Kuşadası Belediyesi Meclisi'nden tarım ve hayvancılık için önemli karar

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 01.08.2023 - 14:47, Güncelleme: 01.08.2023 - 14:47
 

Kuşadası Belediyesi Meclisi'nden tarım ve hayvancılık için önemli karar

Kuşadası Belediyesi Meclisi'nden tarım ve hayvancılık için önemli karar
KUŞADASI, (Aydın) (DHA)-KUŞADASI Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile birlikte kentte mahalle statüsüne geçen köylerin, kırsal mahalle kimliğine geri döndürülmesi kararlaştırıldı. Belediye Başkanı Ömer Günel, "Gerçekten çok titiz ve adil bir çalışma gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm meclis üyeleri ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi. Kuşadası Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel başkanlığında Tarihi Kervansaray'da yapıldı. Müdürlüklerden gelen ve komisyonlara havale edilen konuların görüşüldüğü toplantıda, tarım ve hayvancılığın desteklenmesi için çok önemli bir karar alındı. Bu kapsamda 5216 sayılı Büyükşehir belediye kanunuyla birlikte mahalle statüsüne geçen köylerin oy birliğiyle kırsal mahalle kimliğine geri döndürülmesi kararlaştırıldı. Kararla; Çınarköy, Caferli, Kirazlı, Yaylaköy ve Yeniköy'ün mevzi imar planları bulunan alanları hariç olmak üzere kırsal mahalle olarak belirlendi. Soğucak Mahallesi'nin ise imar planı bulunan alanlar dışında kalan kısmı kırsal yerleşik alan statüsüne geçti. Söz konusu mahallelerde, tarım ve hayvancılık amaçlı yapı izni olup da amacı dışı kullanım tespit edilirse Kırsal Yerleşik Alan kapsamı dışında bırakılacak. Değerlendirme yapılırken 6 mahallenin kent merkezine uzaklığı, sosyo-ekonomik durumu ve belediye hizmetlerine erişilebilirliğine bakıldı. Kararla bu mahallelere 2025 yılından itibaren bazı harçlardan belli oranda muafiyet ile su ve emlak vergisinde indirim sağlanacak. AKP MECLİS GRUP BAŞKANI TACETTİN ÖZDEN'DEN KARAR İÇİN TEŞEKKÜR Oylamadan sonra AK Parti Grubu adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Tacettin Özden, "Bu karar, köylerimizin tarım ve hayvancılık faaliyetlerini devam ettirebilmesi için çok önemli. Köylülük zordur. Biliyorsunuz köylüler kolay para kazanamıyor. Köylünün ekonomik şartları o kadar iyi değil. Köylüyü desteklememiz lazım. Köylüye vereceğimiz destek tarımsal kalkınmanın ve hayvancılığın devam etmesi açısından çok önemli. Bu nedenle sayın başkanım ve değerli meclis üyeleri, önerimize göstermiş olduğunuz yaklaşım ve destek için sizlere çok teşekkür ediyoruz" dedi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise kırsal yerleşim bölgelerinde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin kesintiye uğramaması için önemli bir kararın altına imza attıklarını belirterek, "Çok titiz bir çalışma yaparak adil bir karar aldığımızı düşünüyorum.  Bu karara katkı koyan belediye meclis üyelerimize ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kırsal hayattaki yaşamı daha da kolaylaştıracak olan kararın hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.(DHA) FOTOĞRAF
Kuşadası Belediyesi Meclisi'nden tarım ve hayvancılık için önemli karar

KUŞADASI, (Aydın) (DHA)-KUŞADASI Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile birlikte kentte mahalle statüsüne geçen köylerin, kırsal mahalle kimliğine geri döndürülmesi kararlaştırıldı. Belediye Başkanı Ömer Günel, "Gerçekten çok titiz ve adil bir çalışma gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm meclis üyeleri ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

Kuşadası Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel başkanlığında Tarihi Kervansaray'da yapıldı. Müdürlüklerden gelen ve komisyonlara havale edilen konuların görüşüldüğü toplantıda, tarım ve hayvancılığın desteklenmesi için çok önemli bir karar alındı. Bu kapsamda 5216 sayılı Büyükşehir belediye kanunuyla birlikte mahalle statüsüne geçen köylerin oy birliğiyle kırsal mahalle kimliğine geri döndürülmesi kararlaştırıldı. Kararla; Çınarköy, Caferli, Kirazlı, Yaylaköy ve Yeniköy'ün mevzi imar planları bulunan alanları hariç olmak üzere kırsal mahalle olarak belirlendi. Soğucak Mahallesi'nin ise imar planı bulunan alanlar dışında kalan kısmı kırsal yerleşik alan statüsüne geçti. Söz konusu mahallelerde, tarım ve hayvancılık amaçlı yapı izni olup da amacı dışı kullanım tespit edilirse Kırsal Yerleşik Alan kapsamı dışında bırakılacak. Değerlendirme yapılırken 6 mahallenin kent merkezine uzaklığı, sosyo-ekonomik durumu ve belediye hizmetlerine erişilebilirliğine bakıldı. Kararla bu mahallelere 2025 yılından itibaren bazı harçlardan belli oranda muafiyet ile su ve emlak vergisinde indirim sağlanacak.

AKP MECLİS GRUP BAŞKANI TACETTİN ÖZDEN'DEN KARAR İÇİN TEŞEKKÜR
Oylamadan sonra AK Parti Grubu adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Tacettin Özden, "Bu karar, köylerimizin tarım ve hayvancılık faaliyetlerini devam ettirebilmesi için çok önemli. Köylülük zordur. Biliyorsunuz köylüler kolay para kazanamıyor. Köylünün ekonomik şartları o kadar iyi değil. Köylüyü desteklememiz lazım. Köylüye vereceğimiz destek tarımsal kalkınmanın ve hayvancılığın devam etmesi açısından çok önemli. Bu nedenle sayın başkanım ve değerli meclis üyeleri, önerimize göstermiş olduğunuz yaklaşım ve destek için sizlere çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise kırsal yerleşim bölgelerinde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin kesintiye uğramaması için önemli bir kararın altına imza attıklarını belirterek, "Çok titiz bir çalışma yaparak adil bir karar aldığımızı düşünüyorum.  Bu karara katkı koyan belediye meclis üyelerimize ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kırsal hayattaki yaşamı daha da kolaylaştıracak olan kararın hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.(DHA)
FOTOĞRAF

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.