MAKÜ Anaokulu Öğrencileri Origami İle Tanıştı

Dünya (Akca Gazete) - Akca Gazete | 09.01.2023 - 16:09, Güncelleme: 09.01.2023 - 16:09
 

MAKÜ Anaokulu Öğrencileri Origami İle Tanıştı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencileri MAKÜ Anaokulu öğrencileri ile buluştu.
Japon kültürüne ait bir kıyafet olan kimono giyerek MAKÜ Anaokuluna gelen Doğu Dilleri ve Edebiyatları öğrencileri, yine Japon kültürüne ait bir sanat olan origamiyi minik öğrencilere öğrettiler. MAKÜ Anaokulunda gerçekleştirdikleri etkinlikten büyük keyif aldıklarını belirten Araş. Gör. Penpe Yüksel, çocuklara kağıt katlama becerisi ve ince motor becerisini geliştirmek için böyle dünyaca ünlü bir kültür etkinliğini seçtiklerini ve minik öğrencilerin de bundan büyük mutluluk duyarak, çok eğlendiklerini dile getirdi. Burdur merkezde ve köy okullarında da bu tarz etkinlikleri devam ettirmeyi düşündüklerini dile getiren Yüksel, “Öğrencilerin sosyalleşmelerini artırmak, birlikte etkinlik yapma becerisini kazandırmak, Japon kültürü tanıtımını yapmak amacı ile böyle bir etkinlik düzenledik ve bu etkinliklerimizin devamı da gelecek.” dedi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencileri MAKÜ Anaokulu öğrencileri ile buluştu.

Japon kültürüne ait bir kıyafet olan kimono giyerek MAKÜ Anaokuluna gelen Doğu Dilleri ve Edebiyatları öğrencileri, yine Japon kültürüne ait bir sanat olan origamiyi minik öğrencilere öğrettiler. MAKÜ Anaokulunda gerçekleştirdikleri etkinlikten büyük keyif aldıklarını belirten Araş. Gör. Penpe Yüksel, çocuklara kağıt katlama becerisi ve ince motor becerisini geliştirmek için böyle dünyaca ünlü bir kültür etkinliğini seçtiklerini ve minik öğrencilerin de bundan büyük mutluluk duyarak, çok eğlendiklerini dile getirdi.

Burdur merkezde ve köy okullarında da bu tarz etkinlikleri devam ettirmeyi düşündüklerini dile getiren Yüksel, “Öğrencilerin sosyalleşmelerini artırmak, birlikte etkinlik yapma becerisini kazandırmak, Japon kültürü tanıtımını yapmak amacı ile böyle bir etkinlik düzenledik ve bu etkinliklerimizin devamı da gelecek.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.