MAKÜ'nün "Hayvan Refahı" Projesinin 3. Toplantısı İtalya'da Yapıldı

Dünya (Akca Gazete) - Akca Gazete | 19.09.2023 - 10:40, Güncelleme: 19.09.2023 - 10:53
 

MAKÜ'nün "Hayvan Refahı" Projesinin 3. Toplantısı İtalya'da Yapıldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özkan Elmaz’ın koordinatörlüğünü yaptığı "Büyükbaş ve Küçükbaş Çiftliklerinde Hayvan Refahı Uygulamalarının Yaygınlaştırılması" projesinin 3. eğitim toplantısı İtalya'nın Milano'da kentinde gerçekleştirildi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Özkan Elmaz’ın proje koordinatörlüğünü yaptığı, Dışişleri Bakanlığına bağlı  Türkiye Ulusal Ajansı'nın 2021 yılı Erasmus + Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-VET) Projeleri Faaliyeti kapsamında kabul edilen; Türkiye, İtalya ve Portekiz’den proje ortaklarının yer aldığı 2021-1-TR01-KA220-VET-000025255 nolu WELFARUMINANT “Dissemination of Animal Welfare Practices in Farmed Ruminants (Büyükbaş ve Küçükbaş Çiftliklerinde Hayvan Refahı Uygulamalarının  Yaygınlaştırılması)” isimli projenin bilimsel faaliyeti kapsamında 4-8 Eylül 2023 tarihleri arasında İtalya Milano Üniversitesi Ziraat Fakültesinde  "Avrupa Birliğinde Küçükbaş Çiftliklerinde İyi Uygulamalar ve Refah Değerlendirmesi" konulu 3. Öğrenme, Öğretme ve Eğitim (3. LTT) etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Burdur Veteriner Hekimler Odası ve Portekiz Lizbon Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden proje ortakları katıldı. Katılımcılara Avrupa Birliği ülkelerinde koyun-keçi yetiştiriciliğinde uygulanan “Hayvan Refahı Protokollerinin” anlatıldığı 5 günlük eğitimlerde hem teorik bilgiler hem de çiftlik gezileri ile uygulamalı eğitimler verildi. Proje çıktısı olarak verilen eğitimler kapsamında “Koyun-Keçi İçin Refah Değerlendirme El Kitabı” başlıklı kitap hazırlanıp https://www.welfaruminant.org/ web sitesinde yayınlanacak.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özkan Elmaz’ın koordinatörlüğünü yaptığı "Büyükbaş ve Küçükbaş Çiftliklerinde Hayvan Refahı Uygulamalarının Yaygınlaştırılması" projesinin 3. eğitim toplantısı İtalya'nın Milano'da kentinde gerçekleştirildi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Özkan Elmaz’ın proje koordinatörlüğünü yaptığı, Dışişleri Bakanlığına bağlı  Türkiye Ulusal Ajansı'nın 2021 yılı Erasmus + Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-VET) Projeleri Faaliyeti kapsamında kabul edilen; Türkiye, İtalya ve Portekiz’den proje ortaklarının yer aldığı 2021-1-TR01-KA220-VET-000025255 nolu WELFARUMINANT “Dissemination of Animal Welfare Practices in Farmed Ruminants (Büyükbaş ve Küçükbaş Çiftliklerinde Hayvan Refahı Uygulamalarının  Yaygınlaştırılması)” isimli projenin bilimsel faaliyeti kapsamında 4-8 Eylül 2023 tarihleri arasında İtalya Milano Üniversitesi Ziraat Fakültesinde  "Avrupa Birliğinde Küçükbaş Çiftliklerinde İyi Uygulamalar ve Refah Değerlendirmesi" konulu 3. Öğrenme, Öğretme ve Eğitim (3. LTT) etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Burdur Veteriner Hekimler Odası ve Portekiz Lizbon Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden proje ortakları katıldı.

Katılımcılara Avrupa Birliği ülkelerinde koyun-keçi yetiştiriciliğinde uygulanan “Hayvan Refahı Protokollerinin” anlatıldığı 5 günlük eğitimlerde hem teorik bilgiler hem de çiftlik gezileri ile uygulamalı eğitimler verildi.

Proje çıktısı olarak verilen eğitimler kapsamında “Koyun-Keçi İçin Refah Değerlendirme El Kitabı” başlıklı kitap hazırlanıp https://www.welfaruminant.org/ web sitesinde yayınlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.