem nedeniyle enkaz altında kalarak, hayatını kaybetti. Şen ile Çilci’nin cenazeleri de Ordu’ya getirildi. Şen ile Çilci, Korgan ve Gürgentepe ilçelerinde toprağa verilecek. 3 AY ÖNCE İKİNCİ KIZ ÇOCUĞU DÜNYAYA GELMİŞTİ Adıyaman’da diş teknisyeni olarak görev yapan Ulubey ilçesi nüfusuna kayıtlı Mehmet Zafer de, enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Zafer’in yaklaşık 3 ay önce ikinci kız çocuğunun dünyaya geldiği, eşinin ve çocuklarının ise doğum nedeniyle Ordu’da olduğu öğrenildi. (DHA) FOTOĞRAFLI  
Depremde hayatını kaybeden 10 kişinin cenazesi memleketleri Ordu'ya getirildi

 

Mustafa KIRLAK/ORDU, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ merkezli 10 ilde yıkımlara neden olan depremde, enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 10 kişinin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketleri Ordu'ya getirildi. .
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremde, yıkılan binalarda bir yandan arama-kurtarma çalışmaları yürütülürken, diğer yandan enkazdan çıkartılan cenazeler memleketlerine gönderilmeye başladı. Kahramanmaraş, İskenderun ve Adıyaman’da hayatını kaybeden Ordu nüfusuna kayıtlı 10 kişi, cenaze nakil aracı ile alınarak kentte getirildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Cenaze ve Mezarlık Müdürlüğü’ndeki gasilhaneye getirilen cenazeler, yakınları tarafından teslim alındı.
5 KİŞİLİK AİLE YOK OLDU
Kahramanmaraş’ta yakınlarının yanına gezmeye giden aynı aileden Ahmet Öngören, eşi Dursiye, kızları Nazlı Su, oğulları Emirhan ve Eren de, depremde enkaz altında hayatını kaybetti.  5 kişilik ailenin cansız bedenleri ekiplerce enkaz altından çıkartıldı. Öngören ailesi, yarın Ordu’nun Ünye ilçesinde toprağa verilecek.
Ordu’nun Gürgentepe ilçesi nüfusuna kayıtlı Taliye Topçu ile Ozan Koç da depreme Kahramanmaraş’ta yakalandı. Öğretmen kızının yanına giden Taliye Topçu ile bir otelde çalışan Ozan Koç’un enkazdan cansız bedenleri çıkarıldı. Topçu ile Koç’un cenazesi, yakınları tarafından teslim alındı.
Kahramanmaraş’ta öğretmen olarak görev yapan Reyhan Şen ile İskenderun’da çalışan İmdat Çilci de deprem nedeniyle enkaz altında kalarak, hayatını kaybetti. Şen ile Çilci’nin cenazeleri de Ordu’ya getirildi. Şen ile Çilci, Korgan ve Gürgentepe ilçelerinde toprağa verilecek.
3 AY ÖNCE İKİNCİ KIZ ÇOCUĞU DÜNYAYA GELMİŞTİ
Adıyaman’da diş teknisyeni olarak görev yapan Ulubey ilçesi nüfusuna kayıtlı Mehmet Zafer de, enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Zafer’in yaklaşık 3 ay önce ikinci kız çocuğunun dünyaya geldiği, eşinin ve çocuklarının ise doğum nedeniyle Ordu’da olduğu öğrenildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.