BUCAK İLÇESİNDE TMO HUBUBAT ALIMI YAPACAK

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 09.06.2023 - 15:55, Güncelleme: 09.06.2023 - 16:04
 

BUCAK İLÇESİNDE TMO HUBUBAT ALIMI YAPACAK

BUCAK ZİRAAT ODASI BAŞKANI BİLAL ÖZEL: “BU YIL REKOLTE GÜZEL SEVİYEDE”
Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından 2023 yılı hububat alımları yapacağını duyurdu. “ÇİFTÇİLERİMİZE İLAVE PRİM ÖDEMESİ YAPILACAK” Başkan Bilal Özel yaptığı açıklamada, “Üretimin desteklenmesi, gelirin arttırılması kapsamında devletimizin ilgili kurumlarında çalışmalar devam etmektedir.  Bu kapsamda Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) Bucak ilçe merkezinde bulunan şube müdürlüğünde hububat alımı yapılacaktır. ‌ ÇKS kaydı olan üreticilere kaliteye göre 0,10 kuruş (buğday da  +1000 TL  prim/ton, arpa da +500 TL prim/ton)  ilave prim ödemesi yapılacaktır. Ürünlerini TMO dışında bir yere örneğin; tüccar, sanayici ve kooperatiflere satabilecek olan üreticilerde ürünlerini TMO'ya verenlerin yararlandığı fark ödemesinden yararlanacaktır.” ifadelerini kullandı. Bu yıl Toprak Mahsü Makarnalık Buğdaylar 2. Grup tonu 2 bin Tl, Düşük vasıflı makarnalık buğday tonu 8 bin 250 Tl, Ekmeklik Buğdaylar;  Ekmeklik Buğday 2. Grup tonu 8 bin 250 Tl, Düşük vasıflı buğday tonu 8 bin 250 tl, Arpa. 2. Grup tonu 7 bin Tl, Çavdar – yulaf- tritikale 2. Grup tonu 6 bin tl. den alınacak “BU YIL REKOLTE GÜZEL SEVİYEDE” Bucak ilçesinde yapılan arazi kontrollerinde bu sezonun güzel sonuçlar ortaya koyduğunu ifade eden Başkan Özel, “İlçemizde yapılan arazi kontrollerinde doygunluk, dolgunluk, rekolte açısından bölgemizin mahsullerinin bu sezon güzel sonuçlar ortaya koyduğu gözlemlenmiştir. Bölgesel bazlı Septoria yaprak lekesi hastalığı ve sarı pas olarak bilinen Puccinia striiformis fungusu ile mücadele yapılmıştır. Haziran ayı içerisinde ilçemizde hasatlar başlayacak olup, hasarlarını gerçekleştirecek üreticilerimize bol bereketli bir sezon dileriz.” Temennisinde bulundu.
BUCAK ZİRAAT ODASI BAŞKANI BİLAL ÖZEL: “BU YIL REKOLTE GÜZEL SEVİYEDE”

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından 2023 yılı hububat alımları yapacağını duyurdu.

“ÇİFTÇİLERİMİZE İLAVE PRİM ÖDEMESİ YAPILACAK”

Başkan Bilal Özel yaptığı açıklamada, “Üretimin desteklenmesi, gelirin arttırılması kapsamında devletimizin ilgili kurumlarında çalışmalar devam etmektedir.  Bu kapsamda Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) Bucak ilçe merkezinde bulunan şube müdürlüğünde hububat alımı yapılacaktır.

‌ ÇKS kaydı olan üreticilere kaliteye göre 0,10 kuruş (buğday da  +1000 TL  prim/ton, arpa da +500 TL prim/ton)  ilave prim ödemesi yapılacaktır. Ürünlerini TMO dışında bir yere örneğin; tüccar, sanayici ve kooperatiflere satabilecek olan üreticilerde ürünlerini TMO'ya verenlerin yararlandığı fark ödemesinden yararlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bu yıl Toprak Mahsü

Makarnalık Buğdaylar 2. Grup tonu 2 bin Tl, Düşük vasıflı makarnalık buğday tonu 8 bin 250 Tl,

Ekmeklik Buğdaylar;  Ekmeklik Buğday 2. Grup tonu 8 bin 250 Tl, Düşük vasıflı buğday tonu 8 bin 250 tl,

Arpa. 2. Grup tonu 7 bin Tl, Çavdar – yulaf- tritikale 2. Grup tonu 6 bin tl. den alınacak

“BU YIL REKOLTE GÜZEL SEVİYEDE”

Bucak ilçesinde yapılan arazi kontrollerinde bu sezonun güzel sonuçlar ortaya koyduğunu ifade eden Başkan Özel, “İlçemizde yapılan arazi kontrollerinde doygunluk, dolgunluk, rekolte açısından bölgemizin mahsullerinin bu sezon güzel sonuçlar ortaya koyduğu gözlemlenmiştir. Bölgesel bazlı Septoria yaprak lekesi hastalığı ve sarı pas olarak bilinen Puccinia striiformis fungusu ile mücadele yapılmıştır. Haziran ayı içerisinde ilçemizde hasatlar başlayacak olup, hasarlarını gerçekleştirecek üreticilerimize bol bereketli bir sezon dileriz.” Temennisinde bulundu.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.