İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı İsmail Yılmaz’dan Sert Açıklama: “Devlet terörle müzakere etmez, mücadele eder”

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 21.11.2025 - 09:02, Güncelleme: 21.11.2025 - 09:02
 

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı İsmail Yılmaz’dan Sert Açıklama: “Devlet terörle müzakere etmez, mücadele eder”

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, son günlerde ülke gündeminde tartışılan açıklamalar ve süreçlere ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yılmaz, kamuoyunda “Terörsüz Türkiye” söylemiyle anılan sürecin yeni bir “ihanet süreci” olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, devletin terörle müzakere değil mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.
Açıklamasında çeşitli siyasi aktörlerin söylem ve girişimlerini sert sözlerle eleştiren Yılmaz, terör örgütüyle ve örgüt lideriyle ilgili yapılan açıklamaların Türk milletini incittiğini ifade etti. Devletin, terör örgütü mensupları ya da yöneticileriyle aynı seviyede gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren Yılmaz, bu yaklaşımın “milletin hafızasında derin bir yara bıraktığını” söyledi.   Yılmaz, aynı zamanda ekonomik sorunlara dikkat çekerek vatandaşın yaşadığı geçim sıkıntısına vurgu yaptı. Artan borçluluk oranları, kredi ve kart kullanımlarındaki yükseliş ve icra dosyası sayılarındaki artışın toplumda ciddi endişeye neden olduğunu belirten Yılmaz, siyasi aktörleri “gerçek gündeme dönmeye” davet etti.   Türkiye’de bir “Kürt sorunu” değil, “Türk milletini üçüncü sınıf vatandaş konumuna itmeye çalışan anlayışın ortaya çıkardığı bir sorun” olduğunu savunan Yılmaz, İYİ Parti’nin bu zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğini ifade ederek açıklamasını tamamladı.
İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, son günlerde ülke gündeminde tartışılan açıklamalar ve süreçlere ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yılmaz, kamuoyunda “Terörsüz Türkiye” söylemiyle anılan sürecin yeni bir “ihanet süreci” olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, devletin terörle müzakere değil mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamasında çeşitli siyasi aktörlerin söylem ve girişimlerini sert sözlerle eleştiren Yılmaz, terör örgütüyle ve örgüt lideriyle ilgili yapılan açıklamaların Türk milletini incittiğini ifade etti. Devletin, terör örgütü mensupları ya da yöneticileriyle aynı seviyede gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren Yılmaz, bu yaklaşımın “milletin hafızasında derin bir yara bıraktığını” söyledi.

 

Yılmaz, aynı zamanda ekonomik sorunlara dikkat çekerek vatandaşın yaşadığı geçim sıkıntısına vurgu yaptı. Artan borçluluk oranları, kredi ve kart kullanımlarındaki yükseliş ve icra dosyası sayılarındaki artışın toplumda ciddi endişeye neden olduğunu belirten Yılmaz, siyasi aktörleri “gerçek gündeme dönmeye” davet etti.

 

Türkiye’de bir “Kürt sorunu” değil, “Türk milletini üçüncü sınıf vatandaş konumuna itmeye çalışan anlayışın ortaya çıkardığı bir sorun” olduğunu savunan Yılmaz, İYİ Parti’nin bu zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğini ifade ederek açıklamasını tamamladı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
google.com, pub-7318673670997096, DIRECT, f08c47fec0942fa0