CHP’li Öztrak: Depremin arkasına sığınıyorlar

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.07.2023 - 16:21, Güncelleme: 07.07.2023 - 16:21
 

CHP’li Öztrak: Depremin arkasına sığınıyorlar

CHP’li Öztrak: Depremin arkasına sığınıyorlar
Doğa Başak ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, vergi zamlarına ilişkin, "Depremin, depremzedenin arkasına sığınıp, milletin gırtlağına 'para' diye çökmeye kalkıyorlar. Buna kimse inanmaz, inandıramazlar" dedi.  CHP'li Öztrak, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Öztrak, vergi zamlarına ilişkin, "Deprem gerekçesiyle vatandaşlarımızın sırtına yeni vergiler yüklemeye hazırlanıyorlar. Bunu bir torba yasa içine koyup, gerekçesinde de 'deprem' demişler. Meclis'e getirdiler. Burada büyük bir samimiyetsizlik var. Deprem olmuş 6 Şubat'ta, yasa geliyor temmuzda. Yetmez bir de aynı torbaya, memur maaş düzenlemeleri konuluyor ki çabuk geçsin. Seçim nedeniyle harcama musluklarını sonuna kadar açtılar. Daha önce, 'Seçim kaybedeceğimi bilsem dahi yapmam' dedikleri ne varsa bir bir yaptılar. Hazinenin ve Merkez Bankası'nın kasalarını tamtakır ettiler. Şimdi depremin, depremzedenin arkasına sığınıp, milletin gırtlağına 'para' diye çökmeye kalkıyorlar. Buna kimse inanmaz, inandıramazlar. Getirdikleri torba yasalaşırsa, bu yıl aldıkları Motorlu Taşıtlar Vergisini bir daha alacaklar. Buna da '1 defalık' demişler. Vatandaşlarımız hazır olsun. Bu hovarda hükümet, bunu da kalıcı hale getirir. Bir de Cumhurbaşkanına, ÖTV'yi olağanüstü artırma yetkisi veriyorlar. Bunların hepsi Anayasa ve ilgili yasalara aykırı" dedi. (DHA) FOTOĞRAFLI
CHP’li Öztrak: Depremin arkasına sığınıyorlar

Doğa Başak ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, vergi zamlarına ilişkin, "Depremin, depremzedenin arkasına sığınıp, milletin gırtlağına 'para' diye çökmeye kalkıyorlar. Buna kimse inanmaz, inandıramazlar" dedi. 
CHP'li Öztrak, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Öztrak, vergi zamlarına ilişkin, "Deprem gerekçesiyle vatandaşlarımızın sırtına yeni vergiler yüklemeye hazırlanıyorlar. Bunu bir torba yasa içine koyup, gerekçesinde de 'deprem' demişler. Meclis'e getirdiler. Burada büyük bir samimiyetsizlik var. Deprem olmuş 6 Şubat'ta, yasa geliyor temmuzda. Yetmez bir de aynı torbaya, memur maaş düzenlemeleri konuluyor ki çabuk geçsin. Seçim nedeniyle harcama musluklarını sonuna kadar açtılar. Daha önce, 'Seçim kaybedeceğimi bilsem dahi yapmam' dedikleri ne varsa bir bir yaptılar. Hazinenin ve Merkez Bankası'nın kasalarını tamtakır ettiler. Şimdi depremin, depremzedenin arkasına sığınıp, milletin gırtlağına 'para' diye çökmeye kalkıyorlar. Buna kimse inanmaz, inandıramazlar. Getirdikleri torba yasalaşırsa, bu yıl aldıkları Motorlu Taşıtlar Vergisini bir daha alacaklar. Buna da '1 defalık' demişler. Vatandaşlarımız hazır olsun. Bu hovarda hükümet, bunu da kalıcı hale getirir. Bir de Cumhurbaşkanına, ÖTV'yi olağanüstü artırma yetkisi veriyorlar. Bunların hepsi Anayasa ve ilgili yasalara aykırı" dedi.
(DHA)
FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.