İzmir'de stokçuluk yapan otomotiv bayiine 545 bin 440 TL ceza

Asayiş (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.12.2021 - 16:25, Güncelleme: 10.12.2021 - 16:27
 

İzmir'de stokçuluk yapan otomotiv bayiine 545 bin 440 TL ceza

İzmir'de stokçuluk yapan otomotiv bayiine 545 bin 440 TL ceza
TİCARET Bakanlığı'nca, İzmir'de faaliyet gösteren otomotiv bayiine stokçuluk yaptığı gerekesiyle 545 bin 550 lira idari para cezası uygulandığı açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, İzmir'de otomotiv bayiine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle üst sınırdan 545 bin 550 lira idari para cezası uyguladı.  Açıklamada, Ticaret Bakanlığı'nca, tüm sektörlerde tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan mal ve hizmetlerde yapılan haksız fiyat artışları ile tüketicilerin mallara ulaşmasının engellenmesine sebep olan 'stokçuluk faaliyetlerine' yönelik suiistimallerin yakından takip edildiği belirtildi. Açıklamada, "Arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarına ve kurallı serbest piyasayı bozucu faaliyetlere karşı caydırıcı tedbirler alınmakta ve Bakanlığımızca mevzuat çerçevesinde tüm imkanlar seferber edilmektedir" denildi.      
İzmir'de stokçuluk yapan otomotiv bayiine 545 bin 440 TL ceza

TİCARET Bakanlığı'nca, İzmir'de faaliyet gösteren otomotiv bayiine stokçuluk yaptığı gerekesiyle 545 bin 550 lira idari para cezası uygulandığı açıklandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, İzmir'de otomotiv bayiine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle üst sınırdan 545 bin 550 lira idari para cezası uyguladı.  Açıklamada, Ticaret Bakanlığı'nca, tüm sektörlerde tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan mal ve hizmetlerde yapılan haksız fiyat artışları ile tüketicilerin mallara ulaşmasının engellenmesine sebep olan 'stokçuluk faaliyetlerine' yönelik suiistimallerin yakından takip edildiği belirtildi. Açıklamada, "Arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarına ve kurallı serbest piyasayı bozucu faaliyetlere karşı caydırıcı tedbirler alınmakta ve Bakanlığımızca mevzuat çerçevesinde tüm imkanlar seferber edilmektedir" denildi.

 

 

 

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.