MAKÜ’lü Yusuf Can Zeybek Kırkpınar Başpehlivanı Oldu

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 10.07.2023 - 10:32, Güncelleme: 10.07.2023 - 10:32
 

MAKÜ’lü Yusuf Can Zeybek Kırkpınar Başpehlivanı Oldu

Edirne'de bu yıl 662'ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Yusuf Can Zeybek oldu.
7-9 Temmuz’da Edirne’de yapılan 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde İsmail Balaban'ı yenen MAKÜ öğrencisi Yusuf Can Zeybek Başpehlivanlığı kazandı. Güçlü altyapısı ile çeşitli dallarda yetenekli ve başarılı sporcular yetiştiren MAKÜ, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Yusuf Can Zeybek’in başarısı ile bir kez daha gururlandı. Er Meydanı'ndan başpehlivan olarak çıkan Zeybek'in altın kemerini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak taktı. Başpehlivanlık alan MAKÜ öğrencisi Yusuf Can Zeybek’i tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar; “Sahip olduğu güçlü altyapısı ile ülke sporuna yetenekli sporcular yetiştirme misyonu üstlenmiş üniversitemizin Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Yusuf Can Zeybek, 662. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Başpehlivan oldu. Üniversitemizi gururlandıran öğrencimizi tebrik ederim.” ifadelerini kullandı.
Edirne'de bu yıl 662'ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Yusuf Can Zeybek oldu.

7-9 Temmuz’da Edirne’de yapılan 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde İsmail Balaban'ı yenen MAKÜ öğrencisi Yusuf Can Zeybek Başpehlivanlığı kazandı.

Güçlü altyapısı ile çeşitli dallarda yetenekli ve başarılı sporcular yetiştiren MAKÜ, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Yusuf Can Zeybek’in başarısı ile bir kez daha gururlandı.

Er Meydanı'ndan başpehlivan olarak çıkan Zeybek'in altın kemerini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak taktı.

Başpehlivanlık alan MAKÜ öğrencisi Yusuf Can Zeybek’i tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar; “Sahip olduğu güçlü altyapısı ile ülke sporuna yetenekli sporcular yetiştirme misyonu üstlenmiş üniversitemizin Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Yusuf Can Zeybek, 662. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Başpehlivan oldu. Üniversitemizi gururlandıran öğrencimizi tebrik ederim.” ifadelerini kullandı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.