Hava Kuvvetleri uçakları, NATO Zirvesi'nin güvenliğinde görevlendirildi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.07.2023 - 11:08, Güncelleme: 11.07.2023 - 11:08
 

Hava Kuvvetleri uçakları, NATO Zirvesi'nin güvenliğinde görevlendirildi

Hava Kuvvetleri uçakları, NATO Zirvesi'nin güvenliğinde görevlendirildi
ANKARA, (DHA)- MİLLİ Savunma Bakanlığı, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 2 uçağın, Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki NATO Zirvesi güvenliği için görevlendirildiğini açıkladı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın beraberinde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile gittiği Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin güvenliği için Hava Kuvvetlerimiz de görev yapıyor. Zirve öncesinde Hava Kuvvetleri'mize ait 1 havadan erken ihbar uçağı ile 1 tanker uçağı Almanya'nın Geilenkirchen'deki üssünde yerini aldı. Uçaklarımızın, 12 Temmuz'a kadar NATO Müttefik Hava Komutanlığı'nın hava görev emrine uygun olarak gözetleme uçuşları ile yakıt ikmali görevleri icra etmesi planlıdır" denildi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Hava Kuvvetleri uçakları, NATO Zirvesi'nin güvenliğinde görevlendirildi

ANKARA, (DHA)- MİLLİ Savunma Bakanlığı, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 2 uçağın, Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki NATO Zirvesi güvenliği için görevlendirildiğini açıkladı.
Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın beraberinde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile gittiği Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin güvenliği için Hava Kuvvetlerimiz de görev yapıyor. Zirve öncesinde Hava Kuvvetleri'mize ait 1 havadan erken ihbar uçağı ile 1 tanker uçağı Almanya'nın Geilenkirchen'deki üssünde yerini aldı. Uçaklarımızın, 12 Temmuz'a kadar NATO Müttefik Hava Komutanlığı'nın hava görev emrine uygun olarak gözetleme uçuşları ile yakıt ikmali görevleri icra etmesi planlıdır" denildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.