Kemer'deki orman yangınına havadan müdahale

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 26.07.2023 - 08:48, Güncelleme: 26.07.2023 - 08:48
 

Kemer'deki orman yangınına havadan müdahale

Kemer'deki orman yangınına havadan müdahale
  ALEVLERE MÜDAHALE DEVAM EDİYOR Antalya'nın Kemer ilçesinde 24 Temmuz Pazartesi saat 21.08’de çıkan orman yangınına sabah saat 07.00'de havadan müdahale de başlarken, gün boyu 22 helikopter ve 10 uçak ile çok sayıda ekip alevleri söndürmek için mücadele etti. Havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahale için gece görüş sistemli 5 helikopter görevlendirildi. Özellikle Kemer ilçe merkezi ile Göynük Mahallesi arasındaki D-400 karayolu civarındaki ormanda yer yer yükselen alevler gözlenirken, helikopterler aralıksız olarak söndürme çalışmalarına devam ediyor. Gece görüş sistemine sahip helikopterlerin gece boyunca uçuş yaparak yangını söndürmek için çalışmalarına devam edeceği öğrenildi.  Öte yandan, gece görüş sistemine sahip helikopterlerin yanı sıra ekipler karadan da çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Çalışmalara gönüllü vatandaşlar da destek veriyor. (DHA) Levent YENİGÜN/ KEMER (Antalya), (DHA)  
Kemer'deki orman yangınına havadan müdahale

 

ALEVLERE MÜDAHALE DEVAM EDİYOR
Antalya'nın Kemer ilçesinde 24 Temmuz Pazartesi saat 21.08’de çıkan orman yangınına sabah saat 07.00'de havadan müdahale de başlarken, gün boyu 22 helikopter ve 10 uçak ile çok sayıda ekip alevleri söndürmek için mücadele etti. Havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahale için gece görüş sistemli 5 helikopter görevlendirildi. Özellikle Kemer ilçe merkezi ile Göynük Mahallesi arasındaki D-400 karayolu civarındaki ormanda yer yer yükselen alevler gözlenirken, helikopterler aralıksız olarak söndürme çalışmalarına devam ediyor. Gece görüş sistemine sahip helikopterlerin gece boyunca uçuş yaparak yangını söndürmek için çalışmalarına devam edeceği öğrenildi. 
Öte yandan, gece görüş sistemine sahip helikopterlerin yanı sıra ekipler karadan da çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Çalışmalara gönüllü vatandaşlar da destek veriyor. (DHA)

Levent YENİGÜN/ KEMER (Antalya), (DHA)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.