Antik kentteki tiyatro maskları, doğal fotoğraf stüdyosu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.08.2022 - 11:23, Güncelleme: 18.08.2022 - 11:23
 

Antik kentteki tiyatro maskları, doğal fotoğraf stüdyosu

Antik kentteki tiyatro maskları, doğal fotoğraf stüdyosu
  Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Likya Birliği'nin en büyük antik kentlerinden Myra Antik Kenti'ndeki Roma tiyatro maskları, doğal fotoğraf stüdyosuna dönüştü. Bir dönem Likya Birliği'ne başkentlik de yapan Myra Antik Kenti'ne gelen yerli ve yabancı turistler, tiyatro maskları önünde ve yanında çektirdikleri fotoğraflarla, antik kente yaptıkları ziyareti ölümsüzleştiriyor. Likya Birliği'nin en önde gelen 6 kentinden biri olan Myra Antik Kenti'ndeki antik Roma tiyatrosunda yürütülen kazılarda, çok sayıda antik tiyatro maskı ortaya çıkarıldı. Mermer üstüne işlenmiş, farklı figür ve büyüklükte olan tiyatro maskları, Myra Antik Kenti'nin girişinin sol bölümünde, kaya mezarları ve Antik Roma Tiyatrosu'na giden yolun sol tarafına yerleştirildi. En ilgi çeken üçlü başın bulunduğu tiyatro maskı da bir mermer kaidenin üstüne ve hemen gezi alanının girişine ve yolun ortasına konuldu. Myra Antik Kenti'ne gelen yerli ve yabancı ziyaretçileri ilk olarak bu üçlü mask karşılıyor. Myra Antik Kenti'nin simgesi haline gelen üçlü maskın önünde ve yanında, yerli ve yabancı ziyaretçiler fotoğraf çektiriyor. Bazen fotoğraf çektirmek için ziyaretçiler sıra bekliyor. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflarla, dünyanın her yerinde Türkiye'nin ve Myra Antik Kenti'nin tanıtımı yapılıyor. FOTOĞRAFLI
Antik kentteki tiyatro maskları, doğal fotoğraf stüdyosu

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Likya Birliği'nin en büyük antik kentlerinden Myra Antik Kenti'ndeki Roma tiyatro maskları, doğal fotoğraf stüdyosuna dönüştü. Bir dönem Likya Birliği'ne başkentlik de yapan Myra Antik Kenti'ne gelen yerli ve yabancı turistler, tiyatro maskları önünde ve yanında çektirdikleri fotoğraflarla, antik kente yaptıkları ziyareti ölümsüzleştiriyor.

Likya Birliği'nin en önde gelen 6 kentinden biri olan Myra Antik Kenti'ndeki antik Roma tiyatrosunda yürütülen kazılarda, çok sayıda antik tiyatro maskı ortaya çıkarıldı. Mermer üstüne işlenmiş, farklı figür ve büyüklükte olan tiyatro maskları, Myra Antik Kenti'nin girişinin sol bölümünde, kaya mezarları ve Antik Roma Tiyatrosu'na giden yolun sol tarafına yerleştirildi. En ilgi çeken üçlü başın bulunduğu tiyatro maskı da bir mermer kaidenin üstüne ve hemen gezi alanının girişine ve yolun ortasına konuldu. Myra Antik Kenti'ne gelen yerli ve yabancı ziyaretçileri ilk olarak bu üçlü mask karşılıyor.

Myra Antik Kenti'nin simgesi haline gelen üçlü maskın önünde ve yanında, yerli ve yabancı ziyaretçiler fotoğraf çektiriyor. Bazen fotoğraf çektirmek için ziyaretçiler sıra bekliyor. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflarla, dünyanın her yerinde Türkiye'nin ve Myra Antik Kenti'nin tanıtımı yapılıyor.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.