TRAC deprem bölgesinde

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.02.2023 - 14:03, Güncelleme: 10.02.2023 - 14:03
 

TRAC deprem bölgesinde

TRAC deprem bölgesinde
  Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ACİL Afet Haberleşme hizmeti veren Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi telsiz operatörleri, ülkemizi yasa boğan deprem bölgesinde konuşlandı. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve Afet ve Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) Planı içinde yer alan TRAC'ın Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu, yönetim kurulu üyeleri Nedim Aymen, Mustafa Doğan Ayhan, Hasan Oflaz, Yusuf Demir, TRAC Genel Sekreteri Muhsin Bozkurt, (Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Antalya İl Müdürü Necmi Erçin'i makamında ziyaret etti. AFAD Antalya İl Müdürü Necmi Erçin, TRAC'ın doğal afet olaylarında telsiz sistemleri üzerinden kesintisiz 'acil afet haberleşmesi' hizmeti vermesinin hayati önem taşıdığına dikkat çekti, ülkemizde yaşanan birçok deprem ve ormanı felaketlerindeki başarılı haberleşme çalışmalarından dolayı telsiz operatörlerini kutladı. TRAC'A ACİL DESTEK İSTEĞİ TRAC Genel Sekreteri Muhsizn Bozkurt, TRAC Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu'da doğal afet olaylarında haberleşmede yaşanılan sıkıntıları dile getirdi. Karakuzu, "TRAC, kamu yararına 'acil afet haberleşmesi' hizmeti veren tek sivil toplum kuruluşudur. Doğal afet olaylarında telsiz haberleşmesinin sağlıklı ve de kesintisiz yürütülmesi için de bazı devlet kurumları ile belediyelerin araç-gereç, ve yer desteğine acil ihtiyacımız var" dedi. TRAC DEPREM BÖLGESİNDE TRAC'ın telsiz operatörleri, ülkemizi kara yasa boğan ve asrın en büyük doğal afet olayı olarak kayıtlara geçen deprem bölgesinde ihtiyaç duyulması halinde mobil telsiz istasyonu üzerinden kesintisiz haberleşme hizmeti vermek üzere felaketin yaşandığı bölgeye gitti. Birçok ildeki TRAC şubelerinden de telsiz operatörleri bölgeye ulaştı. TRAC Antalya Şubesi operatörleri Hatay ilinde koordinasyon merkezinde konuşlandı, ihtiyaç durumuna göre tam donanımlı mobil telsiz istasyonları üzerinden kesintisiz acil afet haberleşmesi hizmet verecek. (DHA) FOTOĞRAFLI
TRAC deprem bölgesinde

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ACİL Afet Haberleşme hizmeti veren Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi telsiz operatörleri, ülkemizi yasa boğan deprem bölgesinde konuşlandı.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve Afet ve Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) Planı içinde yer alan TRAC'ın Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu, yönetim kurulu üyeleri Nedim Aymen, Mustafa Doğan Ayhan, Hasan Oflaz, Yusuf Demir, TRAC Genel Sekreteri Muhsin Bozkurt, (Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Antalya İl Müdürü Necmi Erçin'i makamında ziyaret etti. AFAD Antalya İl Müdürü Necmi Erçin, TRAC'ın doğal afet olaylarında telsiz sistemleri üzerinden kesintisiz 'acil afet haberleşmesi' hizmeti vermesinin hayati önem taşıdığına dikkat çekti, ülkemizde yaşanan birçok deprem ve ormanı felaketlerindeki başarılı haberleşme çalışmalarından dolayı telsiz operatörlerini kutladı.

TRAC'A ACİL DESTEK İSTEĞİ

TRAC Genel Sekreteri Muhsizn Bozkurt, TRAC Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu'da doğal afet olaylarında haberleşmede yaşanılan sıkıntıları dile getirdi. Karakuzu, "TRAC, kamu yararına 'acil afet haberleşmesi' hizmeti veren tek sivil toplum kuruluşudur. Doğal afet olaylarında telsiz haberleşmesinin sağlıklı ve de kesintisiz yürütülmesi için de bazı devlet kurumları ile belediyelerin araç-gereç, ve yer desteğine acil ihtiyacımız var" dedi.

TRAC DEPREM BÖLGESİNDE

TRAC'ın telsiz operatörleri, ülkemizi kara yasa boğan ve asrın en büyük doğal afet olayı olarak kayıtlara geçen deprem bölgesinde ihtiyaç duyulması halinde mobil telsiz istasyonu üzerinden kesintisiz haberleşme hizmeti vermek üzere felaketin yaşandığı bölgeye gitti. Birçok ildeki TRAC şubelerinden de telsiz operatörleri bölgeye ulaştı. TRAC Antalya Şubesi operatörleri Hatay ilinde koordinasyon merkezinde konuşlandı, ihtiyaç durumuna göre tam donanımlı mobil telsiz istasyonları üzerinden kesintisiz acil afet haberleşmesi hizmet verecek. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.