Mardin’de Gazze’ye destek yürüyüşü

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 06.08.2025 - 08:56, Güncelleme: 06.08.2025 - 08:56
 

Mardin’de Gazze’ye destek yürüyüşü

Mardin’de Gazze’ye destek yürüyüşü
Salih KESKİN/KIZILTEPE (Mardin),(DHA)- MARDİN’in Kızıltepe ilçesinde, İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye destek yürüyüşü düzenlendi.Kızıltepe Peygamber Sevdalıları Derneği öncülüğünde, Cumhuriyet Meydanı’nda yatsı namazının ardından bir araya gelen yüzlerce kişi, ellerinde Filistin bayrakları ile yürüyüşe geçti. ‘Hamas’a selam direnişe devam’ sloganları ile Kilise Caddesi üzerinden İlçe Otogarı’na kadar yürüyen kalabalık, sık sık tekbirler getirdi. Otogarda son bulan eylemde basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı Peygamber Sevdalıları Derneği adına Mehmet Ali Varol okudu. Gazze'de yaşanan kıtlığa dikkat çeken Varol, “Rabbim, bizlerin elleriyle Mescid-i Aksa'yı ve Gazze'yi özgürleştirsin ve orada hep birlikte cemaatle namaz kılmayı nasip etsin. Malumunuz olduğu üzere 22 aydan beri Gazze'de büyük bir soykırım sergileniyor. Bütün dünyanın gözleri önünde bu vahşet sergilenmesine rağmen bu zalimlere dur denilemiyor, durduramıyor. Müslümanların suskunluğu, İslam ülkelerinin liderlerinin suskunluğu onları cesaretlendirdikçe cesaretlendiriyor. Gazze'de insanlar bir bir can veriyor, çocuklar annelerinin elinde can veriyor. Bir deri bir kemik kalmış insanları her gün sosyal medyada ve televizyon ekranlarında görmemize rağmen bu zulme engel olunamıyor” diye konuştu. (DHA)FOTOĞRAFLI
Mardin’de Gazze’ye destek yürüyüşü

Salih KESKİN/KIZILTEPE (Mardin),(DHA)- MARDİN’in Kızıltepe ilçesinde, İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye destek yürüyüşü düzenlendi.

Kızıltepe Peygamber Sevdalıları Derneği öncülüğünde, Cumhuriyet Meydanı’nda yatsı namazının ardından bir araya gelen yüzlerce kişi, ellerinde Filistin bayrakları ile yürüyüşe geçti. ‘Hamas’a selam direnişe devam’ sloganları ile Kilise Caddesi üzerinden İlçe Otogarı’na kadar yürüyen kalabalık, sık sık tekbirler getirdi. Otogarda son bulan eylemde basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı Peygamber Sevdalıları Derneği adına Mehmet Ali Varol okudu. Gazze'de yaşanan kıtlığa dikkat çeken Varol, “Rabbim, bizlerin elleriyle Mescid-i Aksa'yı ve Gazze'yi özgürleştirsin ve orada hep birlikte cemaatle namaz kılmayı nasip etsin. Malumunuz olduğu üzere 22 aydan beri Gazze'de büyük bir soykırım sergileniyor. Bütün dünyanın gözleri önünde bu vahşet sergilenmesine rağmen bu zalimlere dur denilemiyor, durduramıyor. Müslümanların suskunluğu, İslam ülkelerinin liderlerinin suskunluğu onları cesaretlendirdikçe cesaretlendiriyor. Gazze'de insanlar bir bir can veriyor, çocuklar annelerinin elinde can veriyor. Bir deri bir kemik kalmış insanları her gün sosyal medyada ve televizyon ekranlarında görmemize rağmen bu zulme engel olunamıyor” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
google.com, pub-7318673670997096, DIRECT, f08c47fec0942fa0