Manisa'da sezonun ilk kirazı 800 TL'den satıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.04.2023 - 14:37, Güncelleme: 19.04.2023 - 14:37
 

Manisa'da sezonun ilk kirazı 800 TL'den satıldı

Manisa'da sezonun ilk kirazı 800 TL'den satıldı
ERSAN ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)-MANİSA'da hasat edilen sezonun ilk erkenci kirazının kilosu 800 TL'den alıcı buldu. İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, "Manisa, kirazda önemli bir merkez. En önemli özelliği; Türkiye'nin ve kuzey yarım kürenin ilk kirazını çıkartıyoruz" dedi. 'Kırmızı altın' olarak bilinen erkenci kirazın ilk hasadı, Şehzadeler ilçesi Aşağıçobanisa Mahallesi'nde Yavuz Tun'un bahçesinde yapıldı. İlk hasatta 120 kilogram 'cristobalina' cinsi kiraz toplandı. Sezonun ilk kirazı için Sancaklıbozköy Mahallesi'ndeki kiraz pazarında açık artırma düzenlendi. Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak'ın da katıldığı açık artırmada, kirazın kilosu 800 TL'ye satıldı. İlk hasadı, tüccar Hüseyin Çimen aldı. 'TÜRKİYE'NİN VE KUZEY YARIM KÜRENİN İLK KİRAZI' Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, "Manisa, kirazda önemli bir merkez. En önemli özelliği; Türkiye'nin ve kuzey yarım kürenin ilk kirazını çıkartıyoruz. Aynı zamanda üretim anlamında 48 bin 832 ton ile 4'üncü sıradayız. Üretim alanı büyüklüğü açısından da 2'nci sıradayız. İlerleyen yıllarda Manisa, üretim anlamında daha da yukarılara çıkacaktır" dedi. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak ise ilk kiraz hasadı için "Dünyada kiraz üreticiliği konumunda 1'inci sırada gelmekteyiz. Bu seneki ihracat hedefimiz; 200 milyon dolar. 80 bin ton kiraz ihracatını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kirazın ihracatını en çok Rusya'ya ve Avrupa ülkelerine yapıyoruz" diye konuştu. (DHA) FOTOĞRAFLI
Manisa'da sezonun ilk kirazı 800 TL'den satıldı

ERSAN ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)-MANİSA'da hasat edilen sezonun ilk erkenci kirazının kilosu 800 TL'den alıcı buldu. İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, "Manisa, kirazda önemli bir merkez. En önemli özelliği; Türkiye'nin ve kuzey yarım kürenin ilk kirazını çıkartıyoruz" dedi. 'Kırmızı altın' olarak bilinen erkenci kirazın ilk hasadı, Şehzadeler ilçesi Aşağıçobanisa Mahallesi'nde Yavuz Tun'un bahçesinde yapıldı. İlk hasatta 120 kilogram 'cristobalina' cinsi kiraz toplandı. Sezonun ilk kirazı için Sancaklıbozköy Mahallesi'ndeki kiraz pazarında açık artırma düzenlendi. Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak'ın da katıldığı açık artırmada, kirazın kilosu 800 TL'ye satıldı. İlk hasadı, tüccar Hüseyin Çimen aldı.
'TÜRKİYE'NİN VE KUZEY YARIM KÜRENİN İLK KİRAZI'
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, "Manisa, kirazda önemli bir merkez. En önemli özelliği; Türkiye'nin ve kuzey yarım kürenin ilk kirazını çıkartıyoruz. Aynı zamanda üretim anlamında 48 bin 832 ton ile 4'üncü sıradayız. Üretim alanı büyüklüğü açısından da 2'nci sıradayız. İlerleyen yıllarda Manisa, üretim anlamında daha da yukarılara çıkacaktır" dedi. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak ise ilk kiraz hasadı için "Dünyada kiraz üreticiliği konumunda 1'inci sırada gelmekteyiz. Bu seneki ihracat hedefimiz; 200 milyon dolar. 80 bin ton kiraz ihracatını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kirazın ihracatını en çok Rusya'ya ve Avrupa ülkelerine yapıyoruz" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.