Kocaeli’de 12 köyde şap belirtilerine rastlandı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.07.2023 - 16:20, Güncelleme: 07.07.2023 - 16:20
 

Kocaeli’de 12 köyde şap belirtilerine rastlandı

Kocaeli’de 12 köyde şap belirtilerine rastlandı
Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA) – KOCAELİ’nin Körfez ve İzmit ilçelerinde 12 köyde, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda şap hastalığı belirtileri görüldü. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin tespit çalışması sonrası çıkacak sonuçlara göre köylerde gerekli karantina tedbirlerinin alınması bekleniyor. Kocaeli’nin Körfez ve İzmit ilçelerinde 12 köyde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bazılarında şap hastalığı belirtilerine rastlandı. Körfez’e bağlı 5 köy ile İzmit’e bağlı 7 köydeki hayvanlarda hastalık belirtilerinin görülmesi üzerine, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Köylere giden ekipler, hastalık belirtilerinin görüldüğü hayvanlardan numuneler aldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılacak testlerin ardından, çıkacak sonuçlara göre köylerde gerekli karantina tedbirlerinin alınması bekleniyor. (DHA) FOTOĞRAFLI
Kocaeli’de 12 köyde şap belirtilerine rastlandı

Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA) – KOCAELİ’nin Körfez ve İzmit ilçelerinde 12 köyde, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda şap hastalığı belirtileri görüldü. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin tespit çalışması sonrası çıkacak sonuçlara göre köylerde gerekli karantina tedbirlerinin alınması bekleniyor.
Kocaeli’nin Körfez ve İzmit ilçelerinde 12 köyde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bazılarında şap hastalığı belirtilerine rastlandı. Körfez’e bağlı 5 köy ile İzmit’e bağlı 7 köydeki hayvanlarda hastalık belirtilerinin görülmesi üzerine, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Köylere giden ekipler, hastalık belirtilerinin görüldüğü hayvanlardan numuneler aldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılacak testlerin ardından, çıkacak sonuçlara göre köylerde gerekli karantina tedbirlerinin alınması bekleniyor. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.