Azeri ve Türk hekimler Bakü’de bir araya geliyor 

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 02.08.2023 - 11:02, Güncelleme: 02.08.2023 - 11:02
 

Azeri ve Türk hekimler Bakü’de bir araya geliyor 

Azeri ve Türk hekimler Bakü’de bir araya geliyor 
İSTANBUL, (DHA)- Türk ve Azeri hekimler Onkoloji ve Hematoloji Zirvesi’nde Bakü’de bir araya geliyor. İncir Health ve Bayındır Sağlık Grubu’nun Azerbaycan’daki Onkologiya ve Hematoligia Merkezi’yle 24 - 25 Eylül’de gerçekleştireceği zirveyle iki ülke arasında yeni iş birlikleri için görüşmeler yapılacak. Zirvede bine yakın doktor da sunumlarıyla uzmanlık alanlarına dair bilgiler paylaşacak.  Uluslararası Sağlık Hizmetleri’nin (USHAŞ) açıkladığı verilere göre, 2022’de 1 milyon 258 bin insan sağlık sorunlarını çözmek adına tedavi hizmeti almak için Türkiye’ye gelirken, bu sayının yalnızca 2023’ün ilk yarısında 800 bine ulaştığı kaydediliyor. Çeşitli sağlık kurumları ise Türkiye’nin sektördeki potansiyelini ortaya çıkarırken, başarılarını yurt dışına da taşıyor. Son olarak İncir Health ve Bayındır Sağlık Grubu, Onkologiya ve Hematoligia Merkezi işbirliğiyle Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de 24 - 25 Eylül’de gerçekleştireceği Onkoloji ve Hematoloji Kongresi’nde, iki ülkenin hekimlerini buluşturacak. Baku'de düzenlenecek etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti bürokrat ve yetkilileri, Azerbaycan Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve sağlık turizmi temsilcileri de katılacak.   Kongrenin düzenlenmesindeki hedefin Türkiye’nin sağlık sektörü ve turizmindeki yüksek potansiyelini aktarmak olduğunu söyleyen İncir Health CEO’su Dr. Fedakar Günsili, konuya dair şu açıklamada bulundu:   “Ülkemiz, sağlık sektöründeki başarı ivmesini sürekli artırıyor. Biz de Bayındır Sağlık Grubu’yla birlikte Azerbaycan'ın önde gelen cerrahlarıyla Türkiye'deki paydaşları arasında köprü kurulması için harekete geçtik. Onkoloji ve Hematoloji Zirvesi’yle ülkemizin sağlık sektöründe yeni işbirliklerine imza atmasına, hekimlerimizin adını yurt dışında da duyurmasına aracılık ettiğimiz için gurur duyuyoruz.”   İKİ ÜLKE ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ YAPILACAK  Dr. Fedakar Günsili’den edinilen bilgilere göre, Onkoloji ve Hematoloji Zirvesi’nde Türkiye’nin sağlık sektöründeki potansiyelini göstermenin yanı sıra organizasyona katılan kurumlar ve ziyaretçiler arasında yeni ticari ilişkiler ağı, tedavi ihtiyaçları noktasında da birebir temas kurma imkanı yaratılması hedefleniyor. Kongrede sağlık turizmi tanıtım stantları, konferanslar ve B2B seminerlerin yanı sıra, ikili iş görüşmeleri olmak üzere üç ayrı konsept uygulanacak. Azerbaycan’ın sağlık turizmiyle ilgilenen hastane, klinik, sigorta şirketleri ve seyahat acenteleriyle bir araya gelinerek görüşmeleri yapabilecek.   İncir Health’in öncülük ettiği kongreye katılan hekimler genel cerrahi, kadın doğum, onkoloji ve hematoloji olmak üzere belirlenen 5 ayrı branşta sunum yapacak. Seminere, Doç. Dr. Ebru Ayvazoğlu, Prof. Dr. Ömer Çobanoğlu, Prof. Dr. Gökhan Moray, Prof. Dr. Ali Uğur Ural, Doç. Dr. Ece Esin ve Prof. Dr. Okan Akhan’ın da aralarında bulunduğu, aktif olarak görev yapan 20’ye yakın doktor katılacak.  
Azeri ve Türk hekimler Bakü’de bir araya geliyor 

İSTANBUL, (DHA)- Türk ve Azeri hekimler Onkoloji ve Hematoloji Zirvesi’nde Bakü’de bir araya geliyor. İncir Health ve Bayındır Sağlık Grubu’nun Azerbaycan’daki Onkologiya ve Hematoligia Merkezi’yle 24 - 25 Eylül’de gerçekleştireceği zirveyle iki ülke arasında yeni iş birlikleri için görüşmeler yapılacak. Zirvede bine yakın doktor da sunumlarıyla uzmanlık alanlarına dair bilgiler paylaşacak. 

Uluslararası Sağlık Hizmetleri’nin (USHAŞ) açıkladığı verilere göre, 2022’de 1 milyon 258 bin insan sağlık sorunlarını çözmek adına tedavi hizmeti almak için Türkiye’ye gelirken, bu sayının yalnızca 2023’ün ilk yarısında 800 bine ulaştığı kaydediliyor. Çeşitli sağlık kurumları ise Türkiye’nin sektördeki potansiyelini ortaya çıkarırken, başarılarını yurt dışına da taşıyor. Son olarak İncir Health ve Bayındır Sağlık Grubu, Onkologiya ve Hematoligia Merkezi işbirliğiyle Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de 24 - 25 Eylül’de gerçekleştireceği Onkoloji ve Hematoloji Kongresi’nde, iki ülkenin hekimlerini buluşturacak. Baku'de düzenlenecek etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti bürokrat ve yetkilileri, Azerbaycan Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve sağlık turizmi temsilcileri de katılacak.  

Kongrenin düzenlenmesindeki hedefin Türkiye’nin sağlık sektörü ve turizmindeki yüksek potansiyelini aktarmak olduğunu söyleyen İncir Health CEO’su Dr. Fedakar Günsili, konuya dair şu açıklamada bulundu:  

“Ülkemiz, sağlık sektöründeki başarı ivmesini sürekli artırıyor. Biz de Bayındır Sağlık Grubu’yla birlikte Azerbaycan'ın önde gelen cerrahlarıyla Türkiye'deki paydaşları arasında köprü kurulması için harekete geçtik. Onkoloji ve Hematoloji Zirvesi’yle ülkemizin sağlık sektöründe yeni işbirliklerine imza atmasına, hekimlerimizin adını yurt dışında da duyurmasına aracılık ettiğimiz için gurur duyuyoruz.”  

İKİ ÜLKE ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ YAPILACAK 

Dr. Fedakar Günsili’den edinilen bilgilere göre, Onkoloji ve Hematoloji Zirvesi’nde Türkiye’nin sağlık sektöründeki potansiyelini göstermenin yanı sıra organizasyona katılan kurumlar ve ziyaretçiler arasında yeni ticari ilişkiler ağı, tedavi ihtiyaçları noktasında da birebir temas kurma imkanı yaratılması hedefleniyor. Kongrede sağlık turizmi tanıtım stantları, konferanslar ve B2B seminerlerin yanı sıra, ikili iş görüşmeleri olmak üzere üç ayrı konsept uygulanacak. Azerbaycan’ın sağlık turizmiyle ilgilenen hastane, klinik, sigorta şirketleri ve seyahat acenteleriyle bir araya gelinerek görüşmeleri yapabilecek.  

İncir Health’in öncülük ettiği kongreye katılan hekimler genel cerrahi, kadın doğum, onkoloji ve hematoloji olmak üzere belirlenen 5 ayrı branşta sunum yapacak. Seminere, Doç. Dr. Ebru Ayvazoğlu, Prof. Dr. Ömer Çobanoğlu, Prof. Dr. Gökhan Moray, Prof. Dr. Ali Uğur Ural, Doç. Dr. Ece Esin ve Prof. Dr. Okan Akhan’ın da aralarında bulunduğu, aktif olarak görev yapan 20’ye yakın doktor katılacak.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.