Burdur'da İlköğretim Haftası töreni

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 12.09.2023 - 08:43, Güncelleme: 12.09.2023 - 08:43
 

Burdur'da İlköğretim Haftası töreni

BURDUR'da İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.
İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci'nin Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu. Tören daha sonra Çatağıl Köyü İlkokulu'nda devam etti. Buradaki törene Vali Türker Öksüz, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler folklor gösterisi sundu. Törende konuşan Vali Türker Öksüz, 2023- 2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Vali Öksüz, "Devlet olarak, muasır medeniyetler seviyesinde bulunma idealinin yolu teknolojinin tüm imkanlarıyla donatılmış sınıflarda, donanımlı eğiticiler elinde işlenmiş kaliteli bireylerin yetiştirilmesinden geçmektedir. Eğitim kalitemizi arttırmak adına devletimiz biteviye yatırımlar yapmakta, insana yapılan yatırımın geleceğe yapılan en iyi yatırım olduğunun bilinciyle hareket etmektedir. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyen Şeyh Edebali'nin sözü hafızalarımızın en nadide yerinde kaimdir. Bu nedenle sevgili çocuklarımızın, eğitim sisteminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda en sağlıklı koşullarda, güven ve huzur içerisinde çağın gereklerine uygun bir eğitim ortamında, kendilerine, ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmesi için çaba göstermek, çok çalışmak öncelikli görevimiz olacaktır" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci de Burdur'da bu yıl 255 okulda 43 bin 632 öğrenci ve 3800 öğretmenin ders başı yaptığını belirterek, "2023- 2024 eğitim öğretim yılı umutlarımızı hayallerimizi bir araya getirdiğimiz bir yolculuğun başlangıcı olsun. Sevgili öğrencilerimizi geleceğin liderleri ve değişimin yaratıcılarısınız" diye konuştu.  Vali Öksüz ve beraberindekiler daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Vali Öksüz, okul bahçesinde bulunan seraları da gezerek Okul Müdürü Akif Altındal'dan bilgi aldı. (DHA)
BURDUR'da İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci'nin Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu. Tören daha sonra Çatağıl Köyü İlkokulu'nda devam etti. Buradaki törene Vali Türker Öksüz, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler folklor gösterisi sundu.

Törende konuşan Vali Türker Öksüz, 2023- 2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Vali Öksüz, "Devlet olarak, muasır medeniyetler seviyesinde bulunma idealinin yolu teknolojinin tüm imkanlarıyla donatılmış sınıflarda, donanımlı eğiticiler elinde işlenmiş kaliteli bireylerin yetiştirilmesinden geçmektedir. Eğitim kalitemizi arttırmak adına devletimiz biteviye yatırımlar yapmakta, insana yapılan yatırımın geleceğe yapılan en iyi yatırım olduğunun bilinciyle hareket etmektedir. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyen Şeyh Edebali'nin sözü hafızalarımızın en nadide yerinde kaimdir. Bu nedenle sevgili çocuklarımızın, eğitim sisteminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda en sağlıklı koşullarda, güven ve huzur içerisinde çağın gereklerine uygun bir eğitim ortamında, kendilerine, ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmesi için çaba göstermek, çok çalışmak öncelikli görevimiz olacaktır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci de Burdur'da bu yıl 255 okulda 43 bin 632 öğrenci ve 3800 öğretmenin ders başı yaptığını belirterek, "2023- 2024 eğitim öğretim yılı umutlarımızı hayallerimizi bir araya getirdiğimiz bir yolculuğun başlangıcı olsun. Sevgili öğrencilerimizi geleceğin liderleri ve değişimin yaratıcılarısınız" diye konuştu. 

Vali Öksüz ve beraberindekiler daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Vali Öksüz, okul bahçesinde bulunan seraları da gezerek Okul Müdürü Akif Altındal'dan bilgi aldı. (DHA)

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.