BUCAK’TA İÇME SUYU SIKINTISINA YENİ KAYNAK

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 15.05.2024 - 14:14, Güncelleme: 15.05.2024 - 14:14
 

BUCAK’TA İÇME SUYU SIKINTISINA YENİ KAYNAK

BURDUR’ un Bucak ilçesinde içme suyu sıkıntısı çekilmesi üzerine Bucak Belediyesi yeni tedbirler alırken, yeni kaynaklar aranmaya başlandı
Bucak ilçesinde kış ve bahar mevsiminde yaşanan kuraklıklar nedeniyle ilçenin içme suyunu karşılayan sondaj kuyularında yeraltı sularının çekilmesi ilçede yeni tedbirlerin alınmaya başlandı. Bu günden itibaren ilçede mahallelerde belirli aralıklar ile su kesintisi yada kısıtlaması yapılırken, belediye yeni su kaynaklarının bulunması için Dereköy’de ek sondaj kuyusu açma çalışmalarını sürdürüyor.   Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş yaptığı açıklamada “Bölgemizde bu yıl kış mevsiminin mevsimsel yağış ortalamasının altında seyretmesi ilçemize sağladığımız su sondajlarında su seviyesinin oldukça düşmesine neden oldu. Belediye olarak halkımıza sağlıklı içme suyu sağlamak için yoğun bir çaba harcıyoruz. Yeni su kaynakları arama çalışmalarımız hızla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu  1 Ekim 2023- 30 Nisan 2024 tarihleri arasını kapsayan 2023-2024 Su Yılı 7 Aylık Alansal Kümülatif Yağış Raporunda Türkiye geneli su yılı yağışı 434.4 mm, normali (1991-2020) 431.7 mm ve geçen yıl aynı dönem su yılı yağışı 374.1 mm’dir. Yedi aylık kümülatif yağışlarda geçen yıl aynı dönem yağışlarına göre %16 artma meydana gelmiştir. Yağışlar Batı Karadeniz kıyı kesimi, Kırklareli, İstanbul, Balıkesir çevreleri, Doğu Anadolu’nun batı ve güneyi ile Hakkâri, Şırnak çevrelerinde %40‘tan fazla artış göstermiştir. Burdur, Afyonkarahisar ve Konya’nın güney kesimlerinde ise %40’ı aşan azalma kaydedilmiştir. Şeklinde açıklanmıştır. Raporda Burdur il genelinde önceki zamanlara göre %40’ı aşan azalma görülmekte, bu durumdan ilçemizde etkilenmiş, kaynaklarımızdaki su seviyeleri oldukça düşmüştür. ” Dedi. SU KULLANIMINDA TASARRUF ŞART Su kullanımında tasarruf yapılmasının şart olduğu bir ortamdan geçtiklerinin altını çizen Başkan Hülya Gümüş “ Belediye olarak tüm imkanlarımızla içme suyunda problem yaşanmaması için İncirdere köyünde yeni sondaj açma çalışmaları yapıyoruz. Biz bir taraftan çalışmalarımızı sürdürürken, halkımızın da su tasarrufu konusunda bizlere destek olması suyu tasarruflu kullanması gerekiyor. Bizde tasarruf konusunda gerekli önlemleri alıyoruz. İlçe merkezi genelinde bahçe sulamaya kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Ekiplerimiz tarafından bahçe sulaması yapanlar tespit edilecek ve cezai işlem uygulanacaktır. Tüm vatandaşlarımızı su tasarrufunda bulunmaya davet ediyorum” dedi. 
BURDUR’ un Bucak ilçesinde içme suyu sıkıntısı çekilmesi üzerine Bucak Belediyesi yeni tedbirler alırken, yeni kaynaklar aranmaya başlandı

Bucak ilçesinde kış ve bahar mevsiminde yaşanan kuraklıklar nedeniyle ilçenin içme suyunu karşılayan sondaj kuyularında yeraltı sularının çekilmesi ilçede yeni tedbirlerin alınmaya başlandı. Bu günden itibaren ilçede mahallelerde belirli aralıklar ile su kesintisi yada kısıtlaması yapılırken, belediye yeni su kaynaklarının bulunması için Dereköy’de ek sondaj kuyusu açma çalışmalarını sürdürüyor.  

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş yaptığı açıklamada “Bölgemizde bu yıl kış mevsiminin mevsimsel yağış ortalamasının altında seyretmesi ilçemize sağladığımız su sondajlarında su seviyesinin oldukça düşmesine neden oldu. Belediye olarak halkımıza sağlıklı içme suyu sağlamak için yoğun bir çaba harcıyoruz. Yeni su kaynakları arama çalışmalarımız hızla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu  1 Ekim 2023- 30 Nisan 2024 tarihleri arasını kapsayan 2023-2024 Su Yılı 7 Aylık Alansal Kümülatif Yağış Raporunda Türkiye geneli su yılı yağışı 434.4 mm, normali (1991-2020) 431.7 mm ve geçen yıl aynı dönem su yılı yağışı 374.1 mm’dir. Yedi aylık kümülatif yağışlarda geçen yıl aynı dönem yağışlarına göre %16 artma meydana gelmiştir. Yağışlar Batı Karadeniz kıyı kesimi, Kırklareli, İstanbul, Balıkesir çevreleri, Doğu Anadolu’nun batı ve güneyi ile Hakkâri, Şırnak çevrelerinde %40‘tan fazla artış göstermiştir. Burdur, Afyonkarahisar ve Konya’nın güney kesimlerinde ise %40’ı aşan azalma kaydedilmiştir. Şeklinde açıklanmıştır. Raporda Burdur il genelinde önceki zamanlara göre %40’ı aşan azalma görülmekte, bu durumdan ilçemizde etkilenmiş, kaynaklarımızdaki su seviyeleri oldukça düşmüştür. ” Dedi.

SU KULLANIMINDA TASARRUF ŞART

Su kullanımında tasarruf yapılmasının şart olduğu bir ortamdan geçtiklerinin altını çizen Başkan Hülya Gümüş “ Belediye olarak tüm imkanlarımızla içme suyunda problem yaşanmaması için İncirdere köyünde yeni sondaj açma çalışmaları yapıyoruz. Biz bir taraftan çalışmalarımızı sürdürürken, halkımızın da su tasarrufu konusunda bizlere destek olması suyu tasarruflu kullanması gerekiyor. Bizde tasarruf konusunda gerekli önlemleri alıyoruz. İlçe merkezi genelinde bahçe sulamaya kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Ekiplerimiz tarafından bahçe sulaması yapanlar tespit edilecek ve cezai işlem uygulanacaktır. Tüm vatandaşlarımızı su tasarrufunda bulunmaya davet ediyorum” dedi. 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.