BUCAK BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK BİR PARK: GERİ DÖNÜŞÜM PARKI

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 19.01.2024 - 12:38, Güncelleme: 19.01.2024 - 12:38
 

BUCAK BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK BİR PARK: GERİ DÖNÜŞÜM PARKI

Bucak Belediyesi çevre bilinci, atık dönüşümü ve kaynakların tasarruflu kullanılması konularında farkındalık yaratmak amacıyla ilçeye geri dönüşüm parkı kazandırdı. Burdur’da bir ilk olan parktaki tüm materyaller geri dönüşebilir malzemelerden üretildi.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açıklamada “Sıfır Atık Projesi çerçevesinde atıkların geri dönüşümüne dikkat çekmek ve özellikle yeni nesillerde farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Geri Dönüşüm Parkı, Burdur’daki ilk geri dönüşüm parkı olma özelliğine sahip. 7’den 70’e her yaş grubundan misafirlerini ağırlamaya başlayan geri dönüşüm parkımız, bünyesinde yer alan ve yine konteynerden dönüştürülmüş geri dönüşüm alanları ile ailelerin çocuklarıyla birlikte huzurla vakit geçireceği yeni bir mekân olacak.”dedi. Başkan Ünal açıklamasının devamında, “Trafik Eğitim parkı yanındaki alan üzerinde yapımını tamamladığımız parkta yer alan her şey, geri dönüşüme tabi tutulan atık malzeme ve materyallerden yapıldı. Toplamda 1800² alanı kapsamakta olan parkımızın içerisinde dinlenme alanı ve yürüyüş yolları da bulunuyor. Parkımızda, hurdaya ayrılmış metal, plastik, cam, tahta gibi çeşitli atık malzemeler yeniden değerlendirilerek, çocuklarımızın  güvenle oynayabileceği oyun grubu, varillerden elde edilmiş koltuk, ağaç kütüklerinden yapılmış oyuncaklar, tekerlerden yapılmış fotoğraf objeleri, köprüler, mini amfi, sahne, zekâ geliştirici oyunlar, salıncaklar, tahterevalli, zıp zıplar, metalden yapılmış figürlerde yer alıyor.” dedi.  “Amaç Her Atığın Çöp Olmadığını Uygulamalı Bir Şekilde Göstermek” Özellikle sıfır atık noktasında doğada yok olması yıllar süren cam, pil, metal ve plastik malzeme gibi nitelikli atıkların usulüne uygun toplanması ve geri dönüşüme tabi tutulmasının bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemi bilinen bir uygulama olduğunu vurgulayan Başkan Ünal, hayata geçirilen projenin bu uygulamanın somut bir yansıması olduğunu kaydetti. Proje kapsamında parkta yer alacak oyun grubu ve figürlerin, adeta bir zanaatkâr gibi işlenerek yeniden şekillendirildiğini belirten Başkan Ünal, parkta zaman geçirecek herkesin aslında her atığın çöp olmadığı noktasında bir yandan hemfikir olacağını bir yandan da hurdadan oyuncağa uzanan o muhteşem dönüşümü fark edeceklerini kaydetti.
Bucak Belediyesi çevre bilinci, atık dönüşümü ve kaynakların tasarruflu kullanılması konularında farkındalık yaratmak amacıyla ilçeye geri dönüşüm parkı kazandırdı. Burdur’da bir ilk olan parktaki tüm materyaller geri dönüşebilir malzemelerden üretildi.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açıklamada “Sıfır Atık Projesi çerçevesinde atıkların geri dönüşümüne dikkat çekmek ve özellikle yeni nesillerde farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Geri Dönüşüm Parkı, Burdur’daki ilk geri dönüşüm parkı olma özelliğine sahip. 7’den 70’e her yaş grubundan misafirlerini ağırlamaya başlayan geri dönüşüm parkımız, bünyesinde yer alan ve yine konteynerden dönüştürülmüş geri dönüşüm alanları ile ailelerin çocuklarıyla birlikte huzurla vakit geçireceği yeni bir mekân olacak.”dedi.

Başkan Ünal açıklamasının devamında, “Trafik Eğitim parkı yanındaki alan üzerinde yapımını tamamladığımız parkta yer alan her şey, geri dönüşüme tabi tutulan atık malzeme ve materyallerden yapıldı. Toplamda 1800² alanı kapsamakta olan parkımızın içerisinde dinlenme alanı ve yürüyüş yolları da bulunuyor. Parkımızda, hurdaya ayrılmış metal, plastik, cam, tahta gibi çeşitli atık malzemeler yeniden değerlendirilerek, çocuklarımızın  güvenle oynayabileceği oyun grubu, varillerden elde edilmiş koltuk, ağaç kütüklerinden yapılmış oyuncaklar, tekerlerden yapılmış fotoğraf objeleri, köprüler, mini amfi, sahne, zekâ geliştirici oyunlar, salıncaklar, tahterevalli, zıp zıplar, metalden yapılmış figürlerde yer alıyor.” dedi.

 “Amaç Her Atığın Çöp Olmadığını Uygulamalı Bir Şekilde Göstermek”

Özellikle sıfır atık noktasında doğada yok olması yıllar süren cam, pil, metal ve plastik malzeme gibi nitelikli atıkların usulüne uygun toplanması ve geri dönüşüme tabi tutulmasının bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemi bilinen bir uygulama olduğunu vurgulayan Başkan Ünal, hayata geçirilen projenin bu uygulamanın somut bir yansıması olduğunu kaydetti. Proje kapsamında parkta yer alacak oyun grubu ve figürlerin, adeta bir zanaatkâr gibi işlenerek yeniden şekillendirildiğini belirten Başkan Ünal, parkta zaman geçirecek herkesin aslında her atığın çöp olmadığı noktasında bir yandan hemfikir olacağını bir yandan da hurdadan oyuncağa uzanan o muhteşem dönüşümü fark edeceklerini kaydetti.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.