MAKÜ’de Akademik Kadronun Niteliği Giderek Artıyor

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 19.02.2024 - 17:34, Güncelleme: 19.02.2024 - 17:34
 

MAKÜ’de Akademik Kadronun Niteliği Giderek Artıyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde profesörlüğe, doçentliğe ve doktor öğretim üyeliğine yükselen akademik personeller için biniş giyme töreni düzenlendi.
Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen törende 52 akademisyene binişleri Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar tarafından giydirildi. Tören öncesinde konuşan Rektör Dalgar, ‘Evrensel Bilgiden Toplumsal Katkıya’ misyonuna vurgu yaparak şunları vurguladı: “Bilimsel araştırmalardan toplumsal katkı üretmemiz gerekiyor. Herkes bunu kendi uzmanlık alanlarında farklı şekilde gerçekleştirebilir. Özellikle akademik kariyer basamağının en üstünde yer alan profesörlerimizin çok daha fazla topluma katkı üretme gücü, potansiyeli bulunuyor. Akademik alt yapımız ile içinde bulunduğumuz topluma nasıl katkıda bulunuruz sorusuna sürekli kafa yoruyoruz. Bu manada sizlerin ortaya koyacağı çabayı desteklemek, önünüzü açmak, işinizi kolaylaştırmak da bizim asli görevimizdir. Üniversitemizin uluslararası sıralamalarda daha prestijli bir noktaya taşınabilmesi için üzerimize ne düşüyorsa hep birlikte yapmak durumundayız. Bizler bunun için gerekli çalışmaları, gerekli teşvik mekanizmalarını ürettik, üretmeye devam ediyoruz. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirip ülkemize sunmamız gerekiyor. Çağın gereklilikleri ne ise yıllar sonrasını da öngörerek çocuklarımızı, gençlerimizi ona göre şekillendirmemiz gerekiyor. Trend yapay zekâ ise bunu öğretmemiz gerekiyor. Aksi taktirde öğrencilerimizi burada eğitimleri boyunca henüz bilgiye açken ülkenin gençlerini oyalamış ve geleceğe en iyi şekilde hazırlamadan mezun etmiş oluruz ve dünyanın ve piyasanın gerçekleriyle yüzleşince yeterli eğitim almamışım demelerini istemeyiz. Üniversite olarak fark oluşturmamız gerekiyor. Mesleğine sevdalı olmak, ülkesine bağlı olmak, vatansever olmak budur. Hepinize çok teşekkür ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum.” Daha sonra biniş giyme töreni gerçekleştirildi. Törende, Rektör Dalgar tarafından akademisyenlere binişleri giydirildi. Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde profesörlüğe, doçentliğe ve doktor öğretim üyeliğine yükselen akademik personeller için biniş giyme töreni düzenlendi.

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen törende 52 akademisyene binişleri Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar tarafından giydirildi.

Tören öncesinde konuşan Rektör Dalgar, ‘Evrensel Bilgiden Toplumsal Katkıya’ misyonuna vurgu yaparak şunları vurguladı:

“Bilimsel araştırmalardan toplumsal katkı üretmemiz gerekiyor. Herkes bunu kendi uzmanlık alanlarında farklı şekilde gerçekleştirebilir. Özellikle akademik kariyer basamağının en üstünde yer alan profesörlerimizin çok daha fazla topluma katkı üretme gücü, potansiyeli bulunuyor. Akademik alt yapımız ile içinde bulunduğumuz topluma nasıl katkıda bulunuruz sorusuna sürekli kafa yoruyoruz. Bu manada sizlerin ortaya koyacağı çabayı desteklemek, önünüzü açmak, işinizi kolaylaştırmak da bizim asli görevimizdir. Üniversitemizin uluslararası sıralamalarda daha prestijli bir noktaya taşınabilmesi için üzerimize ne düşüyorsa hep birlikte yapmak durumundayız. Bizler bunun için gerekli çalışmaları, gerekli teşvik mekanizmalarını ürettik, üretmeye devam ediyoruz. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirip ülkemize sunmamız gerekiyor. Çağın gereklilikleri ne ise yıllar sonrasını da öngörerek çocuklarımızı, gençlerimizi ona göre şekillendirmemiz gerekiyor. Trend yapay zekâ ise bunu öğretmemiz gerekiyor. Aksi taktirde öğrencilerimizi burada eğitimleri boyunca henüz bilgiye açken ülkenin gençlerini oyalamış ve geleceğe en iyi şekilde hazırlamadan mezun etmiş oluruz ve dünyanın ve piyasanın gerçekleriyle yüzleşince yeterli eğitim almamışım demelerini istemeyiz. Üniversite olarak fark oluşturmamız gerekiyor. Mesleğine sevdalı olmak, ülkesine bağlı olmak, vatansever olmak budur. Hepinize çok teşekkür ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum.”

Daha sonra biniş giyme töreni gerçekleştirildi. Törende, Rektör Dalgar tarafından akademisyenlere binişleri giydirildi. Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.