BUCAK BELEDİYESİNDEN 5 MİLYON TL’LİK ELEKTİRİK TASARRUFU

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 04.08.2023 - 17:20, Güncelleme: 04.08.2023 - 17:20
 

BUCAK BELEDİYESİNDEN 5 MİLYON TL’LİK ELEKTİRİK TASARRUFU

Bucak Belediyesi, Başkan Emrullah Ünal’ın göreve gelmesiyle birlikte uygulamaya geçirdiği projeler ile son 4 yılda yaklaşık 5 milyon Tl’lik elektrik tasarrufu sağladı.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açıklamada “Kendi yatırımlarınızı finanse edecek kadar tasarruf yapmıyorsanız başkalarının tasarrufları ile yatırımlarınızı finanse etmek zorunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla içeride topluca bir tasarruf eğilimini güçlendirirsek bu uzun vadeli geleceğimiz açısından çok daha sağlıklı bir zemin oluşturacaktır. Böylece çok daha sağlıklı, sürdürülebilir bir büyüme, kalkınma politikası oluşturma imkânına kavuşmuş olacağız” dedi. Başkan Ünal, Bucak Belediyesi tarafından elektrik anlamında yapılan tasarruflarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Tasarrufu bir yaşam biçimi haline getirmek istiyoruz. Bu çevrede son 4 yılda elektrik tasarrufu anlamında, Belediyemiz bünyesinde kullanılan genel elektrik tüketimini ihale sistemimize dâhil ettik. Yıllar itibarıyla; 2020 yılı için piyasa fiyatı 0,527 olan elektriği ihale yoluyla 0,447 TL’ye aldık. Yani KW’ da 0,08 kuruş kar sağlayarak toplamda bir yılda 800 bin Tl tasarruf sağladık. 2021 yıl için piyasa fiyatı 0,599 Tl olan elektriği ihale yoluyla 0,428 Tl ye aldık. KW’da 0,17 kuruş kar sağlayarak bir yılda 1.7 milyon Tl tasarruf elde ettik. 2022 yıl için piyasa fiyatı 2.43 Tl olan elektriği ihale yoluyla 2,31 Tl ye aldık. KW’da 0,12 kuruş kar sağlayarak bir yılda 1.2 milyon tl tasarruf elde ettik. Ayrıca 2022 yılı için istenilen yaklaşık 3 milyon Tl güvence bedelini de bu sayede ödemiş olduk. 2023 yıl için ortalama piyasa fiyatı 3.75  Tl olan elektriği ihale  yoluyla 3,60 Tl ye aldık. KW’da 0,15 kuruş kar sağlayarak bir yılda 1.8 milyon tl tasarruf elde ettik. Ayrıca 7 farklı Su kuyumuza, muhtelif güçlere sahip toplam 110kw’lık güneş enerji sistemi kurduk. Bu kuyularımızda kullandığımız elektrikten %50 tasarruf sağlamış durumdayız. Sazak mevkiinde belediyemizin elektrik ihtiyacını karşılamak için 1.8 bin kW saatlik dev güneş enerjisi santrali kuruyoruz. Bu enerji santrali ile bir yılda ihtiyaç duyduğumuz enerjinin aylık kullanımının %40’lık kısmını karşılayacağız ayda 270.000 kW üretim sağlayacağız. Bu projemizden TL bazında ayda değişken olmak kaydıyla 1 milyon TL’nin üzerinde kazanç elde etmeyi hedefliyoruz ”dedi.
Bucak Belediyesi, Başkan Emrullah Ünal’ın göreve gelmesiyle birlikte uygulamaya geçirdiği projeler ile son 4 yılda yaklaşık 5 milyon Tl’lik elektrik tasarrufu sağladı.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açıklamada “Kendi yatırımlarınızı finanse edecek kadar tasarruf yapmıyorsanız başkalarının tasarrufları ile yatırımlarınızı finanse etmek zorunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla içeride topluca bir tasarruf eğilimini güçlendirirsek bu uzun vadeli geleceğimiz açısından çok daha sağlıklı bir zemin oluşturacaktır. Böylece çok daha sağlıklı, sürdürülebilir bir büyüme, kalkınma politikası oluşturma imkânına kavuşmuş olacağız” dedi. Başkan Ünal, Bucak Belediyesi tarafından elektrik anlamında yapılan tasarruflarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Tasarrufu bir yaşam biçimi haline getirmek istiyoruz. Bu çevrede son 4 yılda elektrik tasarrufu anlamında, Belediyemiz bünyesinde kullanılan genel elektrik tüketimini ihale sistemimize dâhil ettik. Yıllar itibarıyla;

2020 yılı için piyasa fiyatı 0,527 olan elektriği ihale yoluyla 0,447 TL’ye aldık. Yani KW’ da 0,08 kuruş kar sağlayarak toplamda bir yılda 800 bin Tl tasarruf sağladık.

2021 yıl için piyasa fiyatı 0,599 Tl olan elektriği ihale yoluyla 0,428 Tl ye aldık. KW’da 0,17 kuruş kar sağlayarak bir yılda 1.7 milyon Tl tasarruf elde ettik.

2022 yıl için piyasa fiyatı 2.43 Tl olan elektriği ihale yoluyla 2,31 Tl ye aldık. KW’da 0,12 kuruş kar sağlayarak bir yılda 1.2 milyon tl tasarruf elde ettik. Ayrıca 2022 yılı için istenilen yaklaşık 3 milyon Tl güvence bedelini de bu sayede ödemiş olduk.

2023 yıl için ortalama piyasa fiyatı 3.75  Tl olan elektriği ihale  yoluyla 3,60 Tl ye aldık. KW’da 0,15 kuruş kar sağlayarak bir yılda 1.8 milyon tl tasarruf elde ettik.

Ayrıca 7 farklı Su kuyumuza, muhtelif güçlere sahip toplam 110kw’lık güneş enerji sistemi kurduk. Bu kuyularımızda kullandığımız elektrikten %50 tasarruf sağlamış durumdayız.

Sazak mevkiinde belediyemizin elektrik ihtiyacını karşılamak için 1.8 bin kW saatlik dev güneş enerjisi santrali kuruyoruz. Bu enerji santrali ile bir yılda ihtiyaç duyduğumuz enerjinin aylık kullanımının %40’lık kısmını karşılayacağız ayda 270.000 kW üretim sağlayacağız. Bu projemizden TL bazında ayda değişken olmak kaydıyla 1 milyon TL’nin üzerinde kazanç elde etmeyi hedefliyoruz ”dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.