Burdur'da 23 Nisan kutlaması

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 24.04.2023 - 15:25, Güncelleme: 24.04.2023 - 15:25
 

Burdur'da 23 Nisan kutlaması

Burdur'da 23 Nisan kutlaması
  Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Törene Vali Vekili Ahmet Mailoğlu, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Garnizon Komutanı Albay Yavuz Çankaya, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, Baro Başkanı Ramazan Gedik, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Vali Vekili Mailoğlu, Garnizon Komutanı Çankaya ve Belediye Başkanı Ercengiz törene katılan öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı. İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, "Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103. yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir sevinç ve coşkuyla kutlamaktayız. Milletimizin tarihinde pek çok önemli dönüm noktaları vardır. Bunlardan birisi de aziz milletimizin İstiklal Savaşı'na adeta kumandanlık eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin kuruluş tarihi olması dolayısıyla 23 Nisan 1920'dir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözleriyle tüm dünyaya duyurmuş ve bu önemli günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir" dedi. Vali Vekili Ahmet Mailoğlu, "Milletlerin tarihinde dönüm noktaları vardır. Türk milletinin tarihinde de 1915'ten 1923'e kadar hemen her gün bir dönüm noktasıdır ve bunlar içerisinde 23 Nisan çok özel bir yer tutar. Çünkü son 100 yılda 24 milyon kilometrekareden 225 bin kilometrekareye düşürülmüş bir vatanın çocuklarıyız. Yok edilmek istenen bir milletin çocuklarıyız" diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in mesajının okunmasının ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Öğrencilerin oratoryo, halk oyunları, mehteran ve müzikli gösterilerini ardından tören sona erdi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Burdur'da 23 Nisan kutlaması

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Törene Vali Vekili Ahmet Mailoğlu, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Garnizon Komutanı Albay Yavuz Çankaya, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, Baro Başkanı Ramazan Gedik, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Vali Vekili Mailoğlu, Garnizon Komutanı Çankaya ve Belediye Başkanı Ercengiz törene katılan öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, "Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103. yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir sevinç ve coşkuyla kutlamaktayız. Milletimizin tarihinde pek çok önemli dönüm noktaları vardır. Bunlardan birisi de aziz milletimizin İstiklal Savaşı'na adeta kumandanlık eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin kuruluş tarihi olması dolayısıyla 23 Nisan 1920'dir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözleriyle tüm dünyaya duyurmuş ve bu önemli günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir" dedi.

Vali Vekili Ahmet Mailoğlu, "Milletlerin tarihinde dönüm noktaları vardır. Türk milletinin tarihinde de 1915'ten 1923'e kadar hemen her gün bir dönüm noktasıdır ve bunlar içerisinde 23 Nisan çok özel bir yer tutar. Çünkü son 100 yılda 24 milyon kilometrekareden 225 bin kilometrekareye düşürülmüş bir vatanın çocuklarıyız. Yok edilmek istenen bir milletin çocuklarıyız" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in mesajının okunmasının ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Öğrencilerin oratoryo, halk oyunları, mehteran ve müzikli gösterilerini ardından tören sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.