Sportif Dron Yarışlarına MAKÜ Damga Vurdu

Spor (Akca Gazete) - Akca Gazete | 13.05.2024 - 15:33, Güncelleme: 13.05.2024 - 15:33
 

Sportif Dron Yarışlarına MAKÜ Damga Vurdu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ÜNİLİG kapsamında 9 -10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “Sportif Dron” yarışları İstiklal yerleşkesinde bulunan MAKÜ Stadyumun da Akdeniz Üniversitesi, Antalya Belek Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa FPV ve Hobi Dron takımlarının katılımı ile gerçekleştirildi.
Organizasyonun teknik toplantısı 8 Mayıs 2024 tarihinde Avşar Han konferans salonunda Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Sportif Dron kategorisi teknik kurul görevlileri, yarışma hakemleri, SKS yetkilileri, yarışmacı takım sporcuları ve takım sorumlularının katılımıyla gerçekleşti. Teknik toplantıda yarışma kuralları açıklanıp, soru cevap bölümünün ardından ısınma turları ve yarışma sırası için kura çekimi yapıldı. Teknik sorumluluğunu Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden Dr. Sertaç Çoşman’ın yaptığı MAKÜ Sportif Dron takımı yarışlarda büyük başarı elde etti. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Mert Eşme, Gizem Nur Tülü ve Merve Sena Sur ile Bucak Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü öğrencisi Mert Kökdere’den oluşan Sportif Dron takımı hem FPV hem de Hobi Dron kategorisinde şampiyon oldu. Bireysel de ise her iki kategoride birinciliği MAKÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Mert Eşme parkur rekoru kırarak kazandı. İlk gün yapılan FPV Dron kategorisi takım ve bireysel yarışlarının ardından sıralama şu şekilde oluştu: FPV Takım Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Antalya Belek Üniversitesi FPV Bireysel Mert Eşme (Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi) Mert Kökdere (Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi) Serhat Ünal (İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa) İkinci gün yapılan Hobi Dron kategorisi takım ve bireysel yarışlarının ardından sıralama şu şekilde oluştu: Hobi Dron Takım Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Antalya Belek Üniversitesi Hobi Dron Bireysel Mert Eşme (Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi) Doruk Payra (Antalya Belek Üniversitesi) Turgut Batuhan Balta (Antalya Bilim Üniversitesi)   Takım ve Bireysel kategoriler de dereceye girenlerin kupa ve madalyaları Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uyumaz, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Sportif Dron kategorisi teknik kurul üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kadir Gündoğan, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanı Başak Dinçer, Antalya Bilim Üniversitesi SKS Daire Başkanı Gökhan Dinçer, Antalya Belek Üniversitesi SKS Daire Başkanı Burak Yanardağ ve Doç. Dr. Öznur Tulunay Ateş tarafından takdim edildi.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ÜNİLİG kapsamında 9 -10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “Sportif Dron” yarışları İstiklal yerleşkesinde bulunan MAKÜ Stadyumun da Akdeniz Üniversitesi, Antalya Belek Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa FPV ve Hobi Dron takımlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Organizasyonun teknik toplantısı 8 Mayıs 2024 tarihinde Avşar Han konferans salonunda Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Sportif Dron kategorisi teknik kurul görevlileri, yarışma hakemleri, SKS yetkilileri, yarışmacı takım sporcuları ve takım sorumlularının katılımıyla gerçekleşti. Teknik toplantıda yarışma kuralları açıklanıp, soru cevap bölümünün ardından ısınma turları ve yarışma sırası için kura çekimi yapıldı.

Teknik sorumluluğunu Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden Dr. Sertaç Çoşman’ın yaptığı MAKÜ Sportif Dron takımı yarışlarda büyük başarı elde etti. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Mert Eşme, Gizem Nur Tülü ve Merve Sena Sur ile Bucak Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü öğrencisi Mert Kökdere’den oluşan Sportif Dron takımı hem FPV hem de Hobi Dron kategorisinde şampiyon oldu. Bireysel de ise her iki kategoride birinciliği MAKÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Mert Eşme parkur rekoru kırarak kazandı.

İlk gün yapılan FPV Dron kategorisi takım ve bireysel yarışlarının ardından sıralama şu şekilde oluştu:

FPV Takım

  1. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
  2. İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa
  3. Antalya Belek Üniversitesi

FPV Bireysel

  1. Mert Eşme (Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi)
  2. Mert Kökdere (Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi)
  3. Serhat Ünal (İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa)

İkinci gün yapılan Hobi Dron kategorisi takım ve bireysel yarışlarının ardından sıralama şu şekilde oluştu:

Hobi Dron Takım

  1. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
  2. İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa
  3. Antalya Belek Üniversitesi

Hobi Dron Bireysel

  1. Mert Eşme (Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi)
  2. Doruk Payra (Antalya Belek Üniversitesi)
  3. Turgut Batuhan Balta (Antalya Bilim Üniversitesi)

 

Takım ve Bireysel kategoriler de dereceye girenlerin kupa ve madalyaları Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uyumaz, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Sportif Dron kategorisi teknik kurul üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kadir Gündoğan, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanı Başak Dinçer, Antalya Bilim Üniversitesi SKS Daire Başkanı Gökhan Dinçer, Antalya Belek Üniversitesi SKS Daire Başkanı Burak Yanardağ ve Doç. Dr. Öznur Tulunay Ateş tarafından takdim edildi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.