MAKÜ’ye Yeni Fakülte Müjdesi: Bucak Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi

Dünya (Akca Gazete) - Akca Gazete | 04.08.2023 - 12:00, Güncelleme: 04.08.2023 - 16:59
 

MAKÜ’ye Yeni Fakülte Müjdesi: Bucak Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Bucak Teknoloji Fakültesi’nin adı Bucak Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi olarak değiştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. 39 enstitü, fakülte ve yüksekokulun kapatılmasına, 8 fakültenin ise isminin değiştirilmesine karar verildi. Bu kapsamda MAKÜ bünyesinde Bucak Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi kurulmasına karar verildi. Kararla birlikte Bucak Teknoloji Fakültesi'nin yeni adı Bucak Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi oldu. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar konuyla ilgili sosyal medyada yaptığı açıklamada “Yüksekokullarımız gibi fakültelerimizde de odaklanmayı ve belirlenen alanlarda uzmanlaşmayı önemsiyoruz. Bu anlayış çerçevesinde Bucak Teknoloji Fakültesi, “Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi”ne dönüştü. Geleceğin bilişimcilerini yetiştirecek fakültemiz üniversitemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Bucak Teknoloji Fakültesi’nin adı Bucak Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi olarak değiştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. 39 enstitü, fakülte ve yüksekokulun kapatılmasına, 8 fakültenin ise isminin değiştirilmesine karar verildi. Bu kapsamda MAKÜ bünyesinde Bucak Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi kurulmasına karar verildi. Kararla birlikte Bucak Teknoloji Fakültesi'nin yeni adı Bucak Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi oldu.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar konuyla ilgili sosyal medyada yaptığı açıklamada “Yüksekokullarımız gibi fakültelerimizde de odaklanmayı ve belirlenen alanlarda uzmanlaşmayı önemsiyoruz. Bu anlayış çerçevesinde Bucak Teknoloji Fakültesi, “Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi”ne dönüştü. Geleceğin bilişimcilerini yetiştirecek fakültemiz üniversitemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.